Пролет се задава, юлчето във мене шава - Термин Юли 2022 - тема 3

• 43 552
  • 750
  •   1
Отговори
# 315
Да споделя и аз нещо,което може да е полезно на някоя мама. Бях днес на нещо между  ранна фетална и стандартна морфолофия в 17 г.с. Попитах за усещането и лекарката ми каза че сега бебенцето беше около 180 грама, за да има достатъчни сили да рита, така че да се усети, трябва да стигне около 300 грама, обичайно 19-20 седмица, може и 21. Така че общо взето няма смисъл  да се филмираме и често жените си внушават че усещат нещо, което е от червата. По време на прегледа имах точно такъв спазъм и ми потвърди,че матката е спокойна и явно перисталтиката просто работи активно. За подръпването около пъпа, отново ми каза че е от сухожилията,които матката дърпа.

Питах и за коремчето,че  моето е много мини, и ми обясни,че реално бременното коремче при жени с първа бременност, съвсем нормално е да се вижда отчетливо около 19-20 седмица / не подуто като преяла/, когато матката започне да се  вдига заради нарастващите размери на бебето.

За магнезия ми каза че 300 мг, които аз пиех е много малка доза и оптималната е  800-1000 при някакви оплаквания , при  силни контракции и до 2 грама може да стигне.

А за Моцарт ще кажа  само че детето ще е интелигентно колкото  родителите си,музиката магии не прави, но пък със сигурност  класическата музика  успокоява поне майката в такава ранна седмица, така че защо не.
Аз пак повтарям знам кога ми къркорят червата и кога е трептенето от малкото човече,😁кой каквото иска да ме убеждава,преживяла съм го вече и не мога да сбъркам.

# 316
Ами никой не ви убеждава, това е обясняние за момичетата, които се притесняват, че те не усещат нищо от 14-15 седмица, както други жени казват. Просто е съвсем нормално да не се усеща още бебето в тези седмици, има си медицински причини, това не изключва някои жени да усещат, просто не е правилно да се повтаря как това е масово и едва ли не другите жени да се шашкат,че нещо не им е наред.

# 317
Ами никой не ви убеждава, това е обясняние за момичетата, които се притесняват, че те не усещат нищо от 14-15 седмица, както други жени казват. Просто е съвсем нормално да не се усеща още бебето в тези седмици, има си медицински причини, това не изключва някои жени да усещат, просто не е правилно да се повтаря как това е масово и едва ли не другите жени да се шашкат,че нещо не им е наред.
Ако сте изчели всичките ми постове говорехме за втора бременност,че може да се усети толкова рано,а не при първескините.

# 318
Здравейте, мами!
Онзи ден бях на преглед - ЖК и следващата ме лекарка установи контракции. Имам неразположения и болки в кръста. Изписа ми Магнерот 500.
Има ли от какво да се притеснявам?
Желая Ви хубава вечер!

# 319
Магнерота на много бременни го изписват профилактично началото на 4ти месец, точно заради вероятността от болки и контракции. Аз пия по 6 на ден, а също и нош-па.
Правилото е да се почива, когато имате болки и контракции.
Здравейте, мами!
Онзи ден бях на преглед - ЖК и следващата ме лекарка установи контракции. Имам неразположения и болки в кръста. Изписа ми Магнерот 500.
Има ли от какво да се притеснявам?
Желая Ви хубава вечер!

# 320
  • Замък сред облаците
Ако контракциите се овладяват от магнезия, няма от какво да се притесняваш. Ако продължават въпреки него, се ходи в спешното.

# 321
Ако контракциите се овладяват от магнезия, няма от какво да се притесняваш. Ако продължават въпреки него, се ходи в
спешното.
Проблемът е, че не знам кое от всичко са контракциите. Тя ги установи при преглед с видеозон и ме попита имам ли менструално болки, вероятно съм имала, но съм ги счела за нещо нормално, тъй като знам, че и матката се разтяга и болките не са нещо необичайно.
Ако контракциите се овладяват от магнезия, няма от какво да се притесняваш. Ако продължават въпреки него, се ходи в спешното.

# 322
  • Замък сред облаците
Да, в такива случаи задължително го изписват. При по-чести усещания като за менструални болки, болка в кръста или стягане е добре да се иде на лекар отново, дори за собствено спокойствие. Иначе както вече казаха, повече почивка и спокойствие, някои жени са с по-чувствителни матки.

# 323
Болки тип боцкане, придърпване, разтегляне най-често са нормални. На този етап менструални болки се вземат сериозно, защото често са контракции и затова е добре да се иде на лекар бързо. Същинските родилни контракции са точно това- силни менструални болки с малко или много твърдяване на корема.

# 324
Привет, момичета! Може ли някой да ми каже колко струва планово секцио в Надежда? Търся в сайта им и ми излиза “200” страници ценоразпис свят да ти се завие от четене … Rolling Eyes

# 325
  • Замък сред облаците
Питай в темата на Надежда най-добре.

# 326
Аз се връщам от обстоен преглед при моя си доктор! Не знаех,че разполага с толкова хубава техника...в отделението.
Направихме преглед на всичко,от кости,през мозъче и сърце....до между краката! Ама пак се скри.... Вървя 2 седмици +, което значи,че бебето ще е по-голямо или ще родя по-рано. С 3Д модула разгледа всичко,което му е нужно, за да потвърди, че няма опасност от синдромите. Чухме и сърдечен ритъм с мъжа ми! Абе хубав Петък. Много хубав! ❤️

И шаваме много, аз имам нови усещания от два дни,док потвърди,че със сигурност е шаването на бебчо, защото хич не мирува! 😁

# 327
Съгласявам се с момичетата по-горе, като искам да добавя, че като цяло всяка болка, която не е само от време на време особено, а се задържа, трябва да се коментира с лекуващия АГ.
Може нищо да е знак за нещо, но може и да е знак за чувствителна матка, газове и раздразнени черва, проблем с бъбреци или друго.
Затова е супер важно да си намериш лекар, с когото да можеш да говориш спокойно и директно да го питаш - притеснително ли е, какво да правя, ако се усилят и изобщо каквото ви тревожи.

По мое мнение на АГ трябва да можете да кажете всичко за психическо и физическо състояние, което ви прави впечатление, това е и начинът да сте спокойни, щото с четене по форуми и сравняване на симптоми, може да направите погрешна преценка наистина или да се ошашкате излишно, а стресът също увеличава контракциите.

# 328
И аз се включвам в темата, с термин 19.07. За сега се очертава да е момиченце. Вече си имаме една кака на 3,5 години, та явно ще правим женски отбор.
За цените в Надежда, понеже там се следя, 2700 лева е раждането там, независимо, дали е нормално раждане, с упойка или без, секцио- планово или не. Цената им е една.
Гледам, че сте писали и за ковид. Тъй като и аз съм последни дни вече карантина, бях с положителен тест след като детето боледува- при нея тестовете бяха отрицателни, както и при мъжа ми. Аз съм с две дози ваксинирана от май месец, за сега сравнително леко минава, дано няма други последствия. Един ден бях с главоболие, втрисане и температура около 38. След това само хрема и от време на време леко покашляне. Взимам само витамините за бременни, които така или иначе взимах, Биозин Мама и асприни протект за около 10 дена ми каза АГ.

# 329
Добре дошла, philipa_.

Аз успях да си запазя час за фетална морфология чак за 9-ти март. Ама така е, който забравя... Иначе при моя АГ съм на преглед на 28.02.
За сега нямам контракции, но ви бях споменала, че ми се появиха крампи в краката нощем. Затова от време на време пия магнезий, но е на хая лабс магнезиев цитрат 200 мг. Този път нямам намерение да взимам магнерот. Той има само 32,8 mg магнезий в таблетка.

Общи условия

Активация на акаунт