Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 40

• 40 645
  • 795
  •   1
Отговори
# 225
Аз ако още позяпам и ще изпусна цялата тема.
Хич не съм видяла, че има нова! 😅

Здравейте,на нас ни дадоха срок от 12 месеца за краен квартал на Пловдив става на въпрос.
Имаме отказ от басейнова дирекция за пробиване на сондаж.Дали някой от вас се е сбълскал с същия проблем?Как процедирате в такъв случай?

Какво е основанието за отказ?
Ние днес също получихме писмо за отказ за сондаж от БД, защото по кадастриални скици земята се води "земеделска". В такъв случай можело да се издаде разрешително само на юридическо лице или зем. производител.
При вас да не е нещо подобно?

При нас е същата причина за отказа,ако се върнеш няколко страници назад съм поснала снимки и от двата отказа.Ако имам новини ще поствам тук.

# 226
Hello, телефонът ми нещо забива като има коментар със снимка във форума, не знам защо така. Sad
Вие предполагам също нямате ПУП или?

# 227
За Беломорски ли говорите?

# 228
За Беломорски ли говорите?

Да, мисля че така се води.
Ние сме в Стара Загора и се водим към БД Пловдив.

# 229
На мен ми е върнат проекта от общината.😔
Нанесени са вече корекции, трябва да то внеса и пак да чакам.
В този период търсих фирми..или много пари искат, или им било далеч изобщо не правят оферта...В Перник, Перник област...някой има ли опит със строителни фирми, да не търся през нета?
Ще съм благодарна на всякаква информация!

Една потребителка тук, ми беше дала координати, единствените с що годе прилична оферта бяха. 😊
 Иска ми се да имам избор от поне 3. Не броя тези с двойните оферти изобщо 🤣
Струва ми се абсурдно да избирам фирма без никаква прероръка. 😔

# 230
Hello, телефонът ми нещо забива като има коментар със снимка във форума, не знам защо така. Sad
Вие предполагам също нямате ПУП или?

Имаме ПУП,даже строим.

# 231
Hello, ясно.
Явно основанието за отказ е едно и също, но ситуациите са различни, понеже ние тепърва се борим за ПУП.
Ние сега говорихме с наш познат адвокат и той каза, че проблемът идва от кадастриалната карта, където имотът е записан като "земеделска земя". Докато това е така, каза, че няма как да вземем разрешение за сондаж като частни лица по каналния ред.
Чакаме да видим какво ще кажат и от кадастъра, как да процедираме.
Нашият имат попада в административната карта (строителната граница) на града, та дано това да има някакво значение и да успеем да си спечелим разрешително. Simple Smile

Последна редакция: чт, 10 фев 2022, 21:02 от Rocket

# 232
  • София/Варна
G1 след като имаш плоча и имаш проект, ако в него пише, че таванското е използваемо, т.е. е складове нещата звучат добре. Не прави друга плоча над таванското със сигурност, защото ще трябва само заради нея да осигуряваш на земетръс къщата, а това си е сериозен разход и не е наложителна плочата.
Другото важно нещо е да проверите тази плоча между етажа и тавана дали не е 5-6см. дебела. Случвало се е и това.
Говори наистина с главния архитект какво ще ти иска като проекти, като му обясниш каква е ситуацията,че искаш само да задигнеш покрива и че си се консултирала с конструктор и той ти е казал,че няма нужда да усилваш сградата и да осигуряваш на земетръс, защото няма да увеличават натоварването с повече от 5%.
Подозирам,че ще ти каже,че иска всичко,но все пак го питай.

# 233
Аз пак с въпрос на ниво проект. Гаражите ви с равни покриви ли са ви или са покрити с керемиди?

# 234
  • Пловдив
Гаражът ,все пак,трябва да кореспондира на стила на къщата.
Нашият шеше да е с керемиди като къщата,но понеже от едната страна граничи с къщата,а от друга е на калкан със съседа се получаваше прекалено сложна форма на покрива,заради отводняването.Не може и да е едноскатен,защото е много дълъг и шеше да се вдигне прекалено висок,затова се наложи плосък покрив.

Последна редакция: пт, 11 фев 2022, 14:02 от nelina_london

# 235
  • Sofia
Аз пак с въпрос на ниво проект. Гаражите ви с равни покриви ли са ви или са покрити с керемиди?

Равни (на ниво проект). Къщата също.

# 236
  • Sofiа
Нашият е с керемиди
Скрит текст:
Днес влизам с един въпрос относно поредността на предстощите дейности. Готови сме с груб строеж и чакаме монтаж на дограма. По план след това ще работят електро и ВиК, но чуденката ми е след това дали следва да направим първо замазката на пода или мазилката на стените?

# 237
  • София/Варна
И нашия е скатен покрив на гаража.

Valery по принцип се прави първо мазилка на стените и после замазка на пода, защото от мазилката става пълна свинщина, изчистват си и после тръби по пода и после замазка.

Ако обаче има проблем в координацията на майсторите поринципно може и на обратно.

# 238
  • Пловдив
Val ,мазилка,замазка,шпакловка.Точно,защото много се цапа.Дори след шпакловката, обикалях с една шпакла и изстъргвах падналото по замазката.Ако сте с плочки и наклепаното е малко,дори няма нужда да се чисти,но при ламинат трябва.
При замазката е слага и демпферна лента покрай стените.

# 239
  • Велико Търново
Аз, като експерт в замазките, по неволя, само да допълня, при замазка върху тръби за подово, слагайте и демпферна лента в средата на по-големите помещения! Преди замазка та се поставя и разделя все едно голяма стая на 2 3 по малки. Като разход е нещо минимално, а като функция удивително добро такова!

Общи условия

Активация на акаунт