Имам си една мечта, подарък в коремчето да имам аз сега ! ~бебеправене 401~

• 33 284
  • 770
  •   1
Отговори
# 435
Желая ви успех💚💚

# 436
Tap-tarap честито и дано имаш спокойна бременност до финал 🤗

Аз само ви чета напоследък, но нямам с какво да се включа. Чакам М утре или вдругиден (двете приложения ми го дават с ден разлика), само не знам след биохимичната дали ще си дойде на време или да очаквам разместване на цикъла. Е, имам и 1 тест в шкафа за всеки случай ако не се появи да го направя, ама мисля да не прибързвам за сега и да почакам поне до 03.02 ако не се появи М.
Стиснати палчета за тези, които не чакат М, а на другите в месеца на любовта да сбъднат своята мечта за бебенце 😘🤗

# 437
Tap-tarap, хубаво чхг! Да нараства и да имаш лека бременност!
Успех на останалите!

# 438
Тап -тарап - страхотноч чхг!

Круела, много се радвам - сега с усмивка, смело напред Simple Smile

Понеже заговорихте за хистеро и аз се замислих...досега не ми беше предлагано, освен при "новия АГ", при който бях напоследък. Чудя се защо никой не ми беше предлагал, а чувам все хубави неща в следствия на хистеро. Та сериозно го обмислям. Някой може ли да ми каже колко време е възстановителния период?

# 439
Момичета-кокичета, минавам да се запиша с ден 2 закъснение. Аз мисля, че бях с късна О и просто ще ми закъснее 2-3 дни, ама съм горда, че не съм си купила тест даже. 🤪

# 440
Тап-тарап, честито!!! Heart Успех!

# 441
_Amira_ възстановяването е много бързо, особено ако е само диагностична. 1 Ц след нея може да стартират опити. Ако надраскат и лигавицата вдигат шанса за имплантация Simple Smile

# 442
Амира, след моето хистеро, което беше на 7 или 8 ден, док каза опити още същия цикъл Simple Smile А махахме и полип дори.

# 443
Мен така ме сърбят ръцете... А имам още 4 дена до Ц. През нощта се събудих гладна, сутринта пак гладна, гърдите ме болят, пък ПМС не съм имала от миналата година април отпреди неуспешната бременност. Опитвам се да изчакам още поне два дни. Сутрин като стана гледам първо във ВеЦе-то да ида, че да нямам възможност със сутрешна 😆
А вчера отивам на ендо. Взела съм си изследванията, щастлива, че най-после ми дойде часа (чакам от декември), стигам регистратура и: "С направление или платено сте?" Греда! Забравила съм направлението, а прегледа е 130лв. Да преместя часа, да, ама свободни чак края на февруари, началото на март. Платено не ми върши работа, щото идеята е евентуално да ми издадат направление за ЯМР на хипофизата заради високия пролактин. Та в крайна сметка се съгласиха за днес, да чакам...
Е такива ги дробя, разсеяни...
Току-що четох това:
"МАГИИ, МОТОВИЛКИ и ТРИФОНОСВАНЕ
Първата чаша е за здраве, втората чаша е за радост, а третата чаша - да те посрами!

🥧 СЕФТЕТО НА ПОЛЕТО
На Трифоновден стопаните излизат за пръв път след настъпването на зимата на полето. Още в ранно утро жените месят и изпичат погача, с която стопанинът отива на лозето, казва молитва и благословия, полива вино и хвърля от погачата в земята.

🪓 БРАДВА
В районите, където не се отглеждат лозя, се извършва т.нар. "трифоносване" на овошки, добитък и дори хора, които не раждат. С брадва стопанинът или някой от синовете заплашват дървото или животното: „Ще раждаш ли, или ще те отсека!“, а стопанката ги възпира: „Не го сечи, тази година ще роди!“.

🔪 БРЪСНАЧ
На ритуално отсичане се подлагат също бездетни МЪЖЕ, като символично към тях замахват три пъти с бръснач. Ритуалът се извършва и над кесиите на мъжете, за да са пълни с пари през цялата година.

👼 МОТОВИЛКА
Бездетнитe ЖЕНИ са заплашвани - с мотовилка. За да хване магията, ритуалният диалог се повтаря три пъти и се вярва, че заплашените по този начин през настоящата година ще родят.

👩‍🍳 ТЕСТЕНИ РЪЦЕ
Много по-нежно вълшебство имат тестените ЖЕНСКИ РЪЦЕ. Каквото хване жената с тях на този ден - дървета, животни, млади невести - всичко се плоди и ражда.

🍀 ТРИФОНОСВАНЕ
Рано сутринта стопанката взима брадва и с нея символично удря по стълб от къщата или стопанските сгради, като казва: ”Чуеш ли ме, Трифоне?” А от къщата й отговарят: ”Не чуем те от мляко, от масло, от сирене”.

🌠 БЛАГОСЛОВИЯ
По този начин се изрича благословия в дома да има изобилие от млечни и месни храни, а домашните животни да са здрави. Всички обреди и пожелания на този празник са за плодородие и добра реколта.

🍇 ИМЕНАТА НА ТРИФОН
✅Зарезан, защото се зарязват лозята.
✅Чипия, защото в една легенда си отрязал носа.
✅Който обича веселието и удоволствието - в превод от гръцки.
✅Пияницата, защото се вярва, че за да има хубаво грозде, на този празник мъжете трябва да се напият. В останалите случаи важи

🍷 БЪЛГАРСКАТА ПОГОВОРКА:
"Първата чаша е за здраве, втората е за радост, а третата – да те посрами!"

🥂 Празнуват лозарите, градинарите и кръчмарите. Заради промените - стар и нов стил, празникът се отбелязва на 1.02 и/или 14.02.

🙏 Честита да ни е и Новата Луна! Да е сбъднато и да се пълни Новото Начало, което с труда и любовта си сътворим! Честит нов месец, честит нов ден! И китайската нова година с черния, воден тигър пристигна, за да ни носи сила и смелост! Да бъде!"

Честит празник! На вас по една мотовилка, на мъжете ви бръснач и нека годината е плодородна във всякакъв смисъл! Бъдете здрави!

Последна редакция: вт, 01 фев 2022, 09:00 от Yvka

# 444
Tap-tarap, страхотно ЧХГ, честито! Nature Star2
Хубаво си решила за прогестерона, само не се притеснявай, всичко ще бъде наред! Heart

Blondy23, браво, че си удържала този месец до закъснение.
Стискам ти палци като решиш да направиш тест да е с две дебели черти! Flowers Four Leaf Clover

Yvka, на всички ни се случва да сме разсеяни, хубаво, че са се съгласили да те вмъкнат днес. Пожелавам ти само добри новини от прегледа! Flowers Four Leaf Clover

# 445
Аз днес се разписвам като Неиздържала. Тест след 10дни от О и два дни до Ц пълен минус. Дори още днес имам болки та си чакам Ц-то...

# 446
Момичета, до колко дни ще излязат изследванията за тромбофилия в бодимед? 🙄 Питам за да знам, дали да ходя днес или утре, за 14ти ни трябват готови.

# 447
Круела За придобита ли? На мен ми излезнаха на същият ден, които ми назначи Калчев. Правят ги тук, не в Германия, както ми беше казал.

Това ми беше пуснал:
Скрит текст:

# 448
Пълнолуние да за придобита, и благодаря. ❤️🍀

# 449
Докато няма М има надежда! ❤
Аз днес се разписвам като Неиздържала. Тест след 10дни от О и два дни до Ц пълен минус. Дори още днес имам болки та си чакам Ц-то...

Общи условия

Активация на акаунт