Египет /Тема 12/

• 52 523
  • 739
  •   1
Отговори
# 720
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
кой е хотела в Кайро?
Simple Smile да се подготвя за гости Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 721
Movenpick hotel cairo.

# 722
А с коя фирма пътувахте и как бяха екскурзоводите?

# 723
Абакс. Доволна съм от екскурзията, от екскурзовода, както бях писала тук, не съм. Но смятам, че е единичен случай, останалите екскурзоводи на другите групи бяха добри, а и момичетата тук в темата също са масово доволни.

# 724
  • Beyond the Frontiers
Круизите са тежка програма. Не е подходяща за деца. Не е подходяща и за по-претенциозни хора.
В момента се спи в спални вагони.
Аз се радвам на нагласата на Mileto. Все пак това е Африка. Да вметна, че нашите спални вагони не са по-добри.

Това отново е един от моментите, когато грешните очаквания, развалят преживяването.

# 725
Не се считам за претенциозна, както казах доволна съм от екскурзията. Исках да видя възможно най - много неща, не само да си лежа на плажа. Пътувала съм многократно с влакове в България и тук стандарта е по - висок, а билета за влака 20-30 лв. За екскурзия от хиляди левове не е ок да се пътува във влак с такава тоалетна и хигиена. Просто препоръчвам на хората варианта с вътрешен полет, тъй като колкото и да си непритенциозен, няма да останеш очарован от условията във влака.

# 726
  • Beyond the Frontiers
Не се считам за претенциозна, както казах доволна съм от екскурзията. Исках да видя възможно най - много неща, не само да си лежа на плажа. Пътувала съм многократно с влакове в България и тук стандарта е по - висок, а билета за влака 20-30 лв. За екскурзия от хиляди левове не е ок да се пътува във влак с такава тоалетна и хигиена. Просто препоръчвам на хората варианта с вътрешен полет, тъй като колкото и да си непритенциозен, няма да останеш очарован от условията във влака.
Ма те хилядите левове не са за влака само нали? Горе долу цената в Египет за спален вагон е колкото в БГ. Лично съм пускала линкове с цени тук в темата.
Реално влакът е незначителна част от цената на пакета. И беше сменен вариантът с автобус, защото влакът и спалните купета предлагат една идея повече удобства от нощен преход с автобус.
Прекарала съм половин живот във влака между София и Бургас, във всякакви варианти. Та за мизерията по влакове много може да говоря.
И не, не го коментирам така, защото съм туристически агент. А защото смятам, че програмите с круиз по Нил са подходящи за определен тип хора. И предпочитам да разубедя клиент да запази тази програма, от колкото да се върне разочарован от Египет.
Тук се прави компромис с удобство, лукс, за сметка на това да видиш максимума.
И да самолет спрямо влак е лукс като тип транспорт.
И още нещо ние имаме супер удобството една такава дестинация с древна история и за мен без еквивалент в света, да е близко до нас и реално със супер достъпни цени. Оферти от 600-700-800 лв. на човек. И някак не го оценяме.

Последна редакция: ср, 22 юни 2022, 09:07 от Galactic Voyager

# 727
Не ми беше идеята да споря с вас. Казвам само, че ако трябва да избирам пак ще избера на 100% самолета. Нито влака /заради условията/, нито автобуса /заради дългото пътуване в стоящо положение/ са добра алтернатива и наистина е добре това да се казва на клиента, както казвате вие.
И не, не съм се върнала разочарована от Египет. Очарована съм от историята, архитектурата и различната природа. Разочарована съм единствено от мръсотията, която е навсякъде. Така като гледам просто е манталитет там да се живее така. И проблема не е, че не съм била подготвена, че отивам в Африка, а че ако няма подобни теми, клипове и блогове и човек се подготви само чрез програмата на туроператора, то той би останал разочарован, защото всичко е упоменато 5 звезди (никъде обаче не пише, че всички хотели и видове транспорт в Египет се водят 5 звезди, но различни класове. Имах желание просто да бъда полезна с лично мнение и преживяване.

# 728
  • Beyond the Frontiers
Звездите се дават от местните власти. И както в България има 5 и 5 звезди с разлика от небето до земята, така е и в цял свят.
Никъде влак не се продава като 5*. Защото няма такава категоризация.
Голяма грешка е и ако някой представя круизите по Нил като лукс пътуване. Защото не са.
Мисля, че в едно сме абсолютно единни. Много е важна информацията и нагласата.

# 729
пътешественичке, Simple Smile следя те в наколко теми и ти свалям шапка за търпението и вниманието към детайла. Simple Smile
и за предлагането на такива екскурзии и за достъпните цени си напълно права.
не знам как, но вие някак успявате да постигнете изключителни цени. поздравления.
на нас само самолетните билети в двете посоки излизат повече.

# 730
Не разбирам защо се наричат претенциозни хора, които показват просто една реална алтернатива за по-добро прекарване. Ако влакът нямаше алтернатива щях да съм ок. Но щом има достъпна алтернатива нека хората го знаят и сами си решат.
Предполагам, че за екскурзовод е по-лесно всички да са заедно, че иначе си е допълнително разправия, но вариантът се предлага и може хората да го ползват.

# 731
  • На планетата Земя
Тази алтернатива не е възможно да бъде предложена на всички на общо основание, защото няма сравнение между цената на самолетен билет и такъв за влак. Самолетът оскъпява и няма да е вариант за всички пътуващи. Тези екскурзии са организирани, всяка група е с един екскурзовод и армия египтяни около него. Няма как групата да се раздели на две. Просто е. Ако имаше шанс да се пълнят групи с желаещи за самолет, щеше да го има и по-често в офертите. За мен всичко това е съвсем просто, ясно и обяснимо. Ако човек тръгне самостоятелно и независимо на пътешествие, повече може да избира според желанията и бюджета си.

# 732
Алтернативата я има във всяка оферта на Аполо (поне за тях знам). Пише си черно на бяло - самолет Асуан-Кайро срещу допълнително заплащане.

# 733
именно.
алтернатива имам аз, защото съм свободен електрон.
груповата екскурзия е групова - има си параметри, с които туристът се е съгласил още при записването.
понякога има варианти, понякога няма. Simple Smile

# 734
  • На планетата Земя
Пътувах с Аполо. Може и да го пише като алтернатива, но никой от групата ни не го ползва, всички бяхме заедно във влака. Дали не сме можели да си го позволим или не сме искали, дали фирмата реално може да го осъществи - това аз не мога да преценя.

Общи условия

Активация на акаунт