Египет /Тема 12/

• 52 635
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
  • Хасково
А какво мислите за програмата на Бохемия за круиз по река Нил и вътрешен полет до Асуан? Някой има ли отзиви? Това програма на Абакс ли е ?
Март бяхме с тази програма. Доволни сме, не е натоварваща. Добро екскурзоводско обслужване, стегната организация. Заслужава си!

# 676
Здравейте. Има ли значение дали кацането ще е в Кайро и после ще се пътува до Хургада, или обратното? Какво бихте ми препоръчали?
Ако програмата е с круиз по Нил на Бохемия или Онекс, при варианта с кацане в Кайро, след круиза има автобусен трансфер Луксор-Хургада от 4 часа. При кацане в Хургада - трансфера Хургада-Асуан е 9 часа и освен това няма свободен ден за екскурзии в Хургада. Програмата на Абакс няма този проблем, защото трансфера винаги е от или до Луксор, но в единия случай круиза е Асуан-Луксор, а в другия Луксор-Асуан.
Ако програмата е само Кайро и почивка в Хургада, не съм разглеждала какви са разликите. Единствено имайте предвид, че ако в един и същи ден е полета до Кайро и разглеждането и на музея, и на прирамидите, времето е крайно недостатъчно. Може да ги посетите "на бегом", но не и да ги разгледате спокойно.

Последна редакция: ср, 08 юни 2022, 15:49 от ХалиГали

# 677
Здравейте,
Планираме Египет октомври. Не сме избрали още конкретна оферта. Искаме Шарм + Кайро, но намерих само от Варна за една дата през ноември на Абакс.
Има ли оферти с тази комбинация от София?

# 678
  • Beyond the Frontiers
Здравейте,
Планираме Египет октомври. Не сме избрали още конкретна оферта. Искаме Шарм + Кайро, но намерих само от Варна за една дата през ноември на Абакс.
Има ли оферти с тази комбинация от София?
Тази комбинация не е много търсена. Пускат се отделни дати само.

# 679
Здравейте, и за мен най-накрая се надявам да се случи почивката в Египет, но много се чудя на кой хотел да заложа. Искаме комбинирана програма с Кайро и Хургада, а после ще си избираме допълнителните екскурзии. Моля за съвет да избера м/у desert Rose, Gravity или Tropitel. Ще сме и с голямата дъщеря, която е на 7 та искаме хотела да е с пързалки, но и да не е стар. Притеснява ме, че последните два са много отдалечени от Хургада, а ни се иска да се разходим до там , не че знам дали има смисъл или какво да се види, но предвид цените, който от миналата година до сега доста са се повишили само тези са хем 5*, хем в нашия ценови диапазон, а не искам мизерия за 3500лв. Гледаме с Емералд, но ме е яд че има само 1 или 2 дати за октомври.

# 680
  • Beyond the Frontiers
Ralica Petrova 720426,
Desert rose e чудесен избор. Препоръчвам с две ръце. Ако цената ви е ОК, е най-добър от всички.
Предполагам имате предвид Гравити Сал Хашиш? Защото има Гравити Хургада, който е най-централно от всички изброени.
И Тропител и Гравити Сал Хашиш също имат всичко, желано от вас. Но Desert rose е по-добър.
Абакс имат много дати през есента, дори Коледа и Нова година вече.

# 681
Гарганела, с коя програма на Аполо бяхте?

# 682
Гарганела, с коя програма на Аполо бяхте?
Ето тази: https://www.apollobg.com/rechni-kruizi/view?oid=104040

Само препоръчвам трансферът за Кайро да е със самолет, а не с влак. Лично мен нощното пътуване с влак ме измъчи. С малко доплащане и още една нощувка в прекрасния хотел в Кайро би било оптимално добре.

# 683
Гарганела, благодаря!

# 684
Здравейте отново, посъветвайте ме кой хотел в Хургада да избера:
- Desert rose resort
- Gravity hotel
- Jasmine palace resort
- Palm beach resort

# 685
  • Beyond the Frontiers
Здравейте отново, посъветвайте ме кой хотел в Хургада да избера:
- Desert rose resort
- Gravity hotel
- Jasmine palace resort
- Palm beach resort
Буквално 2-ва поста по-горе съм отговорила.

# 686
Ralica Petrova 720426,
Desert rose e чудесен избор. Препоръчвам с две ръце. Ако цената ви е ОК, е най-добър от всички.
Предполагам имате предвид Гравити Сал Хашиш? Защото има Гравити Хургада, който е най-централно от всички изброени.
И Тропител и Гравити Сал Хашиш също имат всичко, желано от вас. Но Desert rose е по-добър.
Абакс имат много дати през есента, дори Коледа и Нова година вече.
Здравей Galactic Voyager,
Много благодаря за мнението, много ми помогнахте. А може ли да попитам дали знаете дали всички стаи са реновирани, или само част? Дали е по-добре standard sea view или superior, тоест дали стандартните са реновирани, зашото в по предишни теми прочетох, че не всички са, но бяха от преди година?  И последно, ако искаме да се разходим и стигнем до Хургада, това как става, с такси или има такива "маршрутки" като в Турция, които могат да се използват за придвижване? Много благодаря и хубав дн пожелавам на всички и да си сбъднем мечтите по-скоро!

# 687
  • в 1001-та нощ
Разликата е несъществена - в настилката и мебелите.

Първото е нереновирана стая - с бели плочки и кафяви мебели. Втората е реновирана с друг вид настилка и бели мебели.

# 688
И аз давам глас за Desеrt Rose - страхотен хотел.

Последна редакция: вт, 14 юни 2022, 09:16 от Miss Fairy

# 689
Баните в нереновираните стаи в Дезърта са доста захабени. В реновираните(само в блок 4,който е до рецепция,но е най-отдалечен от плажа) са нови баните и подовете,  и мн ни хареса в тях.
Храната е ок за цената.

Общи условия

Активация на акаунт