Рецепти за Airfryer фритюрник - трета тема

• 103 264
  • 783
  •   1
Отговори
# 345
  • Русе
Благодаря за идеята за шишчетата!
Пробвах ги в моя нормален фраер Филипс, станаха разкошни. За 15-20 минути на 180 градуса, наредени в кошницата едно до друго.

# 346
Правил ли е някой кюфтета от тиквички, да сподели градуси и минути на приготвяне? Simple Smile

# 347
  • София
А аз покрай шишчетата се замислих. Детето месо яде само на кайма. Дали би станало добре,  ако набуча мини кюфтенца на шишчетата? 🤔

# 348
  • Sofia
Защо не, турските кебапи се оформят по подобен начин. Напр.

Може и като отделни кюфтенца, леко сплескани.

# 349
Навремето имаше една рецепта за детско шишче. Лента от тесто се забожда на зиг- заг, а по между им малки кюфтенца. Може да му хареса.

# 350
Досега имам два пъти несполучливи "варени" яйца. Или са рохки+ част от белтъците е течна, или после са твърдо сварени...За колко време и на какви градуси ги правите? Искам ги полурохки, с по-оранжев център, но да е сготвен белтъкът.
Освен това...доста трудно се белят (може и от яйцата да е).🤔

Последна редакция: нд, 19 мар 2023, 13:10 от dolce miele

# 351
Аз пробвах на моята фурничка – за 15 минути, на 150 градуса, върху скарата, сложена по средата.
Идеални станаха, даже се изкушавам и за Великден така да ги направя.

# 352
Досега имам два пъти несполучливи "варени" яйца. Или са рохки+ част от белтъците е течен, или после са твърдо сварени...За колко време и на какви градуси ги правите? Искам ги полурохки, с по-оранжев център, но да е съответно белтъкът.
Освен това...доста трудно се белят (може и от яйцата да е).🤔
И аз пробвах два пъти, с различни яйца. Станаха доста твърди, явно не най-добрия избор на време и температура, но като цяло бяха ок. Въпросът е, че и при нас се белеха много трудно, и това ме спира от по-нататъшни опити. Пробвах със студена вода, както беше препоръчано, не помогна. Моят уред е от Лидл, като цяло сме много доволни от него

# 353
Досега имам два пъти несполучливи "варени" яйца.
От закуската, рохки яйца 8мин на 125С, после веднага в студена вода.
Скрит текст:

# 354
Ефибуш, малко по-сварени от тези ги искам. Да могат да се белят спокойно, а не да се ядат с лъжичка...

# 355
Моите шишчета. Вляво, пилешки от бутчетата, вдясно свински. Впрегнах и двете Нинджи. 😁

# 356
А аз покрай шишчетата се замислих. Детето месо яде само на кайма. Дали би станало добре,  ако набуча мини кюфтенца на шишчетата? 🤔
Аз често правя кюфтенца за моето дете на фраера, но не на шишче. Оформям на малки топчета (може би колкото орех), за да станат по бързо и върху хартия за печене за 10-15 мин са готови.

# 357
  • София
Аз без да са на шишче също съм пробвала, но се отказах, защото в моя фраер си трябва обръщане ( макар на теория да се води излишно, на практика е друго), а то е трудно при малки кюфтенца и всеки път се горя отстрани на контейнера, колкото и да внимавам. А нанизани на шишче ще ми е по-лесно да ги обръщам. Само ме притеснява няма ли да залепнат по шишчето, но ще го намазня шишчето преди това и дано излизат от него цели.

# 358
На колко време и температура за свинските шишчета?

# 359
При мен стават за 20тина минути на 200 но пак първите опити бих наглеждала, то зависи и колко са големи хапките месо и колко изпечени ги обичате. Примерно след 15 ги провери дали ще искаш да ги готвиш още.

Общи условия

Активация на акаунт