Рак на Простатата

• 26 061
  • 177
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте!
Днес баща ми имаше профилактични изследвания за простата.Може ли някой по-запознат да каже как са му резултатите ?

Total PSA - 1,38
Free PSA -0,54
f PSA / tPSA -39%

# 151
Резултатите са добри, нищо притеснително.

# 152
Дали някой се е лекувал при д-р Младен Кайцанов https://superdoc.bg/lekar/d-r-mladen-kaytsanov-8311
Срещнахме го случайно в спешния кабинет на Пирогов, после отидохме на преглед при него в медицински център в Люлин. Той е единственият лекар, които смята, че може да оперира баща ми и то без лазер. Всички останали уролози отказаха и се чудя защо. Изглежда компетентен, обясни ми подробно каква ще е операцията и не скри какви неблагоприятни странични ефекти може да има след нея, но след като толкова много други негови колеги отказаха, се чудя дали няма някаква скрита уловка. Определено не е заради парите, защото предлага по-евтината процедура при положение, че казах, че съм запозната с цената на лазера и не е проблем.

# 153
Здравейте,
Надявам се да се включи някой, който е запознат.
Баща ми го оперираха преди 3 седмици, премахнаха му простатата с робот Да Винчи. За съжаление обаче, има някакво запушване и не може да уринира добре. Махнаха му катетъра и след 2 дни му го сложиха отново за още 2 седмици. Сега отново го махнаха, но струята отново е тънка. Важно е да кажа, че преди операцията не е имал проблем с уринирането. Някой знае ли дали ще се нормализира от самосебе си? На 65 години е. Чудя се да търся ли други уролози, какво може да се направи изобщо?

# 154
При баща ми повече от 3 месеца продължи възстановяването след операцията . Нормализиране на  уринирането е бавен процес , поне при него беше така.
Здравейте,
Надявам се да се включи някой, който е запознат.
Баща ми го оперираха преди 3 седмици, премахнаха му простатата с робот Да Винчи. За съжаление обаче, има някакво запушване и не може да уринира добре. Махнаха му катетъра и след 2 дни му го сложиха отново за още 2 седмици. Сега отново го махнаха, но струята отново е тънка. Важно е да кажа, че преди операцията не е имал проблем с уринирането. Някой знае ли дали ще се нормализира от самосебе си? На 65 години е. Чудя се да търся ли други уролози, какво може да се направи изобщо?

# 155
Seagirl или Marina-sato,може ли да споделите къде оперираха близките ви?

# 156
В Софиямед оперираха баща ми.

# 157

Моят баща е опериран във Варна, в Терапията. Да кажа, че вече е доста по-добре, явно време трябва за пълно възстановяване.

# 158
    Добър ден на всички
    Откриха на тати ( 56 г. ) злокачествен тумор на простата - РАК . Света ми се срина . Не го очаквах . Започнах да чета и прочетох абсолютно всичко по темата , благодарение на Вас разбрах за робота ДА ВИНЧИ . Отидохме при няколко уролога за консултации и всичките са на едно мнение ( което е добре , защото да знаем какво да правим ) . След биопсията установено е , че лявата част на простата е напълно заразена и много леко започнала и дясната. Водят го между 1 и 2 стадий . Всички лекари ни успокояват , че е на време. Болницата в която открихме робота ДА ВИНЧИ , лекаря ни обясни , че задължително трябва да мине през ПЕТ СКЕНЕР  , за да види дали има разсейки . - Добре . До 2 седмици ще мине . Но каза едно нещо , което ни обезпокои . Каза , че ще махне лимфните възли от към заразената страна . До преди това никой лекар не ни е отварял тази тема " лимфи възли " и честно да си кажа не ми е минало и през ум да питам . Аз основно задавах въпросите , относно пикочния му казал и дали ще се запази поне единия мускул за импотентност ( които казаха , че ще запазят десния тъй като е здравата част ) . Също каза , че при отстраняването на лимфните възли 20 % от пациенти получават подуване на краката.
    Баща ми няма кръвно , нито захар , нито холестерол . Никога не е бил опериран .Нито ходи често до тоалетната .... Един много здрав и работохолик човек е. Просто едни обикновенни изследвания по настояване на майка ми , откриха това .
    И така.... имам молба , някой от Вас сблъсквал ли се е с премахването на лимфните възли от операция на простата и какви са последствията от това ?!?!
    Благодаря Ви много
    Бъдете здрави

# 159
    Здравейте,
    Напоследък ме тормози един въпрос.
     Баща ми го оперираха преди година и половина /рак 1 стадий/, с робот му отстраниха простата в Софиямед при Давидов. След операцията се наблюдаваше отново повишаване на туморните маркери, откри се огнище в близост до отрязаното място. Започнаха процедури лъчетерапия при Георгиев, отново в Софиямед.
    Лъчетерапията също излезе неуспешна и сега му назначиха хормонално лечение с инжекции, 3 пъти през три месеца.
    Ще му правят и ЯМР на малък таз.
    Питам се защо не му направиха до момента пет скенер ? Скед лъчеТ доктора написа препоръка, но лекарите в Софиямед казаха, че не били много високи ТМ и му било леко положението …
    ОК и така да е било, сега като нарастват и е за хормон, защо не му направят пет скенер…трябва да чакаме да са високи , да има разсейки и чак тогава ли да го правим!?
    Баща ми има болки в опашната кост, едвам става, болят го и краката като качва стълби …Притеснявам се от това.
    На вашите бащи/мъже може ли да споделите кога правиха пет скенер?
    Чудя се дали да не отида тази седмица до болницата, когато докторите са там и да питам някой от тях за този пет скенер…малко се притеснявам, че може да е нахално, не им е само той на главата….Благодаря предварително!

# 160
    Споделям с огромна благодарност нашия опит с д-р Али Албаяти. Баща ми беше опериран от него – премахване на простата с робота Versius или нещо подобно. Много се притеснявахме, но д-р Албаяти ни обясни всичко спокойно и подробно, преди операцията организира ЯМР , биопсия на простата ,та дори и ПЕТ- скенер. Беше до нас през целия процес. Операцията мина успешно, възстановяването – леко и без усложнения. Изключителен специалист и човек с истинско отношение към пациента и семейството. Всичко беше на ниво. Доктора оперира и в чужбинса. Препоръчвам!!!

# 161
    Здравейте,
     Баща ми го оперираха преди година и половина /рак 1 стадий/, с робот му отстраниха простата в Софиямед при Давидов. След операцията се наблюдаваше отново повишаване на туморните маркери, откри се огнище в близост до отрязаното място. Започнаха процедури лъчетерапия при Георгиев, отново в Софиямед.
    Лъчетерапията също излезе неуспешна и сега му назначиха хормонално лечение с инжекции, 3 пъти през три месеца.
    Питам се защо не му направиха до момента пет скенер ? Скед лъчеТ доктора написа препоръка, но лекарите в Софиямед казаха, че не били много високи ТМ и му било леко положението …
    ОК и така да е било, сега като нарастват и е за хормон, защо не му направят пет скенер…трябва да чакаме да са високи , да има разсейки и чак тогава ли да го правим!?
    Баща ми има болки в опашната кост, едвам става, болят го и краката като качва стълби …Притеснявам се от това.
    Чудя се дали да не отида тази седмица до болницата, когато докторите са там и да питам някой от тях за този пет скенер…малко се притеснявам, че може да е нахално, не им е само той на главата….Благодаря предварително!

На баща ми, опериран м.02.2025г с ДаВинчи, T3aN0M0,  с положителни резакционни линии, без засегнати семенни мехурчета и пик. мехур.
    2м след операцията PSA -0.04, след още месец 0.053.
    м.06.2025г- назначена лъчетерапия  25бр фракции + 6м. Золадек. Лъчето го правихме в Сити Младост, където му назначиха PSMA PET преди да започнат лъчето- слава Богу не отчете да има нещо притеснително.
    Края на м.09.2025г маркерът му беше 0.007.

Последна редакция: пн, 27 окт 2025, 14:28 от FuSTuKa

# 162
    Каква е вероятността след отстраняване на простата с ДаВинчи и PSA 0 ракът да рецидивира. Докторите казват, че всичко е наред.

# 163
    • Другата България
    Скрит текст:
    Здравейте,
    Досега е трябвало да има назначен ПЕТ, особено при нарастващи туморни маркери.
    За този вид рак се прави PSMA PET с галий, какъвто има в Сити клиник и на още едно място, но вече не помня къде /това за София/. Но се чака доста дълго, или поне преди беше така.
    Съветът ми е да не губите време.

# 164
    Назначиха ПЕТ СКЕНЕР  на баща ми тази седмица . дадоха час  след биосията и след като решението е операция се назначава ПЕТ СКЕНЕР , за да се види с точност дали има серейки и ако има да знаят какво да се отстрани .

Здравейте,

Общи условия

Активация на акаунт