Родени през месец април 2021 - Тема 7

• 14 071
  • 369
  •   1
Отговори
# 195
Ние от сутрин около 10ч излизаме и се прибираме към 12ч, някой път излизаме и по-рано, но като е по-топло. На него му взехме баланс колело и тротинетка със седалка и много се забавлява с тротинетката. Кара я като ride on, но до парка е в количката. По парзалките се спуска, люлеем се, но на него му е много по-забавно в кучешката градинка откоколкото на площадката май😂 За сметка на това горките ми кучето умират ит страх когато той е там. Тичат, тичат и само го гледат да не падне и не дай си боже друг да го близне.
Вкъщи новите играчки от рд много го забавляват. Качвам снимки от интернет понеже мисля, че да много полезни.

# 196
  • София
Titi_93, при нас е много странно с дремките. След смяната на времето си става по същото време 7-7:30ч., но почна да издържа по-кратко време, вместо 3 часа игри, сега му се приспива към 9:30-9:45ч. Ако не го събудя откарва до 12-13ч. Като стане следобед пък е много енергичен, издържа по 4-4:30часа, малко по-трудно заспива. Къпя го в 19:30ч. и 20ч. макс заспива, но скоро се случва да се върти в креватчето до 20:30-20:45ч.
За игрите, играем много с колички, дървена кула с обръчи, катерене по Пиклера, музикални играчки и адски много лазене и катерене по столове, шкафове, влизане и експертизи на пералнята. Навън го оставям в заградените детски градинки с мека настилка, да си лази където иска. Само пазя да не си сложи нещо в устата. Отделно започнах да слагам по 1-2 колички в чантата и му давам, пада голяма игра. Има вече тен на бузите и нослето от слънцето, слагам го на люлки да се люшка, но му омръзва много бързо, както и да стои вързан в детската количка. Не е проходил, не иска да се хваща за ръце дори и да правим опити, но не го насилвам, когато пожелае тогава. Поне се е научил да се пази, като тръгне да пада, бая удари пое по глава назад Grinning

# 197
Първият рожден ден и при нас мина. Вече момченцето ни е на една година, честно казано не мога да повярвам.
Рождения ден беше вкъщи на обяд с най-близките роднини, получи се много приятно, всичко сами си направихме-торта, украса, почерпката. Фотосесията беше голямо мазало, бебето през цялото време беше много усмихнато.
Режимът до преди няколко дни беше събуждане 7, първи сън около 10, втори сън около 14,30-15, лека нощ към 8-8,30. Но след ваксината, променливото време и никнещ сън, сега имаме болен пациент на антибиотик. Вчера дневния сън беше 4 часа, а днес почти 5. Ще вида как ще е нощния сън днес.
Много се чудя как да го забавлям, гледам колкото се може повече време да сме навън. Сега съм поръчала нови книжки и играчки.

Последна редакция: нд, 17 апр 2022, 13:19 от RoseDawn

# 198
при нас след смяната на часа има аномалии в дневния сън. тя мина от три на две дремки много късно ( чак към 10 месеца) и се очакваше че с новия тежим ще изкара поне до 15.  сега обаче често има дни когато денем трудно заспива и някоя от дремките е много кратка или липсва. сега сме в мадрид и допълнително се 'усложниха' нещата, но вчера пропусна предиобедната дрямка, а днес следобедната. днес на практика изкара над 8 часа будна. беше в добро настроение и категорично отказа да поспи.
като се върнем в бг края на седмицата, планирам да пробваме с една дрямка, тъй като вече над две седмици продължават тези 'аномалии' в режима. а ще изчакам с промените, защото ми се иска да поспи в самолета. тоест да не сме променили съществено времето за спане.

# 199
Честит рожден ден на малкия Rose!🥳🥳🥳
Да е много здрав, весел и щастлив и много да ви радва🥰🥰🥰
Аз напоследък забравих да добавя съм много изморена и отпаднала и се старая да си играе сам. Що-годе се получава, но едва намирам сили да излезем заедно.

# 200
Здравейте, момичета, как сте с малките?
Аз идвам да питам има ли друг минал през период като нашия. Михаела проходи тези дни обаче същевременно с това е много крива от 2-3 дена. Постоянно мрънка и ръцета са ѝ в устата, не мога да видя надуто ли е някъде. И адски много ѝ се спи постоянно. Както си бяхме нагласили режима с 1 дрямка и се чувстваше добре, сега няма нищо общо. Вчера беше при майка ми и е спала 2 пъти, но беше станала още в 7 сутринта. Снощи е заспала в 20:30 до 8:30 тази сутрин. Взехме си я и едвам с много мрънкане изкара до 11:30 и пак спи. Тя с такива интервали беше на 8 месеца 🤔.
Не знам сега през някакъв скок ли минава или ходенето я изморява много. Научи се и на дивана да се качва и вече разбира много повече от преди. Мисля, че ѝ идват в повече новите умения и зъби, ако я мъчат съвсем.
Чудя се някакъв период ли е, някое друго дете да е преминало през нещо такова има ли?

# 201
Belle_, ние попадаме в сходна ситуция с криво настроение периодично от няколко месеца насам. Обаче с разликата, че моят син все още е на две дремки, като преди обяд идържа 3 или 3,30 максимум, върви, но е неуверен. Няколко дни е пей сърце усмихнат, доволен и яде. След това няколко дни е облак мрънка, дърпа ме и плаче и за капак отказва да си изяжда порциите.

# 202
  • София
Иван се събужда всяка сутрин в 7ч. пие АМ, после закуска 9ч. в 9:30ч. вече е гроги, прави един хубав сън час и половина. Но втората дрямка е много странна, може да откара до вечерта, ако не го събудя. Не знам какво му става, иначе си е весел, любознателен, игрив, изяжда си всичко, още не е проходил, но лазенето и катеренето по шкафове и дивани му е специалност.

# 203
Момичета, възможно ли е от Синфлорикса да е 8.58 CRP днес, при поставена ваксина във вторник мин.седмица ?
В Урината се изолират левкоцити и кръв, утре ще я повтаряме Confused

# 204
Момичета, възможно ли е от Синфлорикса да е 8.58 CRP днес, при поставена ваксина във вторник мин.седмица ?

според мен, ако се изолират левкоцити и кръв, става въпрос за инфекция.
нашият педиатър никога не е пускал crp, но не сме имали и оплаквания де.

# 205

според мен, ако се изолират левкоцити и кръв, става въпрос за инфекция.
нашият педиатър никога не е пускал crp, но не сме имали и оплаквания де.
Пуснах го на своя глава към ПКК-то от педито, заради лека диария...

# 206
Belle когато малкия проходи също беше много изморен и постоянно спеше. Реално ние сме свикнали, но е много голяма активност. Когато Андри е болен яде много малко иска само бисквити, сладко и а.мляко. Аз също съм така, когато съм болна ям любимите ли неща и когато му расте зъб и е на кисел период разбира се предлагам по нещо, но гледам да го разхождам и да е на мляко, ба следващия ден си дояжда и е Ок. Ние сме на вилата ни и той постоянно тича, но той Попринцип спи много. Такъв си е. Спи по 3ч обеден сън и 12ч нощен. Вкъщни беше намалил на 2.30 ч и 11.30 нощен, но сега на вилата се изморява повече и средно е 14ч общо. Щом така си му е добре нямам проблеми. Даже ми е добре да съм “свободна”😂 Попринцип си е весело бебоче, но не знам, някой път е много кисел и даже замахва, но бързо го отклонявам.

# 207
Благодаря, момичета, явно си е период. Днес си беше пак старата тя 😃. Като изключим, че в това време не я свърта вкъщи. Висва на входната врата и чака. Пак бяхме единствените на площадката, носих хартия да бърша люлките и пързалката 🙄.

Тити, и аз не съм компетентна, но може и да е замърсена пробата с урина, за CRP не знам влияе ли се от ваксината. Аз за всеки случай я заведох първо на за изследвания и после биха ваксината.

# 208
Здравейте, момичета, как сте с малките?
Аз идвам да питам има ли друг минал през период като нашия. Михаела проходи тези дни обаче същевременно с това е много крива от 2-3 дена. Постоянно мрънка и ръцета са ѝ в устата, не мога да видя надуто ли е някъде. И адски много ѝ се спи постоянно. Както си бяхме нагласили режима с 1 дрямка и се чувстваше добре, сега няма нищо общо. Вчера беше при майка ми и е спала 2 пъти, но беше станала още в 7 сутринта. Снощи е заспала в 20:30 до 8:30 тази сутрин. Взехме си я и едвам с много мрънкане изкара до 11:30 и пак спи. Тя с такива интервали беше на 8 месеца 🤔.
Не знам сега през някакъв скок ли минава или ходенето я изморява много. Научи се и на дивана да се качва и вече разбира много повече от преди. Мисля, че ѝ идват в повече новите умения и зъби, ако я мъчат съвсем.
Чудя се някакъв период ли е, някое друго дете да е преминало през нещо такова има ли?

Здравей, аз имам въпрос относно прохождането как се случи, изведнъж и рязко сама, без да я държите за ръце или с ваша помощ. Защото и Райна се мъчи да ходи, но само ако я държиш за ръка. Сама пуснеш ли я и сяда. Иначе да, от 2-3 дена или цяла ръка или цял крак са в устата. Но тя има само 2 зъба и аз постоянно последните 6 мес чакам зъби 🤓

# 209
Ние, като че ли пропуснахме етапа с държането за ръка преди да проходи. Когато и да опитвах, тя сядаше и отказваше, естествено и сама не искаше. Един ден се държеше за баща си и я примамих с парче ементал и направи 5 крачки до мен. И от тогава всеки ден става все по-сигурна. Пуска се сама и тръгва, докато някъде не изгуби баланс и не падне. Чак сега вече ме държи за ръка и си ходи, а   преди не искаше. Явно всяко дете си е различно и има различен подход.
На мен ми обясняваха как ще остана без кръст да я държа, докато проходи, но такова нещо нямаше.
Ще се пусне и Райна, като реши, че е готова и после много бързо се учат.

Общи условия

Активация на акаунт