DC Fandom - мястото в Бг мама за филми и сериали от Вселената на Ди Си

• 23 603
  • 277
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Нямат изградена вселена и всеки проект е отделен сам по себе си. Батман на Мат Рийвс въобще няма да е свързан със Супермен на Джеймс Гън. Продължава тоталният хаос.
Имаха доста силен каст от вселената на Зак Снайдер, но решиха да изхвърлят всичко в кофата.
Може би и последните 15 години са наситихме на филми за супергерои.
Марвел без да върнат Хю Джакман, Крис Еванс и Дауни Джуниър, щяха и те да потънат, защото мултивселената е провал. Също се крепи на отделни проекти.

# 271
Ох, да се оплача. Снощи попаднах на Светкавицата(2023) и все още не знам как да го възприема. Харесвах много Езра Милър до изцепките му и някак съм пропуснала точно този филм. Сега се чудя това какво точно трябваше да бъде? Комедия ли, що ли, много неестествено ми стоеше всичко.

# 272
  • София
Официалният трейлър на Супермен 😊

Последна редакция: чт, 15 май 2025, 15:32 от Diavolo

# 273
Успял е да го изкара джърк. Ама нищо, нали има куче. Което прилича на моето. 😁

# 274
  • София
Супермен (Superman) (2025)
https://www.imdb.com/title/tt5950044

С големи очаквания отидох да гледам един от най-любимите си супергерои. За съжаление излязох от салона не напълно задоволен.
Със сигурност новият Супермен е добър филм, но не мисля, че ще се помни дълго или, че ще скъси изоставането на ДиСи от Марвел.
Джеймс Гън се е заел с твърде много неща само за 2 часа време и по-скоро не е направил филм за Супермен, а за новата си Вселена. А пък аз исках да видя точно обратното. Да гледам един филм основно фокусиран върху Супермен, а не да бъде използван, за да се 'билдва' новата филмова вселена на ДиСи.

--> следват спойлери <--

Плюсове:
Много е близък до комикса и до оригиналния филм с Кристофър Рийвс.
Дейвид Коренсует и особено Рейчъл Броснахан като Супермен и Лоис са отлични попадения. Добри актьори са, но специално за Дейвид, Гън носи вината, че някои неща не се получават. Проблемът не е в актьора.
Генерално Дейвид като Супермен ми хареса, но въпреки всичко го слагам след Хенри Кавил и Кристофър Рийвс, просто защото ми се иска Супермен да е по-мъжествен.
Еди Гатеги, като М-р Терифик е страхотен.
Появата на Мили Алкът (по-добрата Ренира Таргариен), като бъдещата Супергърл беше 10 от 10.
Кучето е много сладко и е много добра хрумка. Оказа се, че е на Супергърлата.
Най-накрая да видим един класически комиксов злодей така както е създаден в началото и оригинал - да бъде зъл и да няма за какво да го харесаме. Визирам Лекс Лутър.
Нейтън Филиън като Зеленият фенер също е добро каст попадение
Рик Флаг (Франк Грило) и Пийсмейкъра (Джон Сина)

Минуси:
Добра идея да върнат образа на Лекс Лутър като 100%-ов злодей, но не ми хареса изпълнението на Никълъс Холт. Нито от Супермен лъхаше на Човек от стомана, нито Лекс Лутър можеше да респектира някого. Дори и с интелекта си.
Твърде много странични герои. Не и беше тук мястото на 'Лигата на справедливостта' Намерили са добри актьори и ролите им се получават (без ‘Хоукгърл’), но не ми хареса как 1/3 от филма е с тях, въпреки отличното попадение с М-р Терифик.
Твърде много Джими... А какво намираха жените в него ми остана една мистерия.
Лутър и помощниците му бяха по-скоро дразнещи. В анимационен филм стои добре, във филм не особено.
Да, знам наизуст историята на Супермен и все пак това ти е 'рибут' и 'ново начало' Не може с едни начални надписи да разкажеш почти всичко. Ами ако има хора, който не са гледали нито старите филми, нито сериала, какво правим? Някои се радват, че всичко това е прескочено. Разбирам ги. Но на мен лично не ми хареса.
Филмът беше на много места едновременно. Едни 20 минути повече щяха да помогнат, а не да навредят. Въпреки това е монтиран добре и това помага много на филма, иначе щеше да крушира.

Препоръчвам за гледане на голям екран.
-
7.0 / 6.5

# 275
  • София
Доколкото четох, Гън вече подготвя сценарий за Батман и Жената чудо, които да свърже в новата Вселена. Любопитен съм дали могат да съживят всичко, което изпуснаха през последните 10 години.
Другата седмица съм на Супермен с големи очаквания.

# 276
  • София
Peacemaker (2022 – 2025)
https://www.imdb.com/title/tt13146488/

Изгледах епизод 1 от сезон 2

Три години по-късно доживяхме да видим продължението на изненадващо добрия сериал с Джон Сина.
Разбира се, шоурънър отново е Джеймс Гън, като този сезон е директно продължение не само на финала на сезон 1, но и на новия филм Супермен, чиято премиера беше съвсем наскоро.
Всичко, което виждаме тук (както и в сезон 1), вече попада под новия DCU канон. Неслучайно в интрото на премиерния епизод показаха силуетите на Супермен (Дейвид Коренсует), Супергърл (Мили Алкок) и реалните образи на Бандата на справедливостта - Зеления фенер, М-р Терифик и Хоукгърл, които видяхме във филма за Супермен.
Голямата промяна е, че вече няма Лига на справедливостта (Justice League). Тя е заменена от Бандата на справедливостта (Justice Gang).

Епизодът беше добър, но честно казано ми писна вече от експлоатацията на паралелни вселени. Темата е прекалено, ама наистина прекалено изтъркана.
Зеления фенер и Хоукгърл също се появяват. Любопитно ми е дали ще видим и М-р Терифик, който избухна мощно в Супермен.

Имахме една скандална секс оргия в дома на Миротвореца, където буквално показаха всичко. Това е нещо, което Марвел никога няма да излъчат. Не казвам дали това е плюс или минус - просто отбелязвам. Сцената беше важна, за да подчертае емоционалното състояние на героя, но според мен прекалиха.

Попадането на героя на Сина в друго измерение, в което баща му и брат му са живи, е своеобразен вътрешен катарзис. Отварят се вратите не просто към друг свят, а към собствените му травми и лична изповед. Алтернативният, жив брат действа като огледало на това, което Крис е загубил и което продължава да носи вътре в себе си.

Епизодът започва, а след това прескача шест месеца напред.
В началото Миротворецът е задържан в Containment Facility - тайно място на A.R.G.U.S., преустроено да съхранява квантови портали и нестабилни артефакти след събитията с пеперудите от сезон 1.
Той е там по своеобразно полусвободно задължение - наказан, защото е бил замесен в паразитната инвазия, но и нужен, защото единствен може да затвори един от порталите, появили се след мисията им.

Епизодът има три фази.
Гън използва това място като метафора за психиката на Пийсмекъра: ''задържани портали'' <-> ''задържани травми''.
В началото той е ''вътре'' - затворен в системата и в собствените си демони.
В средата - ''навън'', но разрушителен, защото не е решил нищо вътре в себе си.
В края - мястото остава активно дори без него, което показва, че миналото не е приключило с него и проблемите продължават да чукат на вратата.

Защо Миротворецът е свързан с тези портали? (не, той не си въобразява - не виждаме проекции в съзнанието му.)
Обяснението е дадено още в началото: някои от порталите в Containment Facility са нестабилни и се закрепват за хора, свързани с тях. Пийсмекър е бил основният ''затварящ'' първия портал, а енергията буквално се е прехвърлила към него, следвайки го и до дома му. Това е и причината A.R.G.U.S. да го държи под наблюдение - те знаят, че е потенциален магнит за нови измерения. А междувременно Рик Флаг старши жадува за мъст заради сина си…

По-късно порталът в дома му го издърпва обратно в централата на нестабилните портали, защото той се е отворил емоционално. Пийсмекър влиза в алтернативна вселена, в която баща му ''Белият дракон'' Смит не е убит, а е грижовен и обичлив родител. Брат му Кийт също е жив - и двамата са ''идеалното семейство'', което той никога не е имал. Ироничното е, че именно Миротворецът е убиецът на баща си и на брат си…
Целият сегмент е едновременно емоционален кошмар и изкушение - порталът се опитва да го задържи чрез най-дълбоките му желания. Там се появява и нов Миротворец - версия от тази вселена, в която Крис е психопат, убиец без разкаяние. Той е символ на това, в което нашият герой се страхува, че ще се превърне. Боят между двамата е буквално сблъсък със собствената му тъмна страна. Когато порталът се свива, те се изтръгват обратно в Containment Facility, където нашият побеждава и убива двойника си - символично убивайки собствената си омраза към себе си.
-
8.0 / 7.5

# 277
  • София
Peacemaker (2022 – 2025)
https://www.imdb.com/title/tt13146488/

Изгледах сезон 2.
8 епизода са, все още не е подновен, но е почти сигурно, че ще го бъде.

Много ми хареса.
Джеймс Гън прави връзка с новия Супермен и началото на новата Вселена.

Достатъчно подробно описах какво се случва след премиерния епизод от сезона. Реално цялата история от епизод 1 до епизод 8 е много майсторски разказана и все едно гледаш един предълъг ден.
Екшънът и хуморът са на високо ниво, има и някои изненадващи нещица, които не желая да издавам.

Препоръчвам!

Оценка на сезона: 8
Сериалът дотук: 8.5 / 8.0

Общи условия

Активация на акаунт