DC Fandom - мястото в Бг мама за филми и сериали от Вселената на Ди Си

• 23 613
  • 277
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Изгледах финалния епизод изобщо за сериала, Gotham Knights
Защото още в началото стана ясно, че сериала се канселира/спира!
Епизод 10, ''Night of the Owls''
https://www.imdb.com/title/tt26690135/

Много ме е яд на ДиСи и Уорнър. Така и не разбраха, че този тип сериали са обречени! Нито се гледат, нито се харесват от малкото гледащи. Но продължават да упорстват и да хвърлят пари на вятъра?! Докога? Абе там всички до един са за уволнение...

След всеки един епизод писах кратко ревю и имаше такива, които ми харесваха. Но генерално няма как да дам висока оценка, защото в основната си част издишаха.
Абе хора, не може да се взимате сериозно и да предлагате това! Ако ще е така, то кажете, че това е комедия или пародия и няма да има никакви проблеми...
Може ли едно момиче 40 кг. с мокри дрехи да пердаши здрави мъже по 100 кг. с пълно бойно снаряжение?
Абдурдно е... Просто е асбурдно!
В този финален епизод например, всичко беше ОК, обаче само един момент разруши всичко.
Значи совите нападат участъка, където рицарите са задържани. И трепат наред ченгетата. Последните са безпомощни (което само по себе си донякъде е нелогично). И изведнъж нашите (юноши, половината момичета и като изключим Търнър и Робин без и намек да са били тренирани) бяха освободени и им наритаха задниците?!?!
Трагедия!

На финала стана ясно, че Харви Дент вече официално е двуликия Харви получавайки и своето химическо изгаряне на лицето (едната му половина).
Джейн Доу бе убита от него! И правилно, гадна психопатка, която предаде дъщеря си.

Търнър разбра, че всъщност не Брус Уейн е убил родителите му (а добро утро, то беше ясно), по-точно не го е направил съзнателно, а е било при самозащита, защото те са били професионални убийци, изпратени да го убият и то от бъдещия му учител. Хехе. Карма!

Естествено совите и смешната им и нелепа водачка (тя пък от любов видиш ли правила тези неща, охх ; бтв: хем е абсурдно жена да командва, хем я правят да е много ''силна'' ама всъщност изглежда слаба и нелепа, защото пак зарад мъж го прави всичкото това нещо, хахахахаха, гении!!!) бяха победени!

Рицарите на Готъм получиха своето опрощение и вече официално са новите пазители на Готъм в чест на Търнър.
Всички мислят, че Търнър умря след взривяването на Уейн Ентърпразийс, но всъщност той бе спасен от Андри Дюкард (тук разлики няма). И така Търнър Хейс ще получи пълното обучение и се подразбира, че след време ще се завърне като новия Батман...
-
5 от 10 за целия сериал!
Не давам 4, само заради Търнър и Дуела.

# 241
  • София
Сезон 3 на Супермен и Лоис е вече качен в HBO Max! От няколко дена е, ама докато се наканя да пиша. 😉
Започнах го днес и засега бива, ама нищо повече от това не мога да кажа. Даже е на границата да не ми хареса ако няма някакво развитие.
За съжаление са сменили актьора, който играе Джонатан и този новия изобщо не ми харесва!
И нещо твърде много историята се фокусира върху драма куин Лоис Лейн (най-вече), Лана, вечно дръпнатата и кисела Сара, че дори и Криси и всичко това е много дразнещо. ДиСи имат един генерален, кардинален проблем с всички свои шоута. Не могат да създават добри истории за женските си герои, които в над 90% от случаите са супер дразнещи и това е най-мекото, което мога да кажа за тях.
Голямата драма и фокус засега не е толкова върху новата заплаха за Супермен, а върху Лоис
Скрит текст:
която има агресивен рак на гърдата и половината време ни занимават с тази история, което е толкова излишно, след като е пределено ясно, че няма как да умре.

# 242
  • София
Фенове, The Flash вече излезе по торентите на перфектно качество и със субтитри даже.
Надявам се повече от вас да го гледат, за да имаме нещо като дискусия. 😊

# 243
  • София
😊

# 244
  • София
Чудни. 🙂

# 245
  • София
Стига де. Още повече се дразня, че не развиха Вселената покрай тях. Огромно харакири за WB.

# 246
  • София
Синия бръмбар (Blue Beetle)
https://www.imdb.com/title/tt9362930/

Първият нов супергерой на новата DCEU Вселена водена от Джеймс Гън, но филм направен преди той да дойде и да я обяви. Кашата в ДиСи продължава. Уорнър пък направиха грешката да 'промотират' филма и на голям екран въпреки че първоначално бе планиран да се пусне само по стрийминг платформата, Max (вече се води Max, а не HBO Max). И ето го резултата - поредния звучен боксофис провал за Уорнър и ДиСи. Тези $120 млн. нямат избиване.

Генерално филмът не е чак толкова слаб и става за едно гледане, но с уговорки и според настроението на човек.
Малко над чертата е за мен, но е крайно недостатъчно за нещо повече от това.
Най-много ми хареса мацката Джени Корд, изиграна от Бруна Маркуезин. Единствения адекватно написан персонаж и изигран от талантлив актьор. И нито един друг от целия каст не ми хареса. Всъщност не, хареса ми и таткото.  Имаше истинска доброта и душа в този човек. И това се усещаше.
Дори великата Сарандън изглеждаше смешно като главния злодей и потъна в слабия сценарий.
Като цяло - слаб каст, елементарен сценарий и диалози. Разочароваща музика и лоши ефекти.
Главният герой беше дразнещ, а Ксоло Маридуеня няма талант за нещо повече от Карате кид и евтини комедийки. Семейството беше меко казано странно, сестрата много дразнеща. Имаше твърде много криндж елементи с героичното мексиканско семейство Рейес. Най-нелепа беше бабата, която толкова много искаше да трепе империалисти. Сюзан Сарандън както споменах не стоеше добре като злодей. Антагонистите бяха много плоски и безинтересни.
Разочароваща музика, слаби ефекти и твърде много Айрън Мен... Много закъсня тази адаптация по един иначе много стар ДиСи комикс. Ако този филм беше излязъл преди 15-20 години със сигурност щеше да се хареса повече. А и тогава нямаше да я има задължителната пропаганда колко лоши са белите и богати империалисти.

Най-интересното нещо във филма беше Скарабеят. Откъде е дошъл, защо е тук, какво цели и т.н. Само дето създателите на филма изобщо не се постараха дори да отговорят на тези въпроси.
WTF???

Имам усещането, че този филм е бил направен за няколко часа, ей така набързо. Дайде това да сложим, дайте онова, шак шак и готово.
След половин година сигурно няма да си спомням нищо, а и за какво? След като за нито един герой не ми пукаше.
-
5.5 / 5.0

# 247
  • София
Изгледах сезон 3 на Superman & Lois
https://www.imdb.com/title/tt11192306/

Най-важното нещо е, че сериалът е подновен за сезон 4!
Защото не може да си правят повече подобни екперименти с такъв завършек на сезон?! Абсолютен клифхенгър, което е меко казано дразнещо, а в случая и много рисковано предвид промените в Уорнър и HBO, да не говорим за стачки и т.н.

Като цяло ми хареса. Досега нямат слаб сезон и това е едно от най-стойностните шоута на DC. Заедно със Старгърл, който за съжаление бе канселиран, което за мен бе пълно безумие.
Сезон 3 на Супермен и Луис е много човешки, с много обикновени житейски драми, някои до болка познати ни. Поне на мен. И визирам Лоис...

Имам претенции, че започна с едни антагонисти и завърши с други, по принцип не се прави така, а те вече за втори път го правят този номер.
Джонатан се играе от нов актьор. На мен стария ми харесваше повече.
-
Оценка на сезона: 8.0 / 7.5
Сериалът дотук: 8.5 / 8.0

# 248
  • София
Трейлър на Aquaman and the Lost Kingdom

# 249
  • София
Аквамен 2 вече върви по кината, с което се и закрива официално DCEU след 10 години. Беше голяма мъка, но си остана с неизползван потенциал.

Да видим новите проекти на Гън какви ще са.

# 250
  • София
Излезе така чакания сериал от по-хард феновете, The Penguin с Колин Фарел. Пряко продължение на филма Батман на Мат Рийвс от 2022 г. Но продължение що касае специално героя на Фарел, 'Пингвинът' и как стига до 'трона' на Готъм.
https://www.imdb.com/title/tt15435876/

Сериалът е на Max. Има го в платформата и по торентите вече.
Силен старт, доволен съм. Много добър сценарий и още по-добри диалози. Кастът е топ, декорите страхотни.
Със сигурност едно от най-добрите неща за 2024 г. дотук.

Препоръчвам.

# 251
  • София
Излезе сезон 4 на Супермен и Лоис, като в Макс са качени епизоди 1 и 2.
Изгледах ги и направо не знам какво да кажа...
Скрит текст:
Убиха Супермен?! 😮
Поне в тази времева линия, както знаем не сме на 'оригиналната Земя'
Разбира се напълно възможно е да го върнат и не съм го отписал ама от друга страна е ясно, че се опитват да лансират синът му като негов наследник. А реално синът му никога няма да стане това което се иска от него, ако баща му е жив. Защото се получаваше нещо като Батман и Робин. Тъпо.
Ама не искам пък да го убиват. Някак си Джордан ми е малко дразнещ, а и Супермен си е Супермен.
По-скоро залагам, че ще го върнат по някакъв начин.

Пингвинът с Колин Фарел е със силен сезон като сценография и игра и не е за по-малко от 8 до този момент. 4 епизода са излезли, пак ги има в MAX. Изгледах ги, но имам една сериозна забележка. Аджеба това сериал за пингвинът ли е или за София Фалконе? И на кого по дяволите му пука за нея? Не отричам, че актрисата е плашещо добра, ама айде стига моля ви се. Не се научиха тези от Холивуд да не си прокарват идейките замаскирвайки ги зад името на някой известен герой, който ще привлече феновете да гледат. Голяма работа като е направено добре. То се обезсмисля основната идея.

# 252
  • София
The Penguin
https://www.imdb.com/title/tt15435876/

Може би сериалът на годината. 🙂

Този сериал е истински урок за всички как се прави качествена телевизия. Сериал, който няма нужда от никакво продължение и дано няма такова, за да не се повтори провалът с Жокера. Вярвам, че няма, все пак е минисериал (не че това е гаранция, но все пак).

От първата до последната минута в този сериал всичко е свързано и има смисъл.

Изключително добре изградени персонажи, а специално Пингвинът по начина по който са го написали тук се превръща в един от най-завършените злодеи в историята на киното и телевизията. Истинско зло, чак да те побият тръпки.

Краят е БРУТАЛЕН!

Горещо препоръчвам!
-
9.0

# 253
  • София
Имат нужда от силни подгряващи проекти, че догодина излиза и най-проблемният и най-чакан филм, Супермен без Кавил.

За Пингвина не съм се и съмнявал. Изцяло написан за Фарел и изигран чудесно от него.

# 254
  • София
James Gunn says all of ‘PEACEMAKER’ Season 1 is canon to the DCU except the Justice League appearance.

“We will kind of deal with that in the next season”

Общи условия

Активация на акаунт