Рецепти за Airfryer фритюрник - трета тема

• 103 294
  • 783
  •   1
Отговори
# 405
Днес правих крилца със соев сос, кетчуп и подправки, 40мин на 160С, обърнах ги веднъж. На дъното на кошницата сложих алуминиево фолио, но мисля за в бъдеще да сложа изрязана по размер силиконова подложка за фурна. Алуминия по принцип не го харесвам и ползвам много рядко, но за някои неща няма заместител. Толкова малко количество алуминии не ме притеснява, след като ежедневно поглъщаме много повече гадости от градския въздух 🤨

# 406
Интересно изглеждат, тази запечена кожичка на 160 градуса ли е станала? Обикновено вдигам температурата за няколко минутки накрая за загар, но като гледам тези нямат нужда.

# 407
  • София
Моето е от фурничките сегашното. Те не са с кошница а с решетки, които са стоманени и без покритие. Лесни са ми за миене, ако и да търкам с четка чат-пат.
За разлика от този мрежестия цилиндър дето 2 пъти беше пробван за картофки, уж е от същата мрежа на вид а имам чувството че няма измиване това нещо от мазнината. Вдигнала съм му мерника да го нацвъкам с обезмаслител и да го прибера завинаги това нещо, независимо колко добре се измие Grinning

Кошницата бутам в миялната, ако е по-замърсена - пускам на програма за тенджери.

# 408
И аз така бих правила, но не разполагам с миялна и няма и изгледи скоро да имам. И тъй като картофите може да се каже че не ми присъстват в менюто, тая цилиндрична кошница изобщо не ми е зор и лесно ще я забравя даже че я имам. Пробвах я веднъж за нормални картофки - другите ги одобриха, аз не се впечатлих. Пробвах я веднъж и за чипс - там вече никой не го одобри но може и картофите да не са били подходящи. Сега вече остава да я пробвам как ще се справи със стоенето в кашона, за други рецепти не ми трябва Grinning
Но решетките са много удобни и приставката за шишчетата също, тях си ги ползвам с кеф.
Пак във връзка с почистването - дразня се като сваля вратичката и я измия че влиза вода между двете стъкла и остава там по сума време. То даже не съм убедена че е стъкло това де, ама да го нарека така колкото нещо да му кажа там.

# 409
  • София
И аз така бих правила, но не разполагам с миялна и няма и изгледи скоро да имам. И тъй като картофите може да се каже че не ми присъстват в менюто, тая цилиндрична кошница изобщо не ми е зор и лесно ще я забравя даже че я имам. Пробвах я веднъж за нормални картофки - другите ги одобриха, аз не се впечатлих. Пробвах я веднъж и за чипс - там вече никой не го одобри но може и картофите да не са били подходящи. Сега вече остава да я пробвам как ще се справи със стоенето в кашона, за други рецепти не ми трябва Grinning
Но решетките са много удобни и приставката за шишчетата също, тях си ги ползвам с кеф.
Пак във връзка с почистването - дразня се като сваля вратичката и я измия че влиза вода между двете стъкла и остава там по сума време. То даже не съм убедена че е стъкло това де, ама да го нарека така колкото нещо да му кажа там.

В къщи любителят на картофи е ММ и само той си ги готви в кошницата.
Аз бих ги сложила на 1 ред на решетките, само на най-горния ред. Мисля, че ще се изпекат по-равномерно отколкото в кошницата.

# 410
  • София
Ами тя пяната пак е обезмаслител, на мен са ми в една графа и го казах общо. Мисълта ми беше че с нормално измиване с гъба и препарат дори и 2 пъти да измия пак не е добре. Куца е тая кошница поне за мен, ама си начесах крастата да я изпробвам и втори път де. Мисля трети да няма... я това за шишчетата какви по-хубави работи прави Grinning
Сподели, моля😊, май съм със същата фурничка...

# 411
Шишчета със свинско стават ли или само пиле? Още им се чудя, не искам да са като ластик.

Интересно изглеждат, тази запечена кожичка на 160 градуса ли е станала?
Да, но цвета е от соевия сос, не са чак загорели. Имаше хрупкавост, но не много, но пък и се беше насъбрала доста течност около тях, което също попречи. Някакъв гаден бройлер се падна. Трябваше им сигурно още 5мин, но бяха готови останалите неща за трапезата и не ми се чакаше.

Ако под "чипс" имаш предвид онези съвсем тънките дискчета, вероятно е въпрос на точната технология по-скоро отколкото на вида картофи. Нормални картофки стават добре ако ги разбъркаш с олио предварително, така наподобяват пържени, а за да са уау им добавяш малко подправки, откакто имам фраер вече не ги правя въобще на тиган.

# 412
Стават си и от свинско шишчетата, защо да не станат? Обикновено си нарязвам и осолявам месото от предната вечер, така съм свикнала. Когато мога, де. Подправки други я им сложа, я не - често е само сол и чер пипер. Нанизвам там с по малко лук между тях и другото фурничката сама си го прави. Ние ги харесваме да са по-изпечени но пак не са станали трудни за ядене.
Иначе имам предвид че цветът е и от това с което са намазани крилцата, но изглеждаха хрупкави на снимката освен това.
За чипс точно това имам предвид - тънък - но и картофите кой знае дали са били подходящи за това. Подмятаха се 3-4 картофа, видях ги и питах искат ли да пробваме, колкото да ги махнем и да ни мине меракът. Е, мина ни Grinning За една гарнитура по толкова време не мога да се разправям, който друг иска да си готви картофите. Аз дори предимно не ги и ям, та съвсем нямам желание да им бая.

# 413
Някой приготвял ли е тиквички във въртящата кошница на фурничката ейърфрайър? Дайте идея как да ги приготвя, тези дни и патладжани ще купувам, искам да заместя стандартния фритюрник.

# 414
Тиквички правих, моята кошничка не е въртяща. Нарязаните на тънко не ми харесаха, нарязани на пръчици и оваляна в галета станаха чудни.
Нищо не слагам на дъното аз, крилца и ребърца кат опека слагам на решетката точно с идеята да се отцеди мазнотията. Стават чудесни и хрупкави

# 415
Някой приготвял ли е тиквички във въртящата кошница на фурничката ейърфрайър?

Правих веднъж в кошницата. Не се одобриха.
По-хубави стават нарязани на колелца, омазнени, поръсени леко с брашно, нанизани на дървени шишчета и наредени върху скаричките.

# 416
Тиквички не съм правила, но патладжан -вече няколко пъти. Нарязвам на по-дебели продълговати парчета, посолявам и ако е от горчащите - оставям да се отцеди горчилката, но повечето пъти ползвам от тънките и дълги патладжани,те нямат нужда. омазнявам с олио и на 180гр до готовност. Използвам  стандартен фрайър обаче. И аз не слагам отдолу нищо, направо в кошницата пека.

# 417
  • София
На моя фраер-фурничка, тавичката, в която стои отдолу и я ползвам за оттичане на мазнината от печащото се месо, супер много се надраска. Но аз общо взето не я ползвам за печене.
[/quote]
И при мен така. Аз сщо не я ползвам за печене, само да събира мазнина.

# 418
Някой ще сподели ли как прави тиквички? Искам да станат хрупкави. Air fryer-а ми е на Star light ако е от значение

# 419
аз ги пробвах на шишчета заедно с моркови и гъби, показвала съм ..много добре станаха, в цилиндъра да се  въртят не съм ги мятала не ми се занимава
но вчера ги нарязах така на парчета наредих ги върху телената решетка , вкарах по средата и само сол метнах

185*-20min.
направих и един сос от кисело млако /тахан/майонеза/копър и залях мммм изблизахме си пръстите

Общи условия

Активация на акаунт