Рак на Простатата

• 23 945
  • 157
  •   1
Отговори
# 90
  • Другата България
Момичета, баща ми излезе резултат-карцином, 4 стадий. Какво следва оттук нататък-ямр? Кой трябва да му назначи ямр, пет скенер? Той е с катетър, не може да уринира от месеци. Моля за насоки, като пате в кълчища сме.
Кой му е назначил биопсията?
Ако е уролог, той трябва да ви/го представи на онкокомисия в съответния КОЦ, където вече всички изследвания се назначават от лекуващ онколог. Вероятно ще мине комисия също.
ПЕТ е задължителен, за да се видят разсейките, които /не искам да те плаша/, но в този стадий ще има със сигурност, вероятно по костите.
Не е задължително да го регистрирате в КОЦ в града, в който живее.
И не се притеснявай от стадия, ракът на простатата е бавноразвиващ се, и костните разсейки се овладяват.

# 91
Не знам.

# 92
Винаги ли е злокачествен процеса при пи радс 4 и 5 ?
Не знам.

# 93
  • вкъщи
И аз мисля, че има разсейки, защото много го болят ставите и постоянно иска Аулин . Утре урологът ще му смени катетъра и ще им обясни какво следва. Дано назначи ямр. Но 4 стадий не подлежи на операция,нали?

Последна редакция: ср, 05 мар 2025, 19:39 от лелка

# 94
  • Другата България
Не става въпрос за стадия, а за възрастта му.
Поне според мен.

# 95
Здравейте,

През февруари при съпруга ми се появи кръв в урината, имаше и лека температура за 3 дни. Пуснахме веднага изследвания и ПСА. Туморните маркери излязоха завишени, ЦРП също.
При преглед от уролог се видя уголемена простата, но според него беше възпаление и изписа 14дни антибиотик.

Януари месец му бяхме пускали  ПСА и всичко си беше в норми.

Тъй като преди две години съпруга ми имаше пак кръв в урината и това вече му е за втори път, на мен ми е притеснено нещо да не пропуснем и искам да минем отново преглед и изследвания.

Въпроса ми е колко време след 14 дневния курс с антибиотик е удачно отново да се пуснат туморни маркери и имате ли препоръка за уролог, който да посетим.

Предварително благодаря!

# 96
Вие от кой град сте, как прегледаха простата ,че видяха че увеличена . Мой познат така го мотаха с антибиотик, а после при друг уролог ,като го прегледа с пръст каза,че е много твърда простата и има лошо предчувствие и го оперираха ,но след голямо забавяне. Търсете друг добър лекар, че вече ужасни ме съмняват всички ,има завишен ПСА ,с антибиотик как ще мине не знам.

# 97
По принцип повишения ПСА не означава автоматично рак. Може да се повиши и при възпаление( затова е даден АБ), при грип, колоездене дори. За мен е удачно да се повтори.

# 98
Както вече написах януари имаше ПСА в норма.
Февруари беше уринирането с кръв, завишен ПСА и преглед в Софиямед. С ехограф са гледали простатата.

АБто го пи до 20ти февруари. Въпроса ми е колко време да изчакаме преди да пуснем отново ПСА.

# 99
Oт 20.02.  до сега е минало предостатъчно време за антибиотик.
Но не бива да правите секс 2 дни преди теста.

# 100
Пускайте вече, ако е от възпаление ще се е повлияло, колко беше маркерът.

# 101
Когато беше с кръв в урината, от стерилната урина излезе Ешерехия коли, ЦРПто му беше 8,1mg/l.
Тогава имаше и Total PSA12.820 ng/ml и Free PSA 6.907 ng/ml.

# 102
Това повтарящо се възпаление с е.коли... Да не правите анален секс без презерватив?

# 103
Ами поне с мен не е Grinning

# 104
Дано е от инфекцията, имаше нещо, че колкото по голям е процента на Free към Total е добре, а при вас е към 50%.

Общи условия

Активация на акаунт