Тема 9 - Февруарски мами 2022 г. 🤰

• 44 541
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
Много нерегулярни контракции имам на 8 мин, после 5,после 11. Да се чудя какво да правя.Не искам и да бързам и да ходя напразно в болницата.
Романтичка, аз седях 3 часа в къщи с такива контракции преди да родя. Пристигайки в болницата бях с 7см разкритие, готова да раждам.

# 571
Дами, изтеглете си приложението Евротръст. С него ще може да си извадите ПИК код без да ходите до НОИ. В сайта на НОИ ще можете да следите получаването на документите и изплащането им.
Относно изплащането: за болничен, който обхваща Януари, Февруари и Март - Плащането за Януари ще бъде в края на Януари, но по-вероятно началото на Февруари. За целия Февруари няма как да ги преведат още, защото не са изминали дните и вие можете да родите преди да е изтекъл болничния. Затова очаквайте превод за м. Февруари в началото на Март (около 5 раб.дни), а за дните от Март, например ако е до 6 Март, то 5 дни след 6ти Март може да получите превод.
Ако преносите и не ви стигне болничния, следящия АГ ще издаде остатъка, когато се роди детето. Следващия болничен е от болницата, в която раждате, последния болничен е от ЛЛ.

# 572
  • Пловдив
Мони, Честито бебче! Да е жив и здрав и бързо възстановяване на теб! Blue Heart

Моят болничен е от 16.01, като преди това имам друг от 8.01-15.01. И двата ги предадох на работодателя на 21.01, а той има срок до 10.02 да ги прати на НОИ. Все още нямам никакъв превод и си чакам. Предишните болнични винаги са били завеждани на 10-о число, така че и сега ще е така.

# 573
Мони и Гебура - честити бебоци! Heart Да растат здрави и щастливи!

Мони - виж как ти се е случил по-добрият вариант - да родиш бързо и без упойка. Това и за бебето е много по-добре, ако жената си има търпими болки и може да си го издържи. Аз също съм от тези, които на живот и смърт искат упойка, но реално ми се струват много късметлийски ражданията, при които като идеш и вече имаш сумати разкритие, което не си усетил и остава само да напънеш няколко пъти Simple Smile

Стискам палци и на двете с кърменето - ако се запознаете ударете едно селфи от Майчин дом да ви се порадваме Heart

# 574
Мони и Гебура, честити бебенца! Да са здрави и щастливи! Purple Heart
Бързо възстановяване и на двете и скоро в къщи.
  Аз също преди 2 седмици някъде си извадих ПИК от Евротръст става бързо и е много по-удобно от това да ходя на място.

# 575
Моят болничен е от 19.01 и беше подаден от работодател на 24.01, изплатен на 31.01 и получих сумата на 01.02.

Частта за февруари се изплаща в края на месеца или началото на март. Нои са доста точни и не забавят плащанията. Извадете си Пик (докато имате време) и много ясно и лесно се следят нещата в сайта им.

И моят болничен е от 19.01,но нямам превод още.Имам Пик,но виждам само кога е издаден и от кой,а не кога е подаден от работодател.Сигурно не гледам на точното място 🤔 Досега не са се бавили.

Честито за новите бебчета в темата.Да са ви живи,здрави и да ви създават само поводи за радост и щастие ❤

# 576
  • sofia
Виж тук
https://apps2.nssi.bg/reportegnpopdoodocsandpayment/

Пише на коя дата е подаден и какъв му е статуса

# 577
Моят още не излиза в тази справка, а само в електронно подадените.

Виж тук

# 578
Red*Rose, в сайта на НОИ:
Справки по ЕГН и ПИК на НОИ>
 Справки за парични обезщетения и помощи>
Справки за представени в НОИ документи и изплатени обезщетения и помощи от ДОО
:
В четвъртата колона на таблицата се вижда Вх. Номер и дата на представяне на документа в НОИ. След Вх.номер ще видиш датата, на която работодателя е входирал болничния към НОИ.
Ако не виждаш болничния лист в този списък може и да не е изпратен от работодателя все още.
При мен след получаване от ЧР обикновено веднага ги обработват към НОИ, но последният път бяха се объркали и не бяха изпратили болничния и затова с малко забавяне се появи на сайта. Ако смяташ, че ЧР са изпратили болничния, но не го виждаш на сайта като получен - поискай входящ номер от работодателя и попитай вече НОИ.

# 579
Виж тук

На друго място съм гледала,да.Ами тук го няма този болничен от 19.01 🤔
Аз се самоосигурявам и частна счетоводна къща ми води документите.Действат бързо винаги.

# 580
Здравейте. Може ли да споделите, тези от   вас, които ще са планирано секцио, колко дни  преди термин можеше да изберете?
На мен ми казаха 10 дни за планово секцио което ми предстои на 10 (четвъртък)а ако тръгне нормално раждане секцио по спешност когато и да е като ден и час
Къде ще бъде секциото и сумата по- голяма ли е от това за нормално с екип?

# 581
  • sofia
Срокът за подаване към НОИ е 10то число на следващия месец, но вие винаги молете за своевременно подаване с цел получаване сумите по-скоро.

# 582
За кога ти е термина?

Здравейте. Може ли да споделите, тези от   вас, които ще са планирано секцио, колко дни  преди термин можеше да изберете?
На мен ми казаха 10 дни за планово секцио което ми предстои на 10 (четвъртък)а ако тръгне нормално раждане секцио по спешност когато и да е като ден и час

# 583
Честити бебчета, Моничка и Гебура! Да са ви живи и здрави и гордост на мама и татко Simple Smile

# 584
Ех, колко яко, вчера на 7ми имах рожден ден и много се кефя, че има бебчета на моята дата! Честито на новите мами на водолейчета!

Общи условия

Активация на акаунт