Имам си една мечта, подарък в коремчето да имам аз сега ! ~бебеправене 401~

• 32 443
  • 770
  •   1
Отговори
# 45
Тук ме застреля. На мен ендокриноложката ми го изписа заради ИР. Имам ендометриоза и редовен цикъл но на последния цикъл нямах кисти. Всъщност от 1 година нямам да чукна на дърво. Ще питам Калчев какво му е мнението и дали да го пия..
Аз казвам за моя случай.Не съм лекар,и за други състояния не знам.Просто в моя случай без ПКЯ,без ИР,и с редовен цикъл се получи обратното.

# 46
За килограмите във връзка с ИР съм абсолютно съгласна. Аз съм 176см и тежа 60кг, миналия месец се установи, че имам ИР. Спрях захарта, освен в кафето, спрях и тестено, картофи, ориз. Надявам се да вървят нещата добре. В темата за ИР пише, че обременяване се прави най-малко на 6 месеца. Аз искам да направя ново, защото не съм сигурна дали е било коректно. Чак след като го направих четох, че не трябвало да се стои на студено, а аз бях в колата, навън си беше кучешки студ и сняг, не беше никак топло и в колата, два часа отвисях. Освен това не трябвало и да се пуши, а аз от нямане какво да правя пуших, и то няколко цигари 🙄. И глюкозата трябвало да я пия на глътки, пък аз наведнъж, че ми беше гадно сладка. Та питанката е дали може да се направи обременяване два месеца след първото?
Правих си изследвания, защото един гинеколог ми каза, че имам поликистозни яйчници и пих Белара 2 месеца. Окапа ми косата, цикъл изобщо нямах, а за акнето да не казвам. Висока съм 170см и тежа 59кг. Нямам ИР или др заболявания и като ме застреляха с тая поликистоза се учудих. Реших да потърся второ мнение при друг лекар и тя остана учудена-няма и следа от кисти 🤷♀ Спрях Беларата и се оправих. Ама от тогава овулация изобщо не усещам да имам и се чудя дали овулирам. Редовен полов живот имаме, не сме с нагласата бебеправене, просто си правим секс и нищо засега. Направих си изследвания на полови хормони и щитовидна жлеза на 3ти ден от МЦ-всичко в норма. Те така, приемам съвети 🤷♀
Е Аг първо изследвания ли назначи,или директно ти изписа лекарствата.Ако е така по-добре то смени.И правила ли си ОГТТ,че си така категорична,че нямаш ИР ?
Не се съди само по килограмите.
Те и за мен се съмняваха,защото имаше няколко малки кистички веднъж,но след всички изследвания излезе,че нямам.И повече не се и видяха.Засичала ли си О с лентички,не да се водиш по това,че не я усещаш.
Аз например винаги я усещам,но няколко месеца вече,след като пих Инофолик,освен че ми се прецака М,и О не усещам.Но успешно я засичам с лентички пък.
Как ти е ТСХ-то,ЛХ,ФСХ,17-ОН прогестерон,Андростендион,Пролактин.
Пробвай месец с лентички,да видиш какво се случва.

# 47
Момичета, според вас невероятно течение от нищото означава ли, че О е минала или въобще дали означава нещо. Положителният тест за О беше в петък.

Не знам какво имаш предвид под "невероятно течение", но ако е необичайно силно, сърбящо е тн може да означава инфекция.

# 48
Ако в петък е имало + тест, може и да е О.

# 49
Няма сърбеж, няма мирис, но е толкова, че сякаш се бях напишкала, бельото ми беше мокро. В събота правих още един тест и вече беше отрицателен. Просто ми се случва за 1ви път.

# 50
Здравейте,
При последна менструация от 25.12-30.12 (нередовен цикъл, дълъг, между 30-37 дни, без да пропуска) и засечена О на 11.01.2022 по метода на БТ и изследван прогестерон на 7-мия ден след нея - 65,9 (реф. стойност за лутеална фаза 7 - 75 - дайте коментар дали е ОК стойността?). Та, днес ми дойде (не са правени опити за забременяване) - 12 дни след овулацията.
Предвид всичко това - смятате ли, че е достатъчно дълга лутеалната фаза този месец и наистина ли са добри стойностите на прогестерона? Да се тревожа ли, че не е 14 и повече дни?
Благодаря!

# 51
  • Замък сред облаците
ЛФ между 11 и 17 дни е ок, прогестеронът също. Но трябва да се установи има ли хормонална причина (ЛХ и ФСХ) за нередовния цикъл, защото това може да означава че яйцеклетките не са ок като качество, ЛФ тогава и да е идеална няма да е достатъчна.

# 52
ЛФ между 11 и 17 дни е ок, прогестеронът също. Но трябва да се установи има ли хормонална причина (ЛХ и ФСХ) за нередовния цикъл, защото това може да означава че яйцеклетките не са ок като качество, ЛФ тогава и да е идеална няма да е достатъчна.

Имам леко изразена ИР, която води до мъжки хормони към горна граница (не са извън граница никога)  и ПКЯ, но понякога само. LH и FSH са в добро съотношение сега, когато разбрах за проблема. Имам успешна бременност, станала лесно, но имах леко прокървяване в първите седмици, като приемах прогестеронов препарат.
Контролирам ИР с хранене и реших да следя този месец какво се случва, та, затова питах. Надявам се да е добре положението и скоро да се запиша тук Simple Smile

# 53
Записвам се и аз в новата тема! Нека ни донесе по две чертички и както е казано тлъсто ЧХГ 😇❤

# 54
  • Замък сред облаците
Щом държиш ИР под контрол ще станат нещата Simple Smile

Имам леко изразена ИР, която води до мъжки хормони към горна граница (не са извън граница никога)  и ПКЯ, но понякога само. LH и FSH са в добро съотношение сега, когато разбрах за проблема. Имам успешна бременност, станала лесно, но имах леко прокървяване в първите седмици, като приемах прогестеронов препарат.
Контролирам ИР с хранене и реших да следя този месец какво се случва, та, затова питах. Надявам се да е добре положението и скоро да се запиша тук Simple Smile

# 55
Здравейте, мили момичета. Прочетох последните няколко теми и ви се възхищавам на разбирателството и подкрепата. Това ми дава кураж да се запиша и аз. Мама съм на 11 годишна принцеса, но сега като чета- все едно ми е за пръв път. На 41 години съм, от 3 месеца гледам все едната чертичка, а мечтая за две. Последна М- 04.01, Ц- 24дни, овулацията ми е ранна, няколкото приложения, които инсталирах я смятат на 11 ден. Успяхме да направим опит само на 8 и 9 този месец. От 11 започнах да меря Т, но аксиларно, чак от 16ти разбрах, че трябва да е ректално ( от тогава се е закотвила на 37, 37.1, но не знам преди това как е била). От около седмица гърдите ме болят и зърната видимо са увеличили размера си. До сега по принцип никога не съм имала ПМС, дори редовно се цапах, защото не гледам и датите. Много ми се иска този месец да не си въобразявам ( правих няколко теста, въпреки че знам, че е прекалено рано) и чакам с нетърпение да стане поне вторник и да пусна ЧХГ. На всички момичета в темата желая най- скоро да видят толкова черти, колкото желаят.❤️

# 56
Здравейте и от мен !Чудех се много дали да се включвам в темата.Ние май почти се отказахме.Но поне да се разсейвам с вас🤗Много сте положителни всички .Успех и дано има повече така мечтаните розови чертички🥰

# 57
Аз днес се чувствам прекрасно. Размислите, които събуди една друга тема, ме накараха да забавя малко нещата и да се насладя на живота си такъв, какъвто е. И без това в следващите седмици всичко ще е с краката нагоре та само сутрешно гадене ми липсва.
В никакъв случай не спираме с опитите, но някак се успокоих, че всичко с времето си. И донякъде съм благодарна, че не е станало до сега, защото иначе щяхме да де закотвим на място, което не ни харесва. А и нвма да е интересно всичко хубаво да ни се случи в рамките на 1 година Grinning

Съни, не се отказвайте! Ще стане!

# 58
Днес моя приятелка, супер притеснена ми каза, че е бременна и ще го маха, беше съсипана, има две деца … Колко несправедлив е живота… много се натъжих…

# 59
За съжаление е така, няма ли шанс да размисли...Зная колко ще е трудно, аз лично искам 3

Общи условия

Активация на акаунт