Родени през месец април 2021 - Тема 7

• 13 641
  • 369
  •   1
Отговори
# 240
аз не съм й държала ръцете, за да пляска.. просто й показвах и плясках аз и говорех. първо започна да пляска по моите ръце, а после и сама. имитирайки ме се научи.

# 241
Аз съм забелязала, че много по-бързо и лесно научава нови неща, когато гледа как друг ги прави, а не като му помагам той да ги върши. Вчера баба му подари малко тромпетче и му показа няколко пъти как се надува, след няколко часа вече тичаше и надуваше все едно цял живот на тромпет е свирил.

# 242
Аз съм забелязала, че много по-бързо и лесно научава нови неща, когато гледа как друг ги прави, а не като му помагам той да ги върши. Вчера баба му подари малко тромпетче и му показа няколко пъти как се надува, след няколко часа вече тичаше и надуваше все едно цял живот на тромпет е свирил.
Разбирам. Показваме му постоянно, не иска и това е.

# 243
Не мисля, че е проблем ако просто отказва да го прави, все пак аз също не си пляскам вкъщи или да соча, може да е учтиво бебе:)
Научи се да дава боц някъде ноември-декември и така и да сочи. Много рано се научи да пляска заради кинди ру започна някъде октомври, но сега го прави като пишка или ака, защото му казваме браво, пляска на песнички уж трябваше упр да е да пляска в ритъм, но той си измисля свои ритъм или просто пляска, даже не бих казала, че е ритам. Ние сега се учим да ходим на гърне, да слизаме от леглото, учим се на песнички и когато сме навън баланс колело и тротинетка. Уж се брше научил да го кара, ама май не е. Започва да кара и спира. Като се научи някъде към две бих му взела истинско ако иска. Днес си каза за пиш 2/10 пъти, а за ако 1/2, но има време друг път си е казвал 8/8 и 2/2. Чудя се колко пъти пишкат вашите деца. Стръв ами се, че някои път пишка (в памперса и в гърнето) около 6-7 пъти, не е ли малко. Друг път имам чувството, че е пишкал поне 15 пъти🤔

# 244
  • София
Уооооуу, Isi-andi, как научи детето да  си казва кога има пиш и аки?

Скрит текст:
Не мисля, че е проблем ако просто отказва да го прави, все пак аз също не си пляскам вкъщи или да соча, може да е учтиво бебе:)
Научи се да дава боц някъде ноември-декември и така и да сочи. Много рано се научи да пляска заради кинди ру започна някъде октомври, но сега го прави като пишка или ака, защото му казваме браво, пляска на песнички уж трябваше упр да е да пляска в ритъм, но той си измисля свои ритъм или просто пляска, даже не бих казала, че е ритам. Ние сега се учим да ходим на гърне, да слизаме от леглото, учим се на песнички и когато сме навън баланс колело и тротинетка. Уж се брше научил да го кара, ама май не е. Започва да кара и спира. Като се научи някъде към две бих му взела истинско ако иска. Днес си каза за пиш 2/10 пъти, а за ако 1/2, но има време друг път си е казвал 8/8 и 2/2. Чудя се колко пъти пишкат вашите деца. Стръв ами се, че някои път пишка (в памперса и в гърнето) около 6-7 пъти, не е ли малко. Друг път имам чувството, че е пишкал поне 15 пъти🤔

# 245
От 7м е на гарнето горе-долу😂
Беше на 7м когато купих кърма и просто започнахме да “танцуваме” около него, да му пеем и да говорим колко е готино. Всеки ден лепяхме стикери и асоциацията му просто беше хубава. Винаги след закуска акаше и беше вече на близо 8м когато го сложих и казах нещо такова ,,мамо, пяхме на гърнето, играхме си с него, но сега е гладно! Когато ти правиш пиш и аки, то се храни.” Много неразбиращо ме гледаше, но го сложих да седи, нищо. Така всеки ден. Започнах да слагам акото му от памперса и да го слагам да седи (Без той да е видял) и като се изправи му казах ,,еха, ти си го нахранил!” Колко си добричък. Нищо. Зарадва се, пляска, но нищо. Аз не бързах запазват спокойствие и просто един ден на близо годинка го сложих и той каза ,,ако” аз му казах ,,да мами, тук правим ако” после виждам, че има ако и много му се радвах, дадох бисквитка той видя и започна и той да се радва. От тогава просто опитва да казва кога има нещо, но редовно аз го слагам, той рядко казва. Трябва да сме си само двамата, ако има още някой трудно ще каже, даже може и да не седне. Днес си е казал 1/13 за пиш и 2/2 за ако:)

# 246
Здравейте,

Изгубих ви дирите Simple Smile Пишех в първата тема за бременни с месец април, но после се разсеях и чак сега ми хрумна да потърся отчетната тема на априлчетата.

Дребното не ходи още самостоятелно, но тя се роди недоносена, още не й е денят на термин, така че не се тревожа, държейки се търчи из къщи и по площадките.

Исках да ви питам с какво си играят най-много вашите дребосъци? Предстои ни празник и да предложа идеи за подаръци, но тя май всичко си има... Мислех за sand and water table за игра на вилата и като гостуваме някъде с двор, но друга идея не ми идва. Пари и дрехи и практични подаръци не искам, целта е да я зарадваме нея.

Иначе тя явно е от последните бебета с две дремки, търси си ги, макар и да са по 45 минути само вече. Още се кърмим активно, но си спи по цяла нощ, откакто й взех weighted blanket за бебе, 1 кг. Препоръча ми го близка приятелка консултант по детски сън и съм ужасно доволна, допреди това ме будеше да яде поне по веднъж. Даже и ние с мъжа ми ще си вземем тежки завивки, усещането е много приятно.

# 247
  • София
Макарон, за рождения ден на малкия, връчих определени задачи на баба му, дядо му, баща му, вуйчо му и вуйна му. Всеки взех по една играчка за детски кът на открито, в момента подготвяме част от двора, който ще заградим с дървена оградка. Взехме пързалка и пясъчник (двете неща от Кауфланд), люлка за закачване на дърво от селския магазин, аз взех това , брат ми и снаха ми му подариха голяма електрическа кола, може да се кара с педал от малчо, а можем и ние с баща му да я управляваме с дистанционно.
Скрит текст:

Таткото му взе това, което за момента сме сложили в детската стая, там пада голяма игра, но по принцип ще занесем и него на вилата
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 29 апр 2022, 12:18 от Sia_go

# 248
звярът много се забавлява с палатка и тунел от икеа. иначе играчки има много и най-различни, но бързо й писват. ако имахме място, бих й взела триъгълник на пиклер или друга подобна 'катерушка'.

тя също е с две дремки още. нищо че е на 1г. +1 м... пробвахме с една дрямка, но обикновено си заспива и предиобед. най-често спи по 40-60мин сутрин ( аз я събуждам в повечето случаи). и по около 1.5-2 часа следобед (буди се сама).

# 249
То си е нормално за тяхната възраст да са на 2 дремки. Консултантите препоръчват даже и до година и половина. При нас обаче не се получаваха нещата вече и сега е по-добре.
Ще потърся и аз да видя тези завивки, не съм срещала. Не пречи да се пробва.

Не знам какви играчки да препоръчам. Беше ѝ интересна тротинетка със седалка, но в последно време не я отразява. Поръчах бизиборд, но и от него не се впечатли и го прибрах за по-нататък. Пиклер не мога да се наканя все да взема, не искам да е поредното нещо, което ще седи така. В момента най-любимо са книжките. Харесала си е 2-3 и постоянно ни кара с баща ѝ да ги четем. Преди навън ѝ допадаше на люлки, пързалки, пясък. Сега ѝ дай само да обикаля и да пипа, където не трябва 😃. Имаме и кухня купена, но още ми се вижда малка за нея и няма да я вадя.

# 250
И той има много и най-различни играчки. Много обича кубът на winfun играе с него от както е на 5-6м и още не му е писнало. Музикалните инструменти са му любими от дребосък и си ги обича още. Обича си една дъска на която се слагат животните

Сортер има обикновен и му подариха кораба на ной сортер, игра голяма.
Ето това харесва:

Има няколко колички които “кара” и харесва. Малко влакче и подарък от кръстницата му е огромна писта за влакче с всякакви превозни средства, любима.
Ние му взехме това, но още не го е оценил.

Харесва си и тротинетката. Последната придобивка от която не миже да го отлепим е дървен люлеещ се кон.

Сиа, колата от къде е, аз намирам, но не са с дистанционно.

# 251
Благодаря за идеите!

Като чета, от играчките, които биха й харесали, май само Пиклер нямаме, но само той ни липсва… като склад сме, аз само прибирам и въртя играчки, за да не се пренасища. Единствено внуче и от двете страни, голяма рода сме и май трябва да преосмисля това да искам играчки всъщност…

Бел, малкото с кухнята много си играе у дома. Не да се прави, че готви, още не играе на ужким, но сутрин отива, отваря всеки вратички и почва да дрънчи с тиганите. Нашата стои в трапезарията и благодарение на кухнята сутрин изпивам едно кафе като нормален човек.

Другото, с което се занимава, е Типи палатка, само вкарва вътре и вади разни плюшени играчки, крие се също вътре, за да я търсим. Някаква несправедлива закономерност е, че най-забавните играчки заемат много място. Joy

# 252
Ох, и ние имаме Типи палатка, но и с нея не се занимава, а тя вярно си е половин стая 😃. Предпочита да затваря и отваря всякакви врати по 100 пъти 😃.
Освен ще сглобя и аз скоро кухнята, само тя ми липсва, но се примирих, че никога няма да е подредено, както е било преди.

# 253
  • София
Isi-andi , от Емаг са я взели.

Иначе палатка, пиклер, сортъри, музикални инструменти имаме, само кухня нямаме, но пък и няма къде вече, в детската надуваемия замък заема половината от пространството.

# 254
С никакви играчки не се заиграва , дала съм му купичка,чашка,лъжици,силиконова шпатула..също така преди няколко дни заспа с цедка Grinning
Това му е интересно,всичко друго,не и играчките.
Капачки,хартиено руло от свършило домакинско фолио(с него пък се къпа във ваната),раници и чанти..

Сега се зачудих за палатка,тунел,но пък имаме мека кошара в хола,която заема много място,а не и обръща внимание.

Общи условия

Активация на акаунт