Египет /Тема 12/

• 52 713
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
в темата прочетох, че пирамидите са малки и не са впечатляващи - вярвам на съфорумката, че за нея е така.
за нас бяха чудо и продължават да са.

вчера познати ме информираха, че египетската кухня е блудкава, безвкусна, без подправки и даже сладкишите не са сладки.
и това вярвам. въпреки, че у дома си готвим всичко, защото с толкова много (и екзотични) подправки не можем да го ядем. а моите драстично намалиха яденето на сладкиши, защото са много-много сиропирани.

прочетох и че египтяните са и нахални, и досадни, и натрапчиви... приемам, че някои от тях, за някои от нас са точно такива.
аз пък си имам вече няколко братя от различни майка, баща и континент - по един в Хан Халили, Коптик Кайро, Драйв Ина до комплекса, супермаркета наблизо, сестри в два пазара и едно кафе. и много приятни събеседници навсякъде.

и за мръсното съм съгласна, въпреки, че качвах снимки как чистят тротоарите и алейките около сградите на търговския център с мокра прахосмукачка.

иска ми се да напиша, че е най-добре човек да види и сам да прецени, но май няма смисъл.
Simple Smile живи и здрави.

# 556
Здравейте ,
риболова в морето с въдица все още ли е забранен ?

Отново да помоля някого от форума който ще пътува и ще се завръща във Варна преди 14-05 да ми продаде карта с остатък интернет или да ми закупи нова от там - мога да дам пари предварително. Всъщност може и от друго място да не е от Варна , но трябва да ползваме куриери

Здравейте , някой ще може ли да се отзове за молбата нни за карта за интернет ?На летище не остава време да се купи карта , а интернет ще ни е необходим почти веднага след кацането .

Моля ако някой има желение да съдейства да пише на ЛС

Благодаря

# 557
Здравейте ,
риболова в морето с въдица все още ли е забранен ?

Отново да помоля някого от форума който ще пътува и ще се завръща във Варна преди 14-05 да ми продаде карта с остатък интернет или да ми закупи нова от там - мога да дам пари предварително. Всъщност може и от друго място да не е от Варна , но трябва да ползваме куриери

Здравейте , някой ще може ли да се отзове за молбата нни за карта за интернет ?На летище не остава време да се купи карта , а интернет ще ни е необходим почти веднага след кацането .

Моля ако някой има желение да съдейства да пише на ЛС

Благодаря

Как така не ви остава време да си купите карта?

# 558
Ние си купихме 2 карти по 18 GB на летището, автобуса ни изчака.
Стана много бързо, освен това момчетата на гишето сложиха картите на телефона и ги активираха, не знам дали бихме се справили сами.
Единствения проблем е, че едната карта спря да работи след като изхарчихме 3 GB, а другата - на 11 GB.
Получихме някакви SMS-и за активиране на допълнителните гигабайти (май), но SMS-те бяха на арабски и съответно нищо не разбрахме Sad Фирмата е Orange, който си купува от тях да пита на гишето да не му спре нета внезапно като на нас.
Иначе на летището имаше 3 гишета едно до друго за продажба на карти, така че ако на едното има опашка може да отидете на другото, наистина става много бързо.

# 559
  • в 1001-та нощ
Същата греда с Водафон, усъмних се, че продават карти с по-малко GB, за такива с повече. На самите опаковки и карти нищо не пишете - написаха с химикал кое какво е ...

Странно е, че не може да се плаща с карта.

За SMS-ите - помолих на рецепция да ми съдействат - пишеше, че са свършили и да си купим още. Може да се активират още, но след плащане.

Гаден вкус ми остана след това. Картата, която свърши предсрочно беше купена за 25 GB, а свърши на 11,27GB. Вероятно разчитат, че малко хора биха ползвали толкова.

# 560
  • София
Явно това е масова практика, и мен ме прецакаха с 7 ГБ купена за 16... наистина точно тези номера могат да оставят много лош вкус. Всъщност това е едно от нещата, които не харесах там, че се опитват да те измамят по всевъзможен начин. И бакшиш ще искат накрая Grinning

# 561
Някой запознат може ли да сподели колко време трае полетът от Хургада до  Шарм ел шейх , защото ни сюрпризираха , че на връщане от Хургада ще кацаме в Шарм , за да вземем  хора от там и чак тогава ще летим за БГ. Това не удължава ли много времето за връщане?

# 562
  • На планетата Земя
Самият полет е 35 минути . Удължава, разбира се.

Последна редакция: ср, 04 май 2022, 09:57 от Mileto

# 563
Аз потърсих фейсбук група на хотела и попаднах на една англоезична. Там човек, предлагащ екскурзии, има услуга за интернет кутия, каквото и да означава това. Цена не е написал, отговаря на запитвания на лични съобщения, но може и това да е вариант, ако интернет вие е нужен само в хотела. Аз също си мислех за карта за телефона, ама сега като чета се замислям, да не спре и при нас след някой и друг мегабайт.

В същата група във фейсбук всички разпитват, коя стая да си изберат и повечето ги съветват на приземен етаж, че може да си сложиш шезлонг и на терасата, близо си до басейн, не изкачваш стълби. Ама на мен ми се струва малко опасно, а и не те ли гледат всички, минаващи покрай стаята. Не че много ще се застояваме там, ама сутрин докато се натуткат децата, а всичко живо бърза за закуска, да не се чувствам  като на изложение? Какви са били вашите стаи, на какво ниво ще препоръчате?

# 564
  • Beyond the Frontiers
sawson, първо искам да вметна, че няма такова нещо като предварително избиране на стая. Вие резервирате двойна стая, фамилна стая, коя ще бъде тя като номер и разположение зависи от наличностите на хотела към момента на настаняване.
Можете да имате предпочитания и да ги посочите на хотела, но те ще бъдат изпълнени при възможност и не са задължителни.
Това важи за абсолютно всяко едно място за настаняване и го пиша за да няма нереалистични очаквания.

Относно стаите на партер - пред тях има тревни площи от няколко метра, така че не е да минават до вас хората. Освен това Блумарин е по-назад, в частта с релакс басейните и няма такова движение, както е при Аквамарин (там се минава в посока плаж, аквапарк...нон стоп).

# 565
  • На планетата Земя
Nikol ST, мисля, че вече се разбрахме, че тук никой не е чак толкова благороден, че да ви купува карта за интернет.

За всички с интерес към картите пускам една приятна статия на един влогър:

https://www.traveltomtom.net/destinations/africa/egypt/prepaid-sim-card-egypt

(Уточнявам, че когато ние кацнахме на терминала в Кайро, на летището нямаше никакви будки и си закупихме карта в автобуса, хората се бяха подготвили и продаваха на всеки желаещ. Може да е било с надценка, но за нас нямаше значение, важното беше, че имахме интернет веднага, връзка с близките си и т.н.)

А тук са условията на Етисалат. Можете долу да видите и да си обясните защо купувате определени мегабайти, а реално ползвате половината. Това е в реда на нещата при всички египетски оператори и е описано в условията, така че го имайте предвид, като си проследявате изразходеното.

https://www.etisalat.eg/StaticFiles/portal/etisalat/pages/plans/ … a_monthly_en.html

# 566
Явно това е масова практика, и мен ме прецакаха с 7 ГБ купена за 16... наистина точно тези номера могат да оставят много лош вкус. Всъщност това е едно от нещата, които не харесах там, че се опитват да те измамят по всевъзможен начин. И бакшиш ще искат накрая Grinning
Измамата започва още със закупуване на визата,  карти18 GB си закупихме на летището и свършиха много бързо.
Бяхме в хотел Bellagio на 20км от Хургада.
 Много сме доволни от ескурзията.Египетската кухня ни хареса.
За египтяните не ми се коментира, това си е тяхната култура.

Последна редакция: ср, 04 май 2022, 09:30 от babian

# 567
Мъжът ми си купи от магазин карта на Ориндж за 15 евро и му спря след 2 минути ползване. Аз си купих карта Етисалат от летището за 12 евро и я ползвах нон стоп до прибирането си.
Явно е въпрос на късмет. Но бих препоръчала да си купите от фирмен офис на летището. Не от някакви случайни магазинери, които лъжат и мажат и нищо не им разбираш от мурафетите.

# 568
Nikol ST, мисля, че вече се разбрахме, че тук никой не е чак толкова благороден, че да ви купува карта за интернет.

За всички с интерес към картите пускам една приятна статия на един влогър:

https://www.traveltomtom.net/destinations/africa/egypt/prepaid-sim-card-egypt

(Уточнявам, че когато ние кацнахме на терминала в Кайро, на летището нямаше никакви будки и си закупихме карта в автобуса, хората се бяха подготвили и продаваха на всеки желаещ. Може да е било с надценка, но за нас нямаше значение, важното беше, че имахме интернет веднага, връзка с близките си и т.н.)

А тук са условията на Етисалат. Можете долу да видите и да си обясните защо купувате определени мегабайти, а реално ползвате половината. Това е в реда на нещата при всички египетски оператори и е описано в условията, така че го имайте предвид, като си проследявате изразходеното.

https://www.etisalat.eg/StaticFiles/portal/etisalat/pages/plans/ … a_monthly_en.html

Не мисля , че нещо  сме се разбирали с вас Mileto , все пак в темата има и други участници

# 569
  • На планетата Земя
Цитатите са ненужни, само отежняват темата, а полза от тях никаква. Едно обръщение по име и вече е ясно кого и какво визирате.

Ние нищо не сме се разбрали, но и Вие пишете вече трети път, отговориха Ви и други, че това е Ваша лична работа и надали някой ще Ви купи карта, преди да се прибере в България. Това не пречи да продължите да опитвате.

Гарганела, оооо да! От магазинери в дюкяни шир потреба в никакъв случай!

Общи условия

Активация на акаунт