Родени през месец април 2021 - Тема 7

• 13 640
  • 369
  •   1
Отговори
# 255
Ехе вие и надуваем замък. Аз мисля да вземем надуваем замък, но не за вкъщи, а за вилата където сме около 8м годишно, разбира се с връщане и в София, но там засега няма много играчки. Когато племеницата ми беше на 18м и подарихме цветна палатка с прозорче и плаща завеса, няколко знаменце едно от които с името ѝ, килимче вътре, възглавнички, но не се кефи много. Готина е, крие се вътре, реди играчките си, но не е фенка. Малкия също не я отразява като ходим. Дава и 0 от 10 направо😂😂😂

# 256
Хвърлила съм око на икейския тунел и палатка и на триъгълник ма пиклер, но много се чудя дали да ги купуваме, за да не стоят само за украса. Играта му с играчките е основно да ги блъска и разнася. От време навреме хване сортера да пуска едно топче. Повече му допадат като му дам домакински принадлежности, или тавите, които сам си вади, но най му харесват кабели. Като ви чета май нямаме толкова много играчки, не искам да се затрупваме.

И моето момче е още на две дремки. Като от около две седмици има дни с по една, но му е трудно да издържа, особено първият интервал, обядва полузаспал.

Смятам края на лятото да пробвам да му махна памперса. По принцип всяка сутрин след сън малката и голямата работа ги върши на гърнето. През деня ако го сложа ту се изпиша, ту се изака на късмет, но по никакъв начин не сигнализира.

Към спящите с чувалчета, искам да купя пролетно-есенен, но се колебая с крачета или без. Досега е спал само в чувал тип торба, без крачета. Вие към какво сте се ориентирали?
А ползвате ли вече възглавница за сън? Кога трябва да почнем? А как се избира? 🤷🏻♀

# 257
  • София
RoseDawn, и моят син спеше с чувал торба, за РДто му купих пролетно-есенно от Angelbaby с крачета, харесва му много, постоянно си вдига крачетата и си играе с тях. Но като заспи се изхлузват, като се върти си става пак торба и малко се усуква всичко, но така беше и с торбата, яко се усукваше.
За махането на памперса и аз мисля лятото средата до есента да пробваме по-засилени опити за махане, но повечето ми приятелки ме съветват да изчакам до 18-24 месеца, когато повечето бебета са по-готови и става по-лесно.

# 258
Здравейте!
Ние сме в трескава подготовка за рожден ден и кръщене.
Прекарваме почти целите дни навън, прибираме са само да обядва и да спи. Успешно минахме на един дневен сън и отново спи спокойно през нощта.
В момента се борим да откажем биберона, през деня го махнах от раз и не го търси, но й е много силна асоциация за сън и без биба не заспива.
Иначе малката си играе с палатка с тунел, кола за бутане с крачета, музикални инструменти, конструктор, кубчета и рингове. Другите играчки не ги поглежда. Купихме сгъваема мида пясъчник и специален детски пясък, които не вдига прах и няма камъчета. Ще го сложим на терасата, за да може да си рови с лопатки и формички в него. Лятото обмислям и  малък басейн да сложим.

# 259
Имаме палатката и тунела от ИКЕА, много са компактни и удобни за пътуване. Дребното не ги харесва, но след време може да започне. Не заемат място в гаража и лесно се чистят, стават за двор.

И ние живеем в парка, яде, спи в количката.

Вашите деца играят ли с пясък вече? Навън не съм я пускала от хигиенни съображения и бих купила за у дома, но се чудя няма ли да го изяде.

Ето такъв басейн имаме за двор/тераса, препоръчвам:

За без пари от Амазон, пълен с топки към момента.

За гърне - знае за какво се ползва, като я сложа дори да не й се пишка, оставя няколко капки, но е далеч от това да си казва. Няма да форсирам процеса, когато-тогава.

# 260
И ние прекарваме доста време навън, но не спи в количката. Никога не е обичала да спи там, а и имаме 100 ритуала вкъщи. Завеси, бял шум 😃.
Аз от доста време я оставям в пясъчника, не ми е особено приятно, но когато имаш дете, което не седи в количка и не ходи се примиряваш със ситуацията. Откакто ходи обаче не ѝ е интересен пясъка, сега е на дневен ред обикалянето и кошовете 😒. Онзи ден бях готова да я прибирам заради тях, добре, че дойдоха деца и се разсея.
Случвало се е да опита пясък, не го яде нарочно, но си е лапала ръката, по която има останал.

Днес правихме прощъпулник, бъдеща лекарка отглеждам 😃.

Последна редакция: нд, 01 май 2022, 18:42 от Belle_

# 261
Belle_, и нашият мъж ще е лекар, хвана лекарската слушалка. И ситуацията с нестоене в количката ми е до болка позната, съчувствам ти.

Никога не съм го оставяла в пясъчниците. Ние живеем на морето, на 200м сме от плажа и днес открихме сезона на игрите там, въпреки силния вятър.

Последна редакция: нд, 01 май 2022, 20:35 от RoseDawn

# 262
Има ли бебоци, които пият АМ ? Шише с биберон ли давате все още или сте преминали на друго ?

# 263
Да Андри пие все още АМ за вечеря давам половин каша или цяла в зависимост колко  е ял през деня и допълвам със 120мл АМ, в 6ч също пие 120мл АМ. Някой път правя домашни бисквитки и му ги давам с АМ за СЗ. Четох, че до 3-4г АМ дава много полезни вещества и бих го давала вместо прясно млякото. Той яде пр малко под формата на кекс.

# 264
звярът все още пие ам сутрин. от шише с биберон. мисля да минем на неразливаща се чаша, но най-вероятно ще е средата на лятото. вода пие от шише със сламка.

# 265
Аз давам сутрин и вечер по 240мл. АМ в шише с биберон. Пробвах с чаша, но не иска. Иначе вода пие от чаша.

# 266
  • София
Привет, моето момченце също продължава да си пие АМ. Сутрин в 6-ч.6:30ч. пие 210мл задължително иначе става война в спалнята. Вечерно време преминаваме към постна вечеря и ако е нервен давам 60-90мл АМ, но това е рядко. Пие още от шише с биберон, иначе водата от шише със сламка. Пробвах да предложа неразливна чаша на Tommee tippie, никакъв интерес нямаше.

# 267
Вода пие от чаша на авент от както е на 6м, много си я хареса. Тъй като беше нова не бързах да я сменям, но сега виждам, че накрайника му е мек и неудобен и ще взема друга. Или неразливащата или тази със сламка. Нещо от хипо.

# 268
Благодаря на всички. И Ели пие сутрин и вечер АМ, но се чудих дали да не махам биберона. Вода пие от чаша със сламка и се чудих за млякото, но пък четох някъде, че трудно се почиствали чашите после от млякото. Иначе на кутията на млякото пише да пие от обикновена чаша, но тя не може Grinning

# 269
Аз купих днес чаша със сламка и неразливаща се чаша. АМ бих давала от биберон, после и от чаша. Той “може”, но страшно много се улива.

Общи условия

Активация на акаунт