Рецепти за Airfryer фритюрник - трета тема

• 103 267
  • 783
  •   1
Отговори
# 360
  • Варна
Как мариновате месото за шишчетата? Откакто ги видях в темата не ми излизат от ума.

# 361
Моята за шишчета, която най-много харесвам е: една малка глава стар лук, две скилидки чесън, половин кора от лайм, половин кора от портокал, риган, мента, кимион, зехтин, сол - всичко в блендера като добавям изтискания портокла и лайма. Месото вътре за 24 часа.

# 362
Може ли съвет за притопляне на риба и по конкретно на хрупкава цаца.
Ситуацията е следната около 17ч. вземам 500гр. изпържена топла и хрупкава цаца от магазинчето за риба ,
но ще я хапваме към 20ч. ,като тя до тогава в плика се отвъръща истива и омеква.
Ако я вкарам във фраера за 4-5 мин само да върна хрупкавината и топлината на каква програма би било най добре ?
Кратка с висока температура ,или повече минути на ниски градуси ?

# 363

Пилешко филе с горчица и майонеза 2×15 мин( с обръщане) при 185°С- фурничка  .

# 364
риба пържена никога не може да си върне хрупкавината
Яде се веднага.

# 365
Пригответе си я директно във Фраера,по-бързо и вкусно ще е!

# 366
купувам бутчета и си пека тях, на решетката. Кожичката си става точно като пиле на грил, но вътре е по-сочно защото не е готвено толкова продължително.
Би ли споделила рецептата, градусите и времето за приготвяне? От днес съм горд собственик на Tefal Easy Fry Classic и реших това да е първото, което да приготвя в него.

# 367
Силно казано рецепта, понеже овкусявам всеки път с каквото ми хрумне в момента. Овкусяваш си както си го обичате печеното пиле - някои предпочитат само сол и пипер, други искат повече подправки, аз харесвам да има подправки и да си смеся с кисело мляко и да постои така омазано - все става хубаво. И готова смес подправки за печено пиле съм слагала, и аз си смесвам  каквото ми се прииска. С киселото мляко с подправките даже нарочно гледам да е намазана кожичката като ги слагам, харесва ми като се запече отгоре. А за температурата - гледам да не слагам на най-високата, особено ако са по-големички и ще искат по-дълго печене. Примерно 180, вече 30 до 40 минути според размера. Долно бутче със сигурност не повече от 30, за горно по-скоро 40. На мен ми харесва и да ги обърна по средата, ама това ще си видиш как ти харесва на теб. Но дори и доста едри бутчета, повече от 40 или макс 45 минути не им трябва, общо, като вече 45 са ако ги обичате по-препечени. То колкото за кожичката може и градусите да вдигнеш последните няколко минути.
Ако не са нагъчкани а има поне малко местенце между тях, стават по-добре, ако са наредени много близо, по-добре с обръщане. И на стария ми който беше с кошница така процедирах, и сега на фурничката пак така.
Ще трябва да си изпробваш уреда, то като всяко ново нещо - знаеш и с фурните как е. Но пък става бързо, докато направиш гарнитура и сервираш и то ще стане.
Остават по-сочни отвътре отколкото на фурна и може да те подведе че не е добре сготвено, ако имаш термометър може и да боцнеш да премериш, да си спокойна че не е сурово.

# 368
Благодаря за поясненията Flowers Bouquet

# 369
Ще станат добре, не ги мисли толкова. То обяснението стана по-дълго от приготвянето Grinning Едно просто печено пилешко е, само дето става по-бързо отколкото на фурна, другото му е същото.

# 370
  • София
Пробвах курабийки , вече два пъти, като ми остане тесто от голямата тава, стават перфектно на 15 минути  и на 160 градуса.

# 371
Някой виждал ли е да се продават силиконови подложки за airfryer във физически магазин и, ако да, в кой? Иска ми се да ги видя наживо преди евентуална покупка.

# 372
Здравейте,

Търся  готварски рецепти за еър фрайър фурна Voltz V5198J. Уредът не го получих с книжка с рецепти.
Конкретно за този модел. Следвам различни фейсбук групи, но все пак да попитам и тук. Може пък да ми препоръчате нещо по-различно. Simple Smile
Хубав ден

Последна редакция: ср, 05 апр 2023, 10:36 от Сарита

# 373
В нета могат да се намерят много рецепти, например на сайтовете на Филипс и Делимано могат да се изтеглят файлове с рецепти.

https://allmag.bg/page/retsepti-s-air-fryer/bg
https://recepti.gotvach.bg/%D0%B5%D1%8A%D1%80%D1%84%D1%80%D0%B0% … 0%B9%D1%8A%D1%80/
https://recepti.ezine.bg/airfryer/
https://air-fryer.eu/

И изобщо, няма нужда от специални рецепти. Просто си готвиш това, което готвиш и във фурната или тигана, само че с без или с по-малко мазнина.

# 374
Рецептите са едни и същи. Все едно в стандартна фурна Бош да е една рецептата за пиле с картофи, а за фурна Горение - друга. Разликата е, че в зависимост от мощността, на единия уред ще се изпече по-бързо, а при другия, с по-слаба мощност, ще се увеличи времето с няколко минути.

Общи условия

Активация на акаунт