Тема 9 - Февруарски мами 2022 г. 🤰

• 44 634
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
И тази вечер няма да се спи 😭
Аз пак съм с контракции на по малко от 5 Мин вече от час ......
Ще чакам да видя дали пак ще отшумят или тоя път ще има развитие...
Писна ми , мнооого боли 😅
Местя се от леглото на дивана, от дивана ставам и обикалям и не минава..нищо не помага😵‍💫 голяма мъка е .
Тоя път обаче ме прерязва болката само през корема ниско долу, не като преди и през кръста, та се чудя дали пак не е фалшива тревога🤔

# 436
Блонди, много е кофти знам. И аз имах до преди малко контракции, но интервалите бяха големи на 20-25мин. Но и на мен са ми неприятни при стягане и тая дразнеща болка. Имам чувството понякога, че край нямат. Днес следобяд бях позаспала и след час се събудих пак от такива контракции и една болка. И аз се чудя вече фалшиви ли са и дали, ще си почнат родилните скоро, че направо дните и часовете минават толкова бавно, че чак е изнервящо на моменти. Тая тежина си казва думата. Grin

# 437
Влизам и какво да видя...384 коментара. В януарската група вече няма такова движение. Раждайте бе момичета, много свободно време имате да пишете, а аз нямам време вече да чета.  😁
Естествено стигнах до 13 страница и прескочих на 29та, не прочетох всичко случващо се в групата.
Честито на всички от вас, които вече са станали майки, а на останалите желая лесно и бързо раждане.
По повод на всички вас, които им предстои секцио ще кажа, че не е толкова страшно, колкото го описват. Станах още на следващият ден. От леглото в банята за да се подготвя за най-важната ми среща. При мен нямаше виене на свят, гадене и болки. Раждането беше петък, в неделя спрях и с обезболяващите. Изписаха ни на 4 ден след раждането (понеделник). До тогава вече се справях с всичко сама. Взех си багажчето, смъкнах го на мъжа ми (заради ковид не допускат никой придружител в болницата). Пътувах до вкъщи 120 км. Още не са ми махнали конците, а аз не помня, че са ме оперирали. Карам си колата, ходя си до магазина.
Написах всичко това за да не се притеснявате от това което ви предстои щом по една или друга причина ще раждате чрез секцио.

# 438
Блонди, много е кофти знам. И аз имах до преди малко контракции, но интервалите бяха големи на 20-25мин. Но и на мен са ми неприятни при стягане и тая дразнеща болка. Имам чувството понякога, че край нямат. Днес следобяд бях позаспала и след час се събудих пак от такива контракции и една болка. И аз се чудя вече фалшиви ли са и дали, ще си почнат родилните скоро, че направо дните и часовете минават толкова бавно, че чак е изнервящо на моменти. Тая тежина си казва думата. Grin
Аз след малко влизам в банята, да се приготвя за всеки случай 😅
Че не ми минава ,само се засилват и даже незнам дали ще мога да седя права в банята 😂
Смешно ми е и ми се плаче едновременно 😅
Ще си тегля душ и ще чакам да видя как ще се развият нещата , дори да се окаже фалшива тревога отново, поне знам че тия дни ще раждам със сигурност и се опитвам така да се успокоявам  😂 39г.с съм и няма за къде да ме мъчи още дълго😁
Дано при теб бързо да се развият нещата и да не се мъчиш дълго 🤗

# 439
Кураж, Blondy! Дано получиш облекчение. 😊
Дръж ни в течение, когато имаш възможност.

# 440
Благодаря ти, Блонди. И на теб стискам палци, ако се окаже днес деня ти! Всичко, ще мине бързо. Така си се успокоявам аз! 😅 Просто, ще стиснеме зъби за няколко часа и дано тоя път се роди с 2-3 напъна, а не с 10. 😅  Хах и аз бях до сега в банята, че с това втвърдяване на корема ми дотегна. 😩

# 441
  • София
Пожелавам на всички неродили да раждат в най-скоро времее, нямам търпение списъка на първа страница да се напълни с още повече бебешки имена 💕

Ето ме мен по нощите, бебето яде😁❤.
Пу пу, много е кротичка засега, направо вкъщи не може да се усети, че има бебе. Папка си, спинка си, кокори се отвреме навреме и изучава. Каките трудно свикват и доста ревнуват, но ще мине и това…

# 442
И аз се включвам в отбора на будуващите.  Кръстът така ме боли, че като в съня си се завъртя в леглото се събуждам от болка, тази нощ за трети път ми се случва. Вече направо се радвам, че понеделник лягам под ножа, поне ще си почина няколко дни в болницата Joy.
Хем се радвам, че до последно останах активна, хем св измъчих, нямам търпение няколко дни само да лежа и да се гушкам с беба. Вече да раждаме наистина, че последните дни не се търпи.
В петък ми беше последен работен ден, в събота успях да отида до офиса да си разчистя бюрото и разни документи, да направим с ММ фото сесия в последния момент, да купя слинг, даже отидохме за последен път двамата в любимия ми ресторант Joy. Неделя дооправям багажа, в понеделник ми монтират кухнята и вечерта ми е секциото Joy. А, и трябва да мина през личния лекар, че още не съм си изкарала амбулаторна карта.

Към момичетата, които ще раждат / родиха секцио- ще искате ли гел срещу сраствания?

# 443
Привет и от мен - толкова ви разбирам с тези контракции. При мен от два-три дни имам и менструални болки - или придружени с контракция или без контракция - просто ме болят постоянно кръстът и гърбът. Вчера беше толкова зле положението, че според 'Contraction timer' app-a на телефона ми трябваше да тръгвам към болницата Grinning Аз, разбира се, не тръгнах, защото тези апп-ове са доста глупави и човек трябва да си усеща организма и да има идея дали наистина ражда Grinning
Но мисълта ми е, че е толкова досадно и измъчващо като е по цял ден, човек не знае къде да се дене Grinning Хайде намрънкахме се!

# 444
Момичета, аз пак се разминах само с гадни болки още няма бебе 😭
След като си теглих душ , малко ме отпусна сякаш, реших да легна..голяма грешка беше 😅като почна още по силно да ме боли и се видях в чудо.Моя ми вика да ме кара към Шейново и аз му казах че още е рано, тоя път за болница тръгвам чак като усетя че бебето излиза за да не ме омотаят с кабели и да ме карт да лежа като предния път(ужас е с контракции да се лежи)
Към 4 някъде леко се разредиха болките почнаха да стават през 10 Мин през 20мин. и така, сега са горе долу на половин час търпими,или просто вече изтръпнах от болката незнам 😂
Днес се надявам ако пак зачестят да е повод за раждане наистина , ако не е , утре ще се обадя на лекаря които ще ме изражда и ще му кажа да предизвика раждането .
Просто наистина не издържам вече.
Щях да търпя , но имам и малко дете което не бива да вижда как се гърча от болки.
Снощи малкия е седял до 2 през ноща буден и ме е галил по корема 😭
Не искаше да заспи детето щото вижда че ме боли, и ме гушка и ме отешава миличкия ми❤️
Не мога да позволя детето да ме вижда така повече....

Не мисля че лекаря ще ми откаже 5 дена преди термин да предизвикаме раждането, просто наистина е нетърпимо положението вече😵‍💫

Момичета, дано при вас да е по леко и търпимо и бързо да раждате и да гушкате бебета ❤️

# 445
А няма да ти откажат да предизвикат раждане.
Първият лекар, при който ходих и родих баткото, сега беше съгласен да предизвика раждане още за 20.01, защото съм имала 2см разкритие, а него после нямало да го има, за да е моя избор на екип. Абсурд да се съглася! Ето, че детето само реши кога да се роди, дори и да е по-рано..

# 446
А няма да ти откажат да предизвикат раждане.
Първият лекар, при който ходих и родих баткото, сега беше съгласен да предизвика раждане още за 20.01, защото съм имала 2см разкритие, а него после нямало да го има, за да е моя избор на екип. Абсурд да се съглася! Ето, че детето само реши кога да се роди, дори и да е по-рано..
Аз съм с 2 см разкритие от месец и лекаря все ми вика че има време 😅
Не бърза човека , за това се чудя дали ще се съгласи😁
Надявам се и моита беба да реши да излезе преди да и дадем ,,зор" за да и е по леко и на нея 😂

# 447
Честно казано, мисля си, че ако само си тръгне бебчето да излиза ще е по-леко и за двете ви. Предизвиканото раждане е свързано с окситоцин, който доста увеличава интензитета на контракциите.
Сега с второто раждане не ми включиха абсолютно нищо, нито окситоцин, нито обезболяващи, нищичко. Всичко мина изключително леко и неособено болезнено. С първото раждане, за да се развие по-бързо, ми включиха коктейл с окситоцин и обезболяващи (май но-шпа и още нещо) и всичките болки се засилиха значително, дори и да бяха търпими. А тук трябва да се има предвид, че първото ми дете е по-малко родено на кг от второто.

# 448
Аз пък минавам да се оплача, че детето ми се разболя. Вдигна температура снощи, естествено в 12 вечерта докато спи. Дано да не е Ковид Cry По принцип не смятам, че всичко е това, обаче сега така ме е страх от карантина... Направо ми се реве.

# 449
Честно казано, мисля си, че ако само си тръгне бебчето да излиза ще е по-леко и за двете ви. Предизвиканото раждане е свързано с окситоцин, който доста увеличава интензитета на контракциите.
Сега с второто раждане не ми включиха абсолютно нищо, нито окситоцин, нито обезболяващи, нищичко. Всичко мина изключително леко и неособено болезнено. С първото раждане, за да се развие по-бързо, ми включиха коктейл с окситоцин и обезболяващи (май но-шпа и още нещо) и всичките болки се засилиха значително, дори и да бяха търпими. А тук трябва да се има предвид, че първото ми дете е по-малко родено на кг от второто.
Вярно е че боли повече, аз също не искам да ми пускат окситоцин но просто не се търпи вече, всеки ден болки...по добре един ден да се измъча в болницата и да се свърши, отколкото всеки ден вкъщи да се гърча
Малкия се роди 3.070 и с него ми слагаха окситоцин понеже не получавах разкритие а имах напъни и му губеха тоновете, 16 часа раждане .....
Та знам какво ме чака, но все пак е за предпочитане пред сегашното положение 😅

Общи условия

Активация на акаунт