ДЕСЕТИ клас 2022/2023

• 66 675
  • 735
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Честит празник! In vino veriras! 😊 А и любовта ще спаси света. 💕

# 151
Честито на всички и най-вече на любимите ни тийнове ChampagneWine GlassChampagne
Да са живи и здрави и много обичани, и от нас, и не само Hug

# 152
  • София
Вкъщи празнуваме Трифон Зарезан, честит празник!
А в някаква платформа на нашето училище си изпращат анонимни валентинки. 😁 И моята чете - намери две съобщения за себе си, предполага от кого са. И тя пък поздрави анонимно своята приятелка, която била разочарована, че никой не е писал за нея. 😎

# 153
  • Някъде в Европа...
Здравейте!
При нас нищо ново! Ученикът е присъствено тази седмица, за другата нямаме инфо още! Времето е чудесно и втората част на деня, обичайно, е навън с колелото. Чака началото на състезателния сезон...Аз съм в чуденка какво да правя с международните почивки. В периода между 20.05 и 27.05 само 3 учебни дни ли има?

# 154
  • София
На мен ми предложиха от Съни турс юлско море от 400 лв. на ден барабар с отстъпките за ранно записване, та и аз съм в дилема. Нещо съвсем златни станаха офертите тук.
В крайна сметка нищо не съм запазила. А накрая и отстъпка за ранно записване няма да имаме.
Но пък както имаме само сертификати за антитела, не ми се рискува и с чужбинска почивка.  Нямаме ваксини, нямаме документи за преболедуване и като не знам къде какви мерки ще има, ми се струва напрягащо да го мисля до последно.

# 155
  • София
Да, Зазу, отстъпките за ранно записване като нищо може да се превърнат в сума за PCRs, щом не сте ваксинирани. Дори и да падат ограничения, те ще касаят само ваксинираните. Поне това са моите наблюдения към момента.

# 156
На мен ми предложиха от Съни турс юлско море от 400 лв. на ден барабар с отстъпките за ранно записване, та и аз съм в дилема. Нещо съвсем златни станаха офертите тук.
В крайна сметка нищо не съм запазила. А накрая и отстъпка за ранно записване няма да имаме.
Но пък както имаме само сертификати за антитела, не ми се рискува и с чужбинска почивка.  Нямаме ваксини, нямаме документи за преболедуване и като не знам къде какви мерки ще има, ми се струва напрягащо да го мисля до последно.

В същото положение сме, затова за поредна година за нас лично решението е - българско море на изпитано и любимо място. Резервациите ги правим март-април (не съм наясно дали могат да се определят като ранни).
Не знам дали това е решение за вас, дано не сте от отричащите българското море. При всички случаи не го мисли толкова и действай по инстинкт, а и имай предвид, че много мерки като тестове и сертификати вероятно ще отпаднат до лятото (доколкото се вижда трендът какъв е в момента).

# 157
  • София
Ние основно в България почиваме. Мъжът ми не е фен на Турция, в Гърция сме ходили два пъти, но все нещо се случваше - първия път почина дядо и се прибрахме предсрочно, другия - бях бременна с малкия след дълги години борба и нещо почна да ме боли корема и набързо стегнахме багажа и обратно в България. Не беше лошо, но не съм и чак толкова впечатлена май. Но пък тук вече пообиколихме. В Албена не сме ходили от много години, имаха добри цени, но пък там се притеснявам с румънците как е- чела съм кофти отзиви.
В зависимост от хотела някои имат отстъпки за ранно записване и до края на март, някои до края на януари, февруари - зависи.
Да сме живи и здрави само, ще го измислим.
Flowers HibiscusTwo HeartsCryHug

# 158
  • Някъде в Европа...
Ние също не сме ваксинирани. Аз гледам основно за Турция (която много си обичаме за почивка) и най-вече, че за там може и само с антигенни. Ранните записвания с хубавите цени бяха до края на януари, сега са малко по-високи цените, но не кой знае колко...Интересното е, че има хотели, които вече са на Stop sale за определени дати - естествено единият е от фаворитите ми за предпочитаната дата - 27.05 или 03.06 😈..
Обаче, погледнах, че периодът от 20.,05 до 29.05 има май само 3 учебни дни, а за Анталия си е съвсем прилично време за море с добри температури, та обмислям....Синковецът не ми помага много "оф, ми ще видим..оф, ми не знам" 😈 Агитира ме да съм говорела с родителите на няколко негови приятели, с които сме бегли познати, да сме ходили заедно на море в Бг..Пораснаха и си искат тяхната компания..

Последна редакция: ср, 16 фев 2022, 11:21 от AIR

# 159
Охо за моренце си мечтаем.
Не ми пречи изискването за сертификат. В БГ ми е супер. И на палатка да съм - но да усещам морския бриз. Обожавам лятото. Море, планина, язовири.
Набора вече не иска с нас. Запазила съм в Созопол основната почивка - на нея ще присъства с уговорка, че няма да го закачам - да идва с мен на плаж и да става сутрин.
От там нататък с ММ ще се забавляваме само двамата.

# 160
  • София
И моята започва да иска сама на море. За Джулай морнинг, за 2-3 дни. Ми не знам как да я пусна. А през седмица се говори за това. Трудно ще бъде.
Иначе имаме резервация за Гърция. Но там облекчиха мерките.

# 161
  • Някъде в Европа...
Запазила съм в Созопол основната почивка - на нея ще присъства с уговорка, че няма да го закачам - да идва с мен на плаж и да става сутрин.
Блазе ти! При мен май ще е Константин и Елена!

Моите дилеми за турска почивка може би ще се разрешат неочаквано. Едни приятели от детството в бабиния град, и чиято дъщеря е първа приятелка на синковеца, когато е при баба, се обадиха, че сериозно обмислят да резервират миналогодишния ни хотел в Турция. Няколко семейства са, с няколко тийна, че и приятели на синковеца. Много-много не ми се ходи пак там, че ще потретвам този комплекс, но пък ще е "мега яко" (както се изрази наборът 😁) и за двамата, заради компанията...Та, тези дни може и да резервирам. Не е периодът, в който ходим обикновено (началото на юни), а от 9.09 до 16.09 - е, ще пропусне първите два учебни дни 😀 или ще пускам бележка за отсъствие по семейни причини ако се окаже истина безумната идея на МОН за стартиране на уч.година на 01.09 😀

# 162
  • о`майна лунна нощ е
При нас вторият срок е ойларипи от всякъде. Става две минути преди да почне часът, за да си включи компютъра и да си направи кафе, удавено в мляко. В някое от междучасията закусва.
Другата седмица връщат всички в училище и пак ще става рано.
Рано ни е да мислим за почивките. Вече няколко години поред го правим в началото на септември и сме настроени за тогава. Крайно несъгласна съм с идеите да почват на 1.09. Не е за нас това и не виждам нищо полезно. Няма да направят по-дълги и по-чести малките почивки на децата,  няма да доведе до по-равномерно натоварване, а ще използват времето да наваксват и още куп административни и учебни простотии. Мотивите да искат по-ранно откриване на учебната година са ми извратени и ако под някаква форма мога да се противопоставя - ще го направя.

# 163
  • София
Ники ходиха два дни, карантинираха ги, сега ходиха пак два дни и отново са карантина Simple Smile
Мисля че им е пето карантиниране дотук, май само още един клас от по-големите и те са с толкова карантини общо.
Така или иначе цялото семейство сме карантина. Малката за съжаление няма ДО както в СМГ за отсъстващ ученик поне някакво и всичко е съвсем асинхронно, каквото и кажат съучениците.
Аз след като ще се сдобия със сертификат за преболедувал, нямам вече търпение за Гърция. Единствено ми се иска да имаме още някое приятелско семейство за компания, с деца, набори за да им е по-интересно на моите.

# 164
В другите гимназии освен в СМГ включват ли отсъстващите деца в синхронно онлайн обучение?

Общи условия

Активация на акаунт