Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 5

• 35 207
  • 755
  •   1
Отговори
# 360
  • Далечният изток
Е, стига да искаш да намериш кусури, винаги ще намериш...

# 361
(Бях го написал като редакция, копирам го в ново съобщение и допълвам.)

Гледам, че е turtle, обичал да плува, явно е водна костенурка. Не съм израснал с това детско или книжки, виждал съм го чак на доста по-голяма възраст, защо мислех, че е сухоземен, не знам Laughing Но на български използваме същата дума, от публиката биха решили, че е сухоземна костенурка покрай басните с тяхно участие. Някои грешни отговори на очевидни въпроси в предишни сезони говорят, че някои обичат да се бъзикат, да наказват незнанието на твърде базови неща, или просто да натискат почти на случаен принцип на първите въпроси, знаейки, че мнозинството ще даде отговор, вместо да гадаят дали някой герой яде биологично обусловени храни Joy Дадох този въпрос като пример, не ми е проблем сам по себе си. Знам, че не е нужно да яде храната на съответния вид, но ако се търси някаква хумористична "странност" на герой (май дори не се споменаваха видовете, само имената) още по-малко хора ще знаят кой точно яде нещо "смешно", защото анимациите и книгите за деца много разчитат на някакви quirks, за да се помни героят. Особено в медия за сегашните деца. Хората в залата надали са чували примерно за Гъмбол, но екипът ще ни каже, че 80% знаят, че е котка, а не човешко момче, риба (за трудност) или куче.

Да, за съжаление твърде много анализирам всичко, но от продукцията дават твърде много поводи за скептичност. Пак казвам, нека подсказват на лесните въпроси. Харесва ми, че предаването се завърна. Но шоуто до някаква степен претендира, че е да тества знанията и възможностите за разсъждение, но второто не е застъпено достатъчно. Повече от благодарен съм, че предаването вкарва в обръщение парченца знание, които в бъдеще стават част от широко известните факти. Много неща, които днес всеки знае от постоянно повтаряне, са задавани преди 10-15-20 години в "Стани богат", когато все още са наблюдения на отделни хора с потенциал да се превърнат в любопитно "фактоиди". Всъщност това е нож с две остриета, защото имайки много лесен достъп до информация почваме да мислим, че или знаем всичко, или че трябва да знаем всичко, което води до пренасищане с познание, оттам свръханализирането е опасност дори за хора, които иначе не биха имали на практика патологична тенденция за това (каквато е очевидно, че имам, лол).

Последна редакция: пт, 04 фев 2022, 14:53 от Loopz

# 362
Въобще не приемам за критерий за четене това да знаеш Франклин. Чела съм и продължавам да чета доста. В моето детство и в това на дъщерите ми Франклин не съществуваше. Ако нямах внуци, на които да чета за Франклин, нямаше да го знам. И какво-може да си чел български и европейски класици, модерни съвременни автори, но книжка за деца не и това те прави нечетящ и неграмотен? Какви са тези умозаключения?

# 363
Но дори човек да не знае Франклин, знае останалите трима (кои бяха - Прасчо от Мечо Пух, Карлсон и още някой известен, за когото сега не се сещам?).
И аз не гледам Семейство Симсън, но знам че в Отчаяни съпруги, Дързост и красота и Далас няма Лиса.

# 364
Да не цитирам кой призоваваше като не си чел, да си признаеш. И то във връзка с Франклин. Не коментирам въпроса, нито как би могъл да стигнеш до правилния отговор.

# 365
Според мен са двама.
А ако мисли логично би трябвало да изчисли.

Ей, значи не помнех правилно, а я четох относително скоро... Но трябваше да се сетя, че и предишният й въпрос беше с проста математическа логика... Мислех, че я подвеждат.

# 366
Билалов много я харесва тази девойка. 😁

# 367
Много и подсказва обаче 😃

# 368
  • да има едно лесно - на мотора
Много подсказва...

# 369
Ееее, прекалява Билалов!

# 370
Ееее, прекалява Билалов!
Направо и каза отговора. Гадно.

# 371
Билалов много я харесва тази девойка. 😁
Откакто чу как произнася Коканова, сигурно вече не я харесва толкова.

# 372
Прекалено очевадно бутане, със серия от въпроси свързани с години, които не са и толкова сложни, от апаратната са инструктирали Билалов да подсказва...
Публиката няма как да знае кога е родена Монро, т.е. пак й подсказаха с процентите.
Жалко за някои от стойностните играчи, това е гавра с тях!

p.s.
И Грета Гарбо не знае коя е...

# 373
  • София
При положение, че имаше цели три жокера избърза с втората сигурна сума. Спокойно можеше да я закове на 5, че дори и на 10 бона, защото сега вече и ще трепери да не загуби спечеленото и нищо чудно да се откаже.
Лошо няма, просто ми се гледа човек, който има жокери и стигне отвъд 10 хилки

# 374
Прекалено очевадно бутане, със серия от въпроси свързани с години, които не са и толкова сложни, от апаратната са инструктирали Билалов да подсказва...
Публиката няма как да знае кога е родена Монро, т.е. пак й подсказаха с процентите.
Жалко за някои от стойностните играчи, това е гавра с тях!

p.s.
И Грета Гарбо не знае коя е...

Защо да не знае за Монро. Ако знаеш за връзката с Кенеди, убит 1963, прецениш, че по това време тя е била 25-30 годишна и сметката излиза.
А правилно ли чух, че Билалов каза, че Гарбо е френска актриса?

Общи условия

Активация на акаунт