Рецепти за Airfryer фритюрник - трета тема

• 103 262
  • 783
  •   1
Отговори
# 330
Във фурничките става ли хубаво пиле на грил? Щом приставката с шишетата се върти, върти ли се и тази с пилето?

да

# 331
Във фурничките става ли хубаво пиле на грил? Щом приставката с шишетата се върти, върти ли се и тази с пилето?
Той е същият шиш дето на него се закрепват тия неща за шишчетата. Просто вместо тях се завинтват тези двете острите неща, да държат пилето неподвижно спрямо шиша че да се върти заедно с него. Точно над тая "пръчка" са на снимката. Самият шиш е с квадратно сечение и лесно се фиксират да не се въртят.
Не съм пробвала още с цяло пиле, все ми се вижда че трябва много малко да е че да му стига мястото и все купувам бутчета и си пека тях, на решетката. Кожичката си става точно като пиле на грил, но вътре е по-сочно защото не е готвено толкова продължително.

# 332
  • София
Разкошно става пиле на грил. Едното го пекох отвързано и все се откачаше, та го довърших на тавичката. Второто си го сложих направо с ластиците, никакъв проблем нямаше.

# 333
Зли изкусителки такива Stuck Out Tongue Winking Eye. Сега трябва и такава фурничка да си купя. Мъжът ми вече едвам търпи всичките ми уреди.

# 334
Откъде ги взимате тези ластици?

# 335
  • София
Откъде ги взимате тези ластици?
То така си е вързано пилето за продажба, така си е в опаковката.

# 336
Не мирише ли, не дими ли от ластиците?🤔🤔

# 337
Тези не са ли обикновени, дето се топят? Трябва да има някакви за готвене специално.

# 338
  • София
Не мирише ли, не дими ли от ластиците?🤔🤔
Нито замирисаха, нито димиха, останаха си бели даже, както се вижда на пилето и много лесно се махнаха, даже, без промяна във вкуса и аромата.Но всеки сам си решава, ако искате връзвайте си го вие, но без връзване като се върти, крилата или бутчетата увисват и се закачат за дъното. Може и с клечки за зъби да забивате.

Скрит текст:
Все се заричам да си трая, но пусти характер, все да помагам, вместо да оставя кой каквото иска да си прави и накрая все обирам негативите.

# 339
Е, какви негативи?🤔 Просто попитах за ластиците.🙂
Досега съм го връзвала с дебел конец, нищо не е увисвало и не се е опирало никъде.

# 340
Не разбрах какви негативи, аз просто попитах. Не съм наясно и питам.

# 341
185*- 25min.
преди това бях ги направила в марината за 2 ч. соев сос и подправки

# 342
Ееее, много ме е яд, че не взех "фурничка", в обикновения не виждам как ще станат шишчета, но ще пробвам тези дни наредени в тавичка.

От закуската, рохки яйца 8мин на 125С, после веднага в студена вода. Не са съвсем течни вътре, за мен това е идеални вариянт. Много по-лесно ми е отколкото да седя и броя секундите пред котлона, а и няма нужда от миене след това.

# 343
Ефибуш, има специални приставки за фрайъри, за да стоят шишчетата повдигнати. Можеш да пробваш и с тавичка- така че да се опират двата края на шишчетата на стените на тавичката (или пък да подложиш купички за крем или силиконови мъфин формички в двата края...пак ще стоят повдигнати.🙂
За колко минути и на какви градуси стават яйца, които са нетвърдо сварени (но не и рохки, идеалното е да са по-жълти в центъра жълтъците)? Т. е. да са като яйцата, които се продават около Великден сварени и боядисани?🙂

# 344
Ееее, много ме е яд, че не взех "фурничка", в обикновения не виждам как ще станат шишчета, но ще пробвам тези дни наредени в тавичка.
В моя стария понеже беше малък, съм ги слагала под наклон в кошницата, те реално пак са във въздуха. Бамбукови шишчета а не метални, че да не надраскам покритието - мушвах свободното крайче в някоя от дупките на дъното на кошницата колкото да се закачи там, а цялото шишче килнато на една страна. Така събирах повече в тая малка кошничка, а и не са легнали на дъното ами реално си циркулира пак въздух. Не съм убедена че имам снимка на това си изобретение, ако намеря утре ще сложа че със сигурност много странно звучи.
Стават си пак много добре, вече зависи колко ги нагъчкаш може и да трябва да обърнеш по някое време. Във фурничката с приставката е по-мързелив този процес, естествено, ама стават и в кошницата не по-зле.

Общи условия

Активация на акаунт