Пролет се задава, юлчето във мене шава - Термин Юли 2022 - тема 3

• 43 347
  • 750
  •   1
Отговори
# 600
  • Замък сред облаците
Забременях 66, до Коледа бях 64 покрай гаденето, в началото на 5 месец си бях отново 66, а тия дни гледам че полека отивам на 67.
От втората половина на втори триместър ми казаха че почва основно качването, защото вече и бебето нараства с около 100 грама на седмица, растат околоплодните води и така.

# 601
Абсолютно нормално е, сега бебето е около 200-300 грама +малко плацента и околоплодни води, евентуално набъбване на жлезите в гърдите и увеличаване на кръвта. Реално повече от 1-2 кг няма откъде да дойдат. При някои жени просто се задържа повече вода, или си качват от апетит. Зависи    от метаболизъм, начални килограми и начин на живот. Аз започнах 57-58, стигнах 54 в 1 триместър, сега съм около 56. От около 2-3 седмици се разядох пак, предполагам, ще почне скоро да се качва. Важно е бебетата да се развиват нормално, има жени качват по 20/25 кг и такива които качват 7 и пак раждат бебета по 3,5 кг.

# 602
И аз съм качила само 1кг за сега, но бях свалила 2-3 в началото, така че още не съм си стигнала килограмите от забременяването. Последните 2 години качих 6-7кг над обичайното ми тегло и сега се притеснявам да не отида твърде далеч, а и с миналата бременност в 28г.с. съм била малко повече от сега....

# 603
Аз също не съм качила повече от 2 кг.Голям проблем е с това ядене немога да измисля все какво ми се яде.Ниакво  месо не ми се яде.Основно ям супи ,кисело мляко и тестени.

# 604
Аз все още съм -1 - 1.5 кг но скоро и при мен ще тръгнат нагоре.

# 605
Качих 2 килограма и аз, но и стартирах с наднормено тегло, така че доста внимавам.

Бебето тепърва ще расте, по-добре че не сте качили досега повече.

# 606
  • гр.Пловдив
Блазе ви за ниските кг, завижд Imp

Аз съм си заводско по-едра, преди да забременея бях на мощна диета и бях смъкнала 15кг,които си качих до момента и кантара е закован на 90кг No Mouth

Незнам до края сигурно ще съм 100+..

# 607
Браво бе, момичета, фини майки сте! Аз съм в 20.2 г.с. и съм качила 6-7 кг. вече. Продължавам да мисля, че не си личат или по-скоро, не си личи, че съм бременна, а само наедряла.

Иначе да се похваля, от една седмица вече го чувствам бебо да си мърда. Няколко пъти успях и с ръка да го усетя, та съм доволна.

# 608
Блазе ви за ниските кг, завижд Imp

Аз съм си заводско по-едра, преди да забременея бях на мощна диета и бях смъкнала 15кг,които си качих до момента и кантара е закован на 90кг No Mouth

Незнам до края сигурно ще съм 100+..

И аз съм едра, но преди да забременея съвсем се бях ояла, и нищо че съм висока минах някои граници. Сега само слушам как н виждат бебето добрр заради мазнините, и разни други по-неприятно екстри, с които не искам да те стряскам и няма да ги споменавам, но ако можеш не се отпускай с яденето.

# 609
Аз винаги съм си била в групата на дамите,които си имат всичко. Преди 2 години свалих от 78 до 66 за 3 месеца,с много,ама много тренировки. Папках си всичко,ако щете вярвайте. Сега обаче наддавам като мама едно време с мен. Такива сме си в нашето семейство - всеки си има всичко. Виждам си бебето как мърда,чувствам се кофти,защото бързо си връщам старата "форма", но в крайна сметка, вече знам,че килограми се свалят стига да се потрудиш 5 дни в седмицата....за по час,или 3 дни за по 2 часа например. Не се притеснявам. Всички казват че съм се разхубавила. Най-важно е да сме добре с детето, мъжа ми вечер да ми казва,че съм красива,носейки детето ни и да се събуждам с усмивка!

Килограми се свалят!!!! Бъдете здрави и обичайте себе си. ❤️

# 610
  • Замък сред облаците
Че се свалят, свалят се, ама и носят здравословни рискове за това същото бебе, нали, на второ място за майката.... Така че умереността и границите са важни.

# 611
АА, стига черногледство. Това е ясно! Не вярвам,някоя от нас да не е запозната. И все пак!!! То от много мислене и четене човек си навлича повече проблеми. Аз лично целя да усмихна тези,които са крайно притеснени,защото повечето ми приятелки си свалят килограмите,след като са родили здрави и прекрасни деца! Най-добрата ми такава е около 50кг и с двете си бременности качва до 80+. Сега ако ви кажа,че ако я погледнете...няма да кажете,че преди 8 месеца е родила второто си дете!!

Повече усмивки и позитивизъм трябва. Другото всички сме го чували,чели и т.н . 😉

# 612
И аз съм с 2кг отгоре, като в последната седмица ми скача нагоре - надолу още половин кг. Знам, че моето може да бие на патология, но се тегля всеки ден. Така успявам някак да контролирам теглото си, защото иначе съм склонна към рязко напълняване. През изминалата година успях да сваля едни 30кг, ама още съм си пухкавелка.
В 17 +4 г. с съм и от около седмица ме налегна жесток запек. Дуфалак нали може да се приема?
Взех си и аз глюкомер, само чакам тестови лентички, че тези които бяха в комплекта са с изтекъл срок.

# 613
И аз съм с 2кг отгоре, като в последната седмица ми скача нагоре - надолу още половин кг. Знам, че моето може да бие на патология, но се тегля всеки ден. Така успявам някак да контролирам теглото си, защото иначе съм склонна към рязко напълняване. През изминалата година успях да сваля едни 30кг, ама още съм си пухкавелка.
В 17 +4 г. с съм и от около седмица ме налегна жесток запек. Дуфалак нали може да се приема?
Взех си и аз глюкомер, само чакам тестови лентички, че тези които бяха в комплекта са с изтекъл срок.
Според моята АГ може дуфалак, и аз така рязко получих този проблем преди две три седмици, честно казано пробвах с ежедневно ядене на киви а вече има и ягоди, правя си с чия и кисело мляко, и нещата се стабилизираха

Аз честно казано не бях запозната с всички рискове, или поне не ми беше ясно, колко са реални, страхът ми беше дали ще забременея и някакси изпуснах момента да вляза във форма. Не казвам някой да се стресира излишно, само приятелски съветвам да не се гледа снизходително на рязкото качване, защото свалянето след това ми изглежда като най-малкият проблем в момента. А и го казвам защото за всички тук има още доста време Simple Smile не е казано иначе че всеки ще има проблем, но все пак е рисков фактор. Дай боже всички да сме здрави и в добро настроение Simple Smile

Последна редакция: нд, 13 фев 2022, 21:14 от gushka

# 614
И аз съм с 2кг от началото. Като ви чета коментарите, аз ще съм най-кльощавата мама от всички...с цели 48кг. Завиждам ви за дупетата и прочие. 😐😫😢😢😢
Миналата бременност качих 15, но сега с тази активност, май и толкова няма да има.
Постоянно съм гладна, ядат ми се сладки и солени неща на един път. Странна работа. На бебето май му харесва.
Вижте сега, поне утре е Свети Валентин. Хапнете си шоколад стабилно, знам че на повечето ще ви хареса. 🥰🤭🤗🤗

Общи условия

Активация на акаунт