Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 40

• 40 670
  • 795
  •   1
Отговори
# 630
  • София/Варна
Багеристите са много трудни хора, но много информирани. Питайте вашия дали не знае ВиК. Така една комбинация по-малко.

# 631
  • София
Нашия последно намерен багерист е страхотен и освен това работи и бързо. Но май само из София щъка (макар че не съм сигурна). Аз бих потърсила такъв, който да дойде в ден и с час (при нас така идваха, но бяха с техни си багери).
Звънях днес в общината, че надзорът иска да изкарваме някакъв документ за озеленяването, кйто трябвал за УВЕ. И от отдел Екология ми казаха, че трябвало да имам в проекта част Паркоустройство. Помислих, че не ме разбират нещо и отбелязах пак, че говорим за еднофамилна къща. И жената каза "няма значение, пак трябва да имате". Ще ходим да се срещаме, по телефона няма да стане... М/у другото, в Панчарево вече не било със записване на час, ходело се свободно, според тази служителка поне.

# 632
С мини багер ли е вашият багерист, Тони? Нашият е обявил 400 лв на ден като ще свършат работата за два дена. Но пак е по-добре от копане на ръка, става по-бързо и не се оскъпява допълнителено, ако трябва да се свърши още нещо. Освен това май и излиза по-евтино от другата бригада.

Ще разпитаме утре човекът с багера дали не познава и ВиК хора.

# 633
  • София
Имат и Бобкат, но не знам дали се води мини. Ако потрябва контакт, пиши ми да дам (трябва да го взема от ММ, че тук го имам някъде из съобщенията, ама даже не помня на кого го пращах).

# 634
Барбалена, изглежда ми, че са ви дали нормална цена на ден.
При нас дойде голям багер, мисля 20 тонен се води, и цената беше на час - 50лв за работа с кофата и 70лв, ако се наложи да разбива нещо с чука. Като теглиш чертата на ден излизаше 450-500лв.
Препоръка не мога да дам, защото ние сме в Старозагорско.

# 635
  • София
Имат и Бобкат, но не знам дали се води мини. Ако потрябва контакт, пиши ми да дам (трябва да го взема от ММ, че тук го имам някъде из съобщенията, ама даже не помня на кого го пращах).
Тони, ще може ли, ако ми се наложи, да дадеш контакт и на мен? Предполагам, че щом е работил при вас, наше село няма да му е проблем.

# 636
  • София
Разбира се, mona Simple Smile
ММ каза, че работят не само в София, не били проблем 20на км. Но каза, че с бобкат не се дълбае, та да не го излагам пред мъжете ви.
Обаче ей сега се сети да му пише, понеже на нас пък скоро ще ни трябва чакъл. И човекът казал, че вече няма малък багер - продал го и търси да си купи нов, но не е намерил още.
Иначе са баща и син от Бистрица, супер коректни и кадърни хора по наше мнение (а са минали поне 5-6 багера през нас, та щем-не щем, имаме впечатления). Имаха малък и голям багер, имат камиони, карат чакъл и хумус, събарят къщи, разчистват места... абе, с това си вадят хляба.

Последна редакция: ср, 23 мар 2022, 21:50 от ToniShu

# 637
Тони, провери си проектите. Би трябвало да имате паркоустройство. Ние поне имаме.
Ще е интересно да споделиш какво искат за него. Само снимки ли? Вие взехте ли акт 15?

# 638
  • Пловдив
Нашият  надзор не е внасял АКТ15 в общината.Каза,че е констативен.

# 639
  • София
Да, и при нас Акт15 не минава през общината. След Акт3 при тях се ходело май само за Акт14 (не сме сигурни, че помним добре с ММ), обаче ако не си с ипотеен кредит можело и да не ходиш. И за озеленяването. Ние не сме ходили за 14ката; след Акт3 сега чак ни пращат. Като разбера как процедират, ще дам инфо със сигурност (и аз се надявам да е по сннимки). Иначе давахме копие от Акт15 в Кадастъра, за нанансяне на къщата, та знам, че имаме Grinning  
Благодаря за идеята, ще потърся из папките за паркоустройство... Странно, нямам спомен дори да съм чувала за такава част. Дано нямаме някакъв проблем (ама пък как са ни издали РС, ако има проблем).

# 640
  • София/Варна
За къщи озеленяване не се иска, но не си спомням къде го пише. Утре ще проверя. В повечето райони на София обаче искат и да им обясняваш, че не е задължително по закон е все едно да се блъскаш в стена.
Акт 15 заедно с още бумащина се внася в общината за да ти дадат УВЕ. В кадастъра се нанася по геодезическо заснемане.

# 641
  • Пловдив
По геодезическо заснемане е ,но геодезистът ни поиска АКТ за някакъв вид завършеност - може 14 или 15  .Изискват го от кадастъра .
 Знам ,че за определени общини си искат озеленяване още преди РС .
 Не си спомням коя съфорумка бе споделяла в темата, че и правили проблем за бетонени пътечки из двора ,защото нямало да спази процента озеленяване .

# 642
Акт 15 от кого се издава?
Gerundiq , правилно ли разбирам, че от общината издават УВЕ след предоставянето на акт 15 и други документи.
Нашата къща е вече нанесена в кадастъра.
Надявам се скоро да приключим с ел. и ВиК часта, за да може да оправим и акт 15.

# 643
  • Пловдив
При нас АКТ15 е направен от надзора и утре ще проверя документите  и ще пиша  чии подписи са на него .

# 644
  • Велико Търново
А някой пускал ли е документи за одобрение и към РИОСВ? Ако да, какви? Уж приключихме с документалната част, но сега като чета, се сещам че някой ми беше казал за някакво разрешително и от там... Само че това ми е като бяло петно в паметта.

Общи условия

Активация на акаунт