Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 5

• 36 012
  • 755
  •   1
Отговори
# 120
  • тук, на мястото си
Три пъти играх и трите пъти се повториха въпросите от 1 до 5. Едни и същи въпроси със сменени места.

# 121
Аз пък научих, че древните китайци използвали ориз като детектор на лъжата 🙂

# 122

Не, не беше използвала друг жокер, то беше въпрос за 300 лв, тя се колебаеше за Урановия пейзаж, но когато той отпадне реши да е Сатурнов.
Моля, моля, Уранова инсталация!

# 123
  • Велико Търново
Май и трите отговора освен верния звучаха някак абсурдно. Може и заради това, че сме свикнали с "лунен пейзаж" да ми се е сторило така, но все още не мога да се начудя как участничката всячески бягаше от него.

# 124
Досега "ставах богата" 😂
Спечелих за 1-2 апартамента, изложих се няколко пъти на лесни въпроси и стигнах до извода, че основно трябва много да се внимава! Да не се бърза и да се четат внимателно въпросите. Дали питат "кое не е" или "кое е"!
Онлайн играта ми се вижда по-лесна от реалната.

# 125
  • Русе
Досега "ставах богата" 😂
Спечелих за 1-2 апартамента, изложих се няколко пъти на лесни въпроси и стигнах до извода, че основно трябва много да се внимава! Да не се бърза и да се четат внимателно въпросите. Дали питат "кое не е" или "кое е"!
Онлайн играта ми се вижда по-лесна от реалната.

При онлайн играта няколко пъти отговарях и на 15-ия въпрос без да броя забивките, които ми прекратяваха играта. Времето за мислене е ограничено, за разлика от играта на живо, но затова пък при грешка, макар че играта се прекратява, имаш неограничени възможности отново да опитваш, докато при реалната игра си отиваш завинаги и нямаш шанс да стигнеш до края. След няколко опита все пак се научават отговорите на въпросите, защото те се повтарят. Тъй като много пъти отварях всички въпроси, се убедих, че наистина няма никаква градация в трудността, което пак не е честно, а вече май и не ми е любопитно.

# 126
Мен лично не ме кефи особено водещия. В това предаване е интересно да чуеш кой как разсъждава, как ще стигне логически до отговор, който не знае наизуст. И като седнат и почнат бам-бам, отговори, жокери, никаква мисъл, никакъв разговор... ми скучно е. Ролята на водещия е точно да насочи с въпроси, да води какво се случва в предаването. Тоя Билалов имам чувството, че е там само да представя участниците и да чете въпросите. Не го чух да завърже разговор, да подеме някаква шега, абе като водещ никакъв го няма.

# 127
Да, трябва да се разсъждава, а те като, че ли са ги предупредили по-експедитивно да я карат, по 3 участника на ден е нормата

# 128
Да, и на мен ми е интересно, когато някой има какво да каже, не знае отговора, но чрез други знания стига до него. А не просто знае го и маркира директно... не ми е интересно така Grinning

# 129
  • Бургас
Тази игра не предполага достигане до отговора чрез разсъждения. Или поне, все повече не е такава. Или се знае отговора, или го нацелваш. Това е запис - прегледан, пресят , умело свързан, че да изглежда непрекъснат. Много рядко се забелязва, че някъде има снадка. И си мисля, че всичките явни подсказки, които виждаме, и ония размахвани 5 лв в публиката, които ги коментират като фал на водещия, са си нарочно оставени. "Къде? Какво? Кога?" си е друг тип игра, която, за съжаление, от 100 години не съм гледала. Просто изгубих навик.
А вие знаете ли, че в много градове има "Отбори на знаещите", които се събират периодично в определено заведение , и си правят хубави игри с неголеми награди?

# 130
И аз гледам предаването.
Малко ме дразни водещия, но се стремя да се абстрахирам.
Момичето с Лунния пейзаж беше блокирала тотално.
А учителката която сбърка отговора от Малкия Принц, поне да беше ползвала жокерите...

# 131
И аз бях в клуб на знаещите, в училищните години. Нямах идея обаче, че е имало предаване по телевизията.
Ами защо точно 3-ма на предаване? Не може ли двама, ама качествена игра?

# 132
Не знам какво е "Отбори на знаещите", но често участваме в Quiz в разни барове с мои приятели/колеги и е много забавно, дори да няма награда, на работа преди пандемията си правихме постоянно по разни поводи (24 май, 1 ноември и т.н.)

# 133
Добре че се върна това предаване! Обожавам го!

# 134
Тази игра не предполага достигане до отговора чрез разсъждения. Или поне, все повече не е такава. Или се знае отговора, или го нацелваш. Това е запис - прегледан, пресят , умело свързан, че да изглежда непрекъснат. Много рядко се забелязва, че някъде има снадка. И си мисля, че всичките явни подсказки, които виждаме, и ония размахвани 5 лв в публиката, които ги коментират като фал на водещия, са си нарочно оставени. "Къде? Какво? Кога?" си е друг тип игра, която, за съжаление, от 100 години не съм гледала. Просто изгубих навик.
А вие знаете ли, че в много градове има "Отбори на знаещите", които се събират периодично в определено заведение , и си правят хубави игри с неголеми награди?
Първият ми съпруг беше един от създателите на българския клуб "Къде, какво, кога"? . Беше.... преди "100 години". Даже ходиха в СССР /тогава все още си беше така/ на състезания, тук също се провеждаха, даже май един път ги даваха по телевизията. Била съм на техни "тренировки" и вътрешни, за страната състезания. Наистина бяха много интересни, както и членовете на Софийския клуб - донякъде от типа на "доктора" - за база - обща култура и ерудираност, но същевременно и "надграждане" - от всичко това да се разсъждава логично. Бяха добри времена, с интелигентни хора и отборно - мисля че бяха 5-6 човека в отбор. Беше голямо удоволствие да слушаш разсъжденията им.

Общи условия

Активация на акаунт