Рак на Простатата

• 29 159
  • 182
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
Здравейте!
След направен ЯМР на съпруга ми (по мое настояване след PSA 4.83), излезе PI RADS 4 за две области в едната половина на жлезата. Явно предстои биопсия, но не знам къде да я направим. Дали във Варна или в Аджибадем Сити клиник Токуда - София.  Дали имате мнение и отзиви. Сякаш клоня към Токуда, но още съм в чуденка. Силно се надявам да не е рак, макар да чета, че вероятността е малка.

# 181
  • Варна
Здравейте отново!
За съжаление днес се потвърди съмнението и съпругът ми вече е с диагноза рак на простатата. Още нямаме окончателната епикриза. Имаше и образувание в пикочния мехур, което беше премахнато, за съжаление не може да се изследва тъй като е било много малко и в недобро състояние. Утре имаме среща с лекаря, за да обсъдим какво предстои оттук нататък. Струва ми се, че дори да е първи стадий операцията за премахването на простатата е най-сигурния метод за лечение. Насочиха ни към операция с робота Да Винчи при Давидов в София Мед. Дали има някой опериран, да сподели впечатления и малко повече информация за самата операция- възстановяване, проблеми. Съпругът ми е скептичен и много притеснен за възстановителния пероид.
Препоръчват ни още и Анакиевски във Варна, но той оперира само в Плевен и в Бургас.

# 182
  • Другата България
Пиши в ето тази тема.
Много повече потребители я следят
https://www.bg-mamma.com/?topic=1798900.255.
Като минала по този път мога да кажа, че за мен също премахването на простатата е най-сигурния метод за превенция.

Общи условия

Активация на акаунт