Рецепти за Airfryer фритюрник - трета тема

• 103 277
  • 783
  •   2
Отговори
# 375
Вчера приятелка която също има еърфръер фурничка ме пита дали пека хлебни неща в моята и се похвали че тя пробвала и много доволна... но ми стана странно за температурата - каза че е пекла на 270 F. Както и да го гледам, това са малко над 130 по Целзий, нещо не мога да си го представя. Става дума за малки хлебчета, малко по-големи от такива за бургер, не че голям хляб е изпекла.
Вие на каква температура бихте го сложили такова нещо? Имам спомен че като си го купих бях пробвала остатък от тесто от нещо друго и не останах впечатлена, но пекох май на 170 или 180 тогава. Явно е висока, но пък нейната ми се види прекалено ниска.
Аз може да се каже че не консумирам тестени и ако имам сигурна работеща опция за печене на нещо малко колкото за един-двама човека да закусят, ще е идеално, но нещо не успявам да нацеля градусите.

# 376
  • София
Аз  лично намалявам градусите и времето, ако правя нещо малко. Пробвам си и по метода проба - грешка, и разбирам колко градуса и колко време ми трябват за определено нещо в моята фурничка, което в голямата фурна пека на друго време и  други градуси.Рецепти не ползвам, поне такива с грамове и точно време.Моите рецепти са в чаени чаши и лъжици от време оно.И  в никоя не съм записвала температура и време за готвене, само продуктите.
Скрит текст:
(въпреки,че печката ми и преди 40 години беше с термометър, но блокирал на 300 градуса Simple Smile Беше голяма ,хубава, полска.Повече не намерих такава хубава. )

# 377
А някой има ли опит с агнешки бут в Airfryer с кошница? Чудя се, дали да не го сваря преди това или директно във фраера.

# 378
Директно, увит в алуминиево фолио или в плик за печене. Ако е във фолио, по някое време го развий, за да се запече до хрупкава коричка.

# 379
А в плик не трябва ли после пак да се запече до хрупкава коричка?🙂🤔

# 380
Ако има нужда само. Но обикновено в плик се запичат добре, не стават като сварени. Просто печеш до коричка.

# 381
Колко време и на каква темп. ще се готви тоя бут? Някой пробвал ли е реално да каже? С пиле съм много доволна, обаче тези по-трудноготвещите се меса са ми чудни как става, дали не пръска много да се омаже всичко вътре и т.н.

# 382
  • София
Вчера приятелка която също има еърфръер фурничка ме пита дали пека хлебни неща в моята и се похвали че тя пробвала и много доволна... но ми стана странно за температурата - каза че е пекла на 270 F. Както и да го гледам, това са малко над 130 по Целзий, нещо не мога да си го представя. Става дума за малки хлебчета, малко по-големи от такива за бургер, не че голям хляб е изпекла.
Вие на каква температура бихте го сложили такова нещо? Имам спомен че като си го купих бях пробвала остатък от тесто от нещо друго и не останах впечатлена, но пекох май на 170 или 180 тогава. Явно е висока, но пък нейната ми се види прекалено ниска.
Аз може да се каже че не консумирам тестени и ако имам сигурна работеща опция за печене на нещо малко колкото за един-двама човека да закусят, ще е идеално, но нещо не успявам да нацеля градусите.
Аз пека мъфини само в него, стават идеални. Пекла съм инцидентно кроасани или други бутер неща и също банички с кори.
Всичко такива печива пускам на 160 градуса, само ако е нещо по-дебело на 150. Изпича се идеално обикновено за 15-20 мин.
Моят фрайър е Philips с кошница и никога не се налага да обръщам - изпичат се и от двете страни еднакво. Но предполагам зависи от уреда, така че проба-грешка си трябва Simple Smile
При всички положения на мен във фрайъра тези дребните неща ми се изпичат много по-добре и по-бързо, отколкото в обикновена фурна.

# 383
Ясно, благодаря. Явно наистина ми е била прекалено висока температурата тогава като пробвах. Подведох се по някаква таблица дето има запазена за температурите за еърфраерите спрямо фурна, за такъв с кошница и за тип фурничка различни неща пишеше... а то явно не е така, направо я изтривам да не се подведа пак по нея.
Точно за дребни неща говорим че искам, там 1-2-3 малки закуски или от сорта. То ако е нещо по-голямо като количество, по-добре направо във фурната.

# 384
  • Бургас
Аз съм пекла остатъци от готово тесто. И кифлички с кренвирш съм правила, веднъж с готово тесто, втори път с мое, доста редичко. Изпекоха се страхотно. Пека на по-ниска температура 130, като бухне и се позапече след около поне 10 минути увеличавам до към 150-160, зависи. Общо време около 20 минути, като проверявам от време на време. На око.

# 385
Аз правих добруджанки за закуска. Добре се получиха!!

# 386
Разкажи повече де, недей така само пуска фъндъци Grinning

# 387
Аз отдавна ги правих и не мога да дам минути и градуси. Иначе рецептата е мн лесна . Бъркано тесто - 1 яйце , 1 ч.ч сирене, 2 ч.ч брашно 1ч.ч кис . Мляко + 1ч.л сода и 1с.л олио. С лъжица слагам на хартия за печене най върха на топчицата слагам резенче масло и пека . Може би на 180 гр да съм ги правила и около 15 мин. Но това е само предположение. Може да ги пробвам утре

# 388
По повод на агнешки бут - аз довечера ще пека част от него заедно с пресни картофи в плик. Няколко пъти така рекох част от бут от младо прасенце, става разкошно. Но го пека дълго време на по-ниска температура - 140 - 150°. На края може и да се вдигне температурата, за да се получи коричка.
За агнешкото предполагам, че ще трябват поне 2.5 часа, то не става бързо.
Пликът освен много други ползи пази уредът чист.
Да допълня, че съм с фурничка.
Добавям
Вече се похапва агнешкото и е невероятно. Под него в плика - пресни картофки.
Рецептата 120 минути на 150°, 30 минути на 180°.
Май може да се спести половин час от по-ниската температура.
Резултатът - много сочно месо и леко препечена хрупкава кожичка (беше най-отгоре на плика).
Във фурна без плик няма как да стане така - месото изсъхва.

Последна редакция: пт, 07 апр 2023, 19:17 от Недоволна

# 389
Аз да попитам, не само за фурничките, но и за моделите с кошница. Не се ли издуват пликовете за печене при циркулацията на въздуха? Има ли опасност да се залепят за реотаните? Само това ме спира да опитам в плик.

Общи условия

Активация на акаунт