Косопад - 22

• 64 811
  • 781
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Здравейте
Може ли да ми препоръчате дерматолог от София, за 17 г.ми син
Много му оредя косата след Ковид-а и днес отишъл и се постигал почти нула номер.☹️😥
Фризьорката казала че има пърхут и да отиде на лекар.
Но не ми се ще да го мъкна къде ли не....
Благодаря предварително

# 226
  • Бургас
Късата коса много помага за пърхут, може да пробвате медицинските шампоани, които продават в аптеките, моят син го мъкнах по дерматолози и все това дават, косопада след ковид се оправя след няколко месеца, малко витамини само трябват

# 227
  • София
Година и повече мина от болестта. Витамини, минерали,добавки шампоани,маски,лосиони ....какво ли не пробвах.

# 228
Цоп, и аз в темата. 🙂
Всъщност отдавна ви чета, но до сега не съм писала тук.
Цял живот съм била с гъста коса до миналата година. От август месец, като започна да ми капе косата по цели шепи, беше страшно и ужасно. До такава степен, че ми останаха плешиви петна и в комплект с мазна в корените коса и сухи и цъфтящи краища, не знаех с кое по-напред да се боря.
Започнах да приемам Биотин, витамин Д и фолиева, косопада спря след три месеца прием.
Какви ли не шампоани и серуми използвах за мазна коса със сухи краища, ефектът беше нулев до онзи ден.
Тук е момента да благодаря на съфорумката която сподели за скраба с кафе и шампоан.
С толкова жива, сгъстена и лъскава коса не съм била от много време, въпреки, че давах луди пари за шампоани и серуми. Усещам, че лееко изсушава косата ми, но въпреки това гребена мина без да падне един косъм.
Само още едно въпросче, само един път месечно ли може да се използва скраба?

# 229
Аndji,
Натуралният скраб с кафе се препоръчва за по честа употреба при мазен скалп, при по сух или ноемален веднъж на 2,3 седмици.
Много е важно още какви продукти се ползват има ли натрупвания, дори и в каква среда живеем в/градска,сред природата/
Така,че ползвай си го смело. Смятам да направя и преуош от някаква маска и кафе и да постоя повече.

# 230
Момичета, пили ли сте Приорин капсули за косопад и ако да, помогнали ли са ви? Хематоложката, с която се свързах ми ги предписа.

За пърхут и проблемен скалп има страхотни продукти на Керастас. Моят мъж беше с лющещ се скалп и продуктите му помогнаха да се отърве.

Аз пък ще пробвам със смляно кафе и шампоан за косопада. Утайка може ли или трябва да е сухо, смляно кафе? Фрозьорът ми ми каза, че бързо ми се омазнява косата, още на втория ден себумът е слазъл 4,5 см надолу по косъма.
Поне ме успокои, че имам много порастнала нова коса, което затвърди факта, че пада поради дефицит, а не на хормонална основа.

Между другото само на мен ли маските с масла не ми понасят? След такава маска ми пада огромно количество коса, докато я измия, повече от обикновено и вече не смея.

# 231
Маската с тривитаминол ползвали ли сте?

# 232
  • Бургас
моя близка е пила Приорин и е много доволна, но трябва поне 3 месеца да се пие

# 233
А каква е ролята на захарта в Приорин? 🤔 "Хранителна добавка със захар"...нали са капсули...🤔🤔

# 234
  • Стара Загора
Преди години съм правила няколко курса с тривитаминол - ефект не видях, но скалпът ми се омазни и след спирането на маските и ми трябваха няколко месеца за да се нормализира положението.

# 235
моя близка е пила Приорин и е много доволна, но трябва поне 3 месеца да се пие

Четох много в групите във фейсбук и там съветват да се пие биотин висока доза -10000mcg, вместо да се купува скъпия приорин.

# 236
А каква е ролята на захарта в Приорин? 🤔 "Хранителна добавка със захар"...нали са капсули...🤔🤔
....като пълнежно вещество  за да се достигне определен прахообразен обем; за да потенцира действие вероятно,  освен да се има предвид от диабетици....

# 237
Венера, и на мен ми пада повече коса след маските с масло, но пък имам и добър ефект по отношение на дължините.Разредих ги, само преди ДПШ ги ползвам, все е нещо.

Ека, това не е ли твърде висока доза Биотин?Може би за период от месец, но за по-дълго, да кажем 3-4 месеца ми се струва доста.

# 238
Не виждам точно захарта какво действие може да потенцира...иначе за пълнеж предполагам, че става. Обявено отпред на опаковката, явно няма да е нищожно количество.
Точно за маската с тривитамининол щях да питам и аз...Бях чувала, че прави чудеса. Но мазен скалп...🤔
А косата, която пада след маските с масла, не е ли коса, която и без това е щяла да окапе?

# 239

gyga, не съм проучвала по колко и колко време да се пие.Но обмислям да си купя биотин.

Общи условия

Активация на акаунт