Готвени яденета в буркани

  • 8 550
  • 34
  •   1
Отговори
# 30
  • София
  • Мнения: 20 725
Ако някой има опит и в тази посока, моля да сподели. Рецептите ми са краен брой и на изхранвания почва да му писва. Нося и прясно сготвена храна, но не мога да заредя за повече от 2-3 дни, а ходя по-рядко. Да не говорим, че за хора без зъби, както е в случая, ограниченията са и от тази посока.
Каша - с гъби, с пилешко месо,
Разтурени/голи сарми - всичкото е нарязано и смесено, вкл. зелето.
Според мен, промяната на вкуса на ориза няма да личи толкова, ако има още някакъв зеленчук, напр. спанак.
Има едни машинки за вакуумиране, дали с тях вкусът няма да се запази по-добре?

# 31
  • Sofia
  • Мнения: 29 118
Аз постоянно разнасям и пращам буркани с храна...пълня ги докато е още горещо яденето,хващат вакуум и са ок 1-2седмици.
Ето от мин.ден.Има и пасирани и нормални.
Скрит текст:
Не ми харесва почти нищо замразено,има някакъв гаден вкус след размразяване.
Последно бях слагала сарми,пълнени чушки и руло Стефани...бяха ужасни,а яйцето в рулото беше като гумено..всичко изхвърлих.

# 32
  • По света и у нас
  • Мнения: 3 290
Благодаря много за всичката тази информация. Напоследък съм се разготвила, но проблема е че не ми се яде едно и също 3 дни, а не ми се готви всеки ден... и ако мога бих консервирала.
Майка ми имаше една схема - където просто слага горещата храна в бурканчета, капачката се вдъбва. После трябва да се изяде манджата до няколко месеца. Май ги държеше на хладно, но не във фризер. Ако е разхерметизирано се изхвърля.

# 33
  • Sofia
  • Мнения: 29 118
Аз ги държа в хладилник.

# 34
  • Мнения: 10 581
Според мен рисковано е да се държи няколко месеца храна без заваряване на буркана.
Супи затварям горещи и след изстиване прибирам в хладилника. До десетина дни се консумират.
/изпуснах - без застройка с яйце./

Общи условия

Активация на акаунт