Рецепти за Airfryer фритюрник - трета тема

• 103 386
  • 783
  •   1
Отговори
# 510
Хайде и аз тук.
Имам Инстант про + еър фраер.
Най-редовно пека сандвичи, чушки, патладжани. Всякакви полуфабрикати също.
Но с последната ми измишльотина обрах овациите.
Нахут от консерва, подсушен, с малко зехтин и овалян в подправки.
Опекох го, като разбърквах през 5-10 минути.
Стана супер за хрупкане.

# 511
Може ли стъпка по стъпка приготвянето на патладжани? За плънките ще се оправя, но самия патладжан на колко се запича, колко време седи осолен, трябва ли да му изтече срока?

# 512
Може ли стъпка по стъпка приготвянето на патладжани? За плънките ще се оправя, но самия патладжан на колко се запича, колко време седи осолен, трябва ли да му изтече срока?

Нямах време да го отцедя, иначе би било по- добре. На 190 градуса, към 15-20 мин, ще прецените, трябва да е омекнал, за да може да се издълбае. Прорязах го на няколко места и осолих само аз. Съжалявам, че не го снимах, но се получи много успешно, много бързо и много вкусно

# 513
  • до най-прекрасния мъж
Аз го правя така патладжана - измивам, почиствам от дръжката и срязвам на две по дължина. Вътрешната част прорязвам с остро ножче на няколко мм от кората и после на квадратчета със страна около 1 см. Дълбая с чаена лъжичка. Издълбаната част и лодките топя в подсолена вода за около 15тина мин или докато си приготвя останалите продукти.
Нарязвам на ситно глава лук, морков, 2-3 скилидки чесън. Задушавам ги и добавям каймата. Като се запържи, слагам отцедената и нарязана на ситно вътрешна част на патладжана и нарязан на ситно домат, както и подправки по желание. Докато и те се задушат, ръся измитите и отцедени патладжанени лодки с мазнина и ги запичам за 10тина мин, колкото да донамекнат. Пълня патладжана и запичам за още 10-15 мин, като следя процеса. Накрая ръся кашкавал и допичам за 2-3 мин да се зачерви. Става уникално ядене.

# 514
Аз правя по тази рецепта но изцяло във фраера
https://inthebeniskitchen.com/2021/06/21/%D0%BF%D1%8A%D0%BB%D0%B … 0%B9%D0%BC%D0%B0/

# 515
 Здравейте,

и аз ото скоро съм собственичка на  Airfryer на Силвъркрест.
До сега съм правила, картофи, пилешки крилца и пълнени пиперки.

Връщам се назад да събирам идеи.

# 516
  • Berlin
Аз съм с малкия фрайър на Нинджа, много ми е полезен и най-вече много намалих ползването на фурната. С удоволствие бих взела по-голям, напр. на Instant Pot, но нямам място.
Последно го ползвам много за сандвичи - замразени на Др. Йоткер слагам за 7-9 мин. и имаме бърза закуска  сутринта.

# 517
  • на острова на мечтите
May_sea, добре дошла! И аз съм от скоро с фрайер и съм в период на изпитание. Пробвам-греша, пак  пробвам- получава се и така... Днес правих хляб от елда. Имам линк и рецепта, но без мерки... Та на око слагах съставките. Стана много добре на вид, а и на
 вкус.

# 518
  • София
May_sea, добре дошла! И аз съм от скоро с фрайер и съм в период на изпитание. Пробвам-греша, пак  пробвам- получава се и така... Днес правих хляб от елда. Имам линк и рецепта, но без мерки... Та на око слагах съставките. Стана много добре на вид, а и на
 вкус.

Можеш ли да постнеш как направи хляба с елда, че ми е много любопитно. И във фраера ли го пече?

# 519
  • на острова на мечтите
О да! Ще пусна разбира се. Във фрайера го пекох. Ето линк. Дано не объркам рецептата, че копирам разни рецепти и после не знам кое къде е.
https://m.bg-mamma.com/url.php?u=aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cudGlrdG9 … yM21zZzQ2OTEzOTg4

Проверих я, тази е. Подготовката е кратка, но чакането е по-дългичко. Правила съм какви ли не рецепти, че не бива да ям глутен, но тази най-много се доближава до вкусът на хляба.

# 520
  • София
О да! Ще пусна разбира се. Във фрайера го пекох. Ето линк. Дано не объркам рецептата, че копирам разни рецепти и после не знам кое къде е.
https://m.bg-mamma.com/url.php?u=aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cudGlrdG9 … yM21zZzQ2OTEzOTg4

Проверих я, тази е. Подготовката е кратка, но чакането е по-дългичко. Правила съм какви ли не рецепти, че не бива да ям глутен, но тази най-много се доближава до вкусът на хляба.

Аз също я гледах, въпросът беше ако можеш  да дадеш приблизителните количества, които си сложила и колко време пече, на какви градуса.

Аз също имам човек в  семейството, който не яде глутен

# 521
  • на острова на мечтите
Сложих една купа елда, голяма горе долу колкото тази от видеото. Накиснах за една нощ, и малко повече. Прецедих, пасирах с една чашка от кафе вода. Сол малка лъжичка. Пекох първо на 160° за около 15 мин.,после увеличих на 180 и накрая се наложи да го обърна, защото отдолу не се беше изпекло. Тази вечер сложих още една доза да втасва. Добавих и киноа, защото ми беше малко елдата.

# 522
  • Berlin
Ooo, това е много интересно! Скоро ми попадна клип за подобно нещо, но с червена леща, като накрая нарязаха на кубчета, овкусиха с подправки и запекоха във фрайъра, на хапки. Не го запазих обаче.

# 523
  • на острова на мечтите
Ooo, това е много интересно! Скоро ми попадна клип за подобно нещо, но с червена леща, като накрая нарязаха на кубчета, овкусиха с подправки и запекоха във фрайъра, на хапки. Не го запазих обаче.
правила съм и от червена леща, от овесени ядки, овесено брашно в микс с елда, бадемово, ленено и още някакви брашно, но тази е ок. Утре ще пека моят хляб. Ето обаче снимка на предишният.

# 524
От червена леща правя ето тези питки-рецептата е елементарна,само 3-4 съставки:

Общи условия

Активация на акаунт