Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 5

• 35 223
  • 755
  •   1
Отговори
# 330
Ти сериозно ли?
Само който е чувал за Пол Маккартни има правото да се запише да участва в Стани богат?! Не знаеш ли кой е, си стоиш на село и не мърдаш.... Б@си глупостите честно...
Не, всеки е свободен да се запише, разбира се.
Но хубаво е преди да се запишеш, да знаеш кой е сър Пол Маккартни от уважение към Стани Богат най-малкото.
Защото да не знаеш кой е сър Пол Маккартни изцяло противоречи на неписаните правила в играта!

Въпрос към вас: На каква сума бихте оценила въпроса кой е сър Пол Маккартни?

# 331
  • Далечният изток
А представи си, че в никой от 15-те въпроса не се пита за Пол Маккартни?

# 332
Това са - Музика, История, Кино, Литература
В този ред на мисли винаги съм се чудил и смял вътрешно, че канят и залитат особено преди 2-3 години толкова по програмисти и ИТ-та, респектирани едва ли не от техния могъщ технически ум.
Хм...
Мога да оспоря много от това, което си написал. Киното и съвременната музика не са върхът на сладоледа на общата култура. Както и голяма част от съвременната псевдо литература. Нещо да кажеш за география, изобразително изкуство, биология, ботаника, физика, химия и куп други неща?
Честно казано, изобщо не ме интересува дали Адел, Леди Гага или някоя друга е свалила 40 кг - дори не съм ги виждала и не знам как изглеждат. За сметка на това знам, че Бетовен е оглушал, недовършената му последна симфония е невероятна какафония, не ставаща за слушане дори и от полуглух музикален инвалид, с която се борят композитори, помощни компютри и кой ли още не от много години.
Не коментирам   IT - тата, но от много време забелязвам, че хора на години с инженерно и сходно образование се представят по-добре от останалите.

# 333
Да, жокерът каза Уелс и водещият се направи на ударен.

Вие какво очаквате? Билалов да каже какво е чул и на практика да подскаже?
Flushed Аз ДА. Не да подскаже, а да предаде думите на Жокера. То няма гаранция, както беше в случая, че е правилно. Нож с две остриета е, ако не е правилно и премълчи, както днес, може да се изтълкува като помощ, ако пък е правилно, а участникът не чуе заради лоша връзка е гадно и нечестно някак, ако само предаде думите, без да ги разтълкува за мен е приемливо. Нямах представа, че по Изисквания на предаването не се приема.

# 334
А представи си, че в никой от 15-те въпроса не се пита за Пол Маккартни?
Правите се на остроумна, но както и да е.
Ами ей го на, попитаха макар и косвено в случая въпрос свързан с него.

Бих се обзаложил, въпреки че всичко зависи от какви въпроси му дадат нали, но при възходяща градация , нарастващата сложност на въпросите и впечатлението до момента, че момичето ще спечели 500 или 3000 лв.

Последна редакция: пт, 04 фев 2022, 00:48 от beremdua

# 335
За всичко питат ☺
А и Макартни все пак не е някоя местна еднодневна певичка-звездичка, а фигура от световна величина в поп и рок музиката. Не може да не си чувал за него!

# 336
  • Далечният изток
И тя отговори ли?
Значи аз ако не знам отговора за соса, няма проблем, искам жокер и все ще отговоря. Ти го каза.
Същото е и с въпроса за Пол Маккартни.

По същия начин на мен ако ми зададат въпроси от областите химия и физика съм гола вода, но по история, музика, литература и право мисля, че знам доста. Доста, и пак не всичко. Няма човек, който да знае всичко във всяка област. Освен може би ти, beremdua, че гледам завидно самочувствие демонстрираш...

# 337
  • София
Епизоди от 02 и 03.02.2022

Стани богат - 02.02.2022

Стани богат - 03.02.2022

Последна редакция: пт, 04 фев 2022, 11:15 от Mari_Mar

# 338
И тя отговори ли?
Значи аз ако не знам отговора за соса, няма проблем, искам жокер и все ще отговоря. Ти го каза.
Същото е и с въпроса за Пол Маккартни.

По същия начин на мен ако ми зададат въпроси от областите химия и физика съм гола вода, но по история, музика, литература и право мисля, че знам доста. Доста, и пак не всичко. Няма човек, който да знае всичко във всяка област. Освен може би ти, beremdua, че гледам завидно самочувствие демонстрираш...

Ами аз участвах в Стани Богат, отговорих грешно на 9-ти въпрос и изгорях.
Бях леко пренавит, въпросите които се паднаха между 6-9 не бяха и кой знае колко като сложност, може би
6-7/10 като рейтинг.

На 6-ти въпрос се наложи да използвам публиката, не за друго, а защото не можах да се сетя кое точно беше името на едното нещо, което знам че не е верния отговор, защото това за което питаха не можех да си го представя как изглежда, а единият от отговорите(двата други бяха безумни и ги елиминирах) знам как изглежда, но му забравих името(защото бяха близки по звучене с верния отговор).

На 7-ми въпрос - никакъв шанс за отговор, прекалено сложен въпрос(може би за 3 бона поне) и без никаква улика дори. Или го знаеш или не го знаеш.
Изнервих се, защото трябваше да използвам отново жокер, но естествено най-важно е да продължавам напред, с или без жокери.

8-ми въпрос усетих, че ми отпуснаха каишката, набързо елиминирах двата безумни отговора, но останалите бяха прекалено близки като смисъл към въпроса, и в името на играта редно беше да ползвам пак жокер.
Но така или иначе си имах в главата фаворит измежду двата де, ако случайно останат.
Е, останаха единият безумен и този към който щях и без това да играя, ако нямах жокер(никога не съм си мислил да се отказвам).

9-ти въпрос - От птичи поглед въпрос от типа изключваш трите сходни и маркираш "излишното", да ама...
Даже секунди след като го маркирах знаех, че е грешен, пълен блокаж се получи, не знам защо.

За нивото ми на обща култура и познания, абсолютно посредствена игра чисто-технически.
Да, но аз за себе си знам, че никой и нищо не могат да ми отнемат знанията, и като цяло ме е яд единствено, че нямаше нито един въпрос по който да се разсъждава на база фундамент от знания, да кажеш нещо като факт, да навържеш епохи, имена, символи и т.н.
Механична игра, което изобщо не беше моята визия и представа за протичането на нещата.
Не говоря за някакъв план, абсурдно е да имаш какъвто и да е план в тази игра, а въпроси по които да се разчепква дори и да не знаеш верния отговор от раз.

Например, днес за въпроса с Грузия - нямам представа коя е държавата, но понеже гледам футбол и т.н. в главата ми веднага изникна един отбор Сабуртало, който знам че е грузински.
За мен опциите веднага си ги сведох до Естония или Грузия след първия прочит.
И почнах да си представям звученето на естонски имена, отбори и т.н., които като цяло си имат лек фински привкус.
Но изведнъж се сетих за Сабуртало и впоследствие наложих и имената на някои футболисти, политици и т.н. и така.

# 339
Дори и да чуе какво е посочил телефонният жокер, Билалов няма право да го казва на играча - такива са правилата, той самият го обясни в интервюто си за 120 минути преди началото на сезона.

За мен е смешно да не знаеш кой е Пол Макартни, това е въпрос на обща култура. Както е смешно да кажеш, че се занимаваш с импровизационен театър, т.е. интересуваш се от разни актьорски изкуства, вероятно общуваш с актьори и да не знаеш кой е Франсис Форд Копола и че този човек е режисьор на Апокалипсис сега.

Ранчът е малко популярен у нас, аз лично го знам от ходенията ми на бригада в Щатите.

# 340
  • Далечният изток
Еми ти участва и не ти зададоха въпрос за Пол Маккартни.... Язък.

# 341
Дори и да чуе какво е посочил телефонният жокер, Билалов няма право да го казва на играча - такива са правилата, той самият го обясни в интервюто си за 120 минути преди началото на сезона.

За мен е смешно да не знаеш кой е Пол Макартни, това е въпрос на обща култура. Както е смешно да кажеш, че се занимаваш с импровизационен театър, т.е. интересуваш се от разни актьорски изкуства, вероятно общуваш с актьори и да не знаеш кой е Франсис Форд Копола и че този човек е режисьор на Апокалипсис сега.

Ранчът е малко популярен у нас, аз лично го знам от ходенията ми на бригада в Щатите.

Точно за тези дребни детайли говоря, но някои хора явно не могат да разберат какво точно имам предвид.

# 342
Апропо, въпрос за Джон Ленън беше зададен като 15ти, още го помня. Май беше въпроса към протодякон Братоев - където той се отказа и взе 50 хиляди.
Въпросът е - на първата им среща, Йоко Оно подарява картичка на Джон Ленън, на която е написана само една дума. Коя е думата - дишай, чувствай, мисли, търси?
Скрит текст:
Дишай е верният отговор

# 343
От Фейсбук:

"Все повече се убеждавам,че "Стани богат" трябва да се преименува на "Тръгни си с 500лв."! LaughingJoy

# 344
Значии аз знам кой е Пол (даже че се изписва с двойно К) Маккартни, соса и него го знам, в началото на 30те съм- е, ще взема да се самопочерпя днес!

М/у другото на Билалов може би не му е разрешено да казва, дори и да е чул правилно телефонния жокер.

Общи условия

Активация на акаунт