Египет /Тема 12/

• 52 523
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
  • София
А има ли удобно място за шнорхелинг в този хотел или само организирано на друго място се ходи, ако иска човек да гледа риби?

Разглеждам го и аз за есента. Само дето, като прочетох, че има 6 часа път с автобус от Кайро до Хургада, и си представих 6 часа с малкия в този автобус, ми стана лошичко Joy Но пък баткото държи да види пирамидите, разбираемо, затова гледам тази пакет Кайро+Хургада.

# 691
Здравейте и от мен! Също се оглеждаме за почивка през октомври. Имаме две деца - на 4г и на 8г. Нямам на кого да ги оставя, та опциите са : или отиваме всички или не отиваме. Свикнали са да пътуват и да обикалят по забележителности, по-скоро ме е страх от разните вируси и зарази. Има ли някой, ходил с две деца да сподели опит, възможно ли е да се опазят ? Има ли значение дали кацането ще е в Кайро или в Хургада ? Попитах ТО при кой вариант ще имаме повече време за пирамидите, отговора беше, че всички групи, при всички варианти имат един час за разглеждане. Вярно ли е ?

# 692
  • Beyond the Frontiers
Добри новини: отпаднаха всички изисквания за ваксини, тестове и т.н. Вече се пътува само с паспорт с 6 месеца валидност.

Здравейте и от мен! Също се оглеждаме за почивка през октомври. Имаме две деца - на 4г и на 8г. Нямам на кого да ги оставя, та опциите са : или отиваме всички или не отиваме. Свикнали са да пътуват и да обикалят по забележителности, по-скоро ме е страх от разните вируси и зарази. Има ли някой, ходил с две деца да сподели опит, възможно ли е да се опазят ? Има ли значение дали кацането ще е в Кайро или в Хургада ? Попитах ТО при кой вариант ще имаме повече време за пирамидите, отговора беше, че всички групи, при всички варианти имат един час за разглеждане. Вярно ли е ?
Много хора пътуваме с деца. Аз не съм имала проблеми, въпреки, че моите се наливат със сокчета....
И да, времето е едно и също.
Във варианта стартиращ в Кайро си спестявате едно много ранно ставане. Това е плюсът.

# 693
Здравейте, а какво време има за Египетския музей и екскурзията в Луксор и Кърнак?

# 694
  • На планетата Земя
Музей - час, час и половина.

Луксор и КАРнак - около час.

# 695
А има ли удобно място за шнорхелинг в този хотел или само организирано на друго място се ходи, ако иска човек да гледа риби?

Разглеждам го и аз за есента. Само дето, като прочетох, че има 6 часа път с автобус от Кайро до Хургада, и си представих 6 часа с малкия в този автобус, ми стана лошичко Joy Но пък баткото държи да види пирамидите, разбираемо, затова гледам тази пакет Кайро+Хургада.

Часовете от Кайро да Хургада са малко повече, поне ние в края на април около 14 часа тръгнахме от Кайро и около 22:30 бяхме в хотела в Хургада. Може би си зависи от различни фактори и не винаги е така, но просто казвам от личен опит, защото и ние очаквахме да са около 6 часа, но в крайна сметка са 8 + часа. Спряхме веднъж за вечеря, около 40 минути и 2 пъти за по 10 минути, за да изчакаме останалите автобуси от нашата тур. агенция т.е общо около час се събира извън автобуса.

# 696
  • Beyond the Frontiers
Това е пътуване с автобус. Много неща може да се случат.
Обикновенно се тръгва към 16 от Кайро и късно вечерта сте в Хургада.

# 697
Здравейте. Някой да има впечатления от PROTELS GRAND SEAS RESORT & AQUA PARK в Хургада?

# 698
  • София
Не казахте за рифа в Дезърт роуз, има ли, няма ли, хубаво ли е...

На крачка съм да се откажа от комбинацията с пирамидите. Може би като порасне малко детето Rolling Eyes

# 699
  • София
Здравейте,

аз лично не бих препоръчала да ходите с малки деца в комбинация с пирамидите. Ако решите да ходите идете си на чисто море без пирамиди. Просто в комбинация с Кайро програмата е страшно натоварена. Ще ви кажа при нас как протече, а вие си преценете дали бихте пдоложили на това децата си.

Станахме в 4ч сутринта защото полета ни беше много рано сутринта и трябваше два часа по-рано да сме на летището. От там чакане, летене. Кацнахме в Кайро и директно се натоварихме на автобусите за пирамидите. Там обикаляхме и чак в 4 часа тяхно време имахме обяд. До тогава всичко на тъгъдък. От там обядвахме в един ресторант, от там пак на тъгъдък към хотела. Настанихме се в 7 вечерта в хотела (бяхме голяма група и ставаше бавно регистрирането). Вечеряхме и се строполихме за сън. Сутринта станахме и в 8 ч трябваше да освободим стаите, айде пак висене докато освободим стаите и се качим на автобусите, разходка в музея в Кайро и после директно към Шарм Ал-Шейх. Тръгнахме в 11 и в Шарм бяхме в 9 вечерта. В автобуите ни нямаше малки деца, 10+ бяха всички, и тогава разбрах защо, наистина за мен подобна програма ще е изтезание за по-малките. Та, пак казвам, ако решите- идете си на море, но не комбинирайте с Кайро и автобус.

# 700
Здравейте,

аз лично не бих препоръчала да ходите с малки деца в комбинация с пирамидите. Ако решите да ходите идете си на чисто море без пирамиди. Просто в комбинация с Кайро програмата е страшно натоварена. ....

Много полезна информация. Благодаря! Ние бяхме на море без пирамиди, точно защото се притеснявах да не е натоварено за децата. Сега търся вариант все пак да ги видим.

# 701
А защо не пътувате по програмата с вътрешен полет Кайро-Хургада?
Ние бяхме с нощен влак, не препоръчвам, камо ли с деца.

# 702
  • София
Ще проверя, благодаря! Но като цяло сякаш не съм склонна на толкова пътуване и прекачвания в рамките на 6-7 дни с буйно петгодишно, което и без друго едвам издържа половин час на едно място. Не за друго, ами ще си скъсам нервите, което не ми е баш целта по време на почивка Laughing Варианти има за всички, ще го измислим!

# 703
  • Beyond the Frontiers
Ще проверя, благодаря! Но като цяло сякаш не съм склонна на толкова пътуване и прекачвания в рамките на 6-7 дни с буйно петгодишно, което и без друго едвам издържа половин час на едно място. Не за друго, ами ще си скъсам нервите, което не ми е баш целта по време на почивка Laughing Варианти има за всички, ще го измислим!
Принципно всеки родител си познава детето най-добре. Ако е по-нетърпеливо, определено посещението на Кайро ще си е мъка за всички...
Има деца, които са много спокойни и няма и да усетят пътя.

# 704
На 10-12 годишна възраст е по-добре и откъм възпитателната част. Интересно им е какво виждат, задават въпроси, коментират, остава им спомен за цял живот.

Общи условия

Активация на акаунт