Египет /Тема 12/

• 53 484
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
  • Хасково
За ученици има ли намаление в туристическите обекти, ако да да в кои, и какъв е реда за доказване на статута?

# 76
  • На планетата Земя
Деца от 6 до 12 години плащат половин цена. Студенти, притежаващи ISIC карта - също.

# 77
Mileto а случайно да знаеш дали ТЕЛК  важи като на места в Европа?

# 78
  • Beyond the Frontiers
За ученици има ли намаление в туристическите обекти, ако да да в кои, и какъв е реда за доказване на статута?

Ако пътувате организирано, входните такси са включени в цената на екскурзиите. За деца до 12 те са намалени.

# 79
Ние влизахме във всички възможни гробници в долината, но ако вие лично имате колебания, не плащайте за Тутанкамон, цената му е 300 паунда, а платете 1000 паунда за гробницата на Сети, уникална е!
Бихте ли споделили кои три гробници според вас е най-добре да бъдат посетени с основния билет? Кои ви харесаха най-много? Трябва да се изберат 3 от тези 8 отворени за посещение:
KV1 - Ramses VII
KV2 - Ramses IV
KV6 - Ramses IX
KV11 - Ramses III
KV8 - Merenptah
KV14 - Tausert-Setnakht
KV47 - Siptah
KV15 - Seti II
Всички тези гробници наблизо ли са? Ако са много отдалечени една от друга, екскурзовода ли избира кои 3 да посети групата?
А гробницата на Ramses V u VI заслужава ли си?

# 80
  • София
Здравейте, Хургада или шарм Ел шейх? Търсим пясъчен плаж,с чиста вода,ако може лагуна и корали...какво е предимството на единия и другия курорт ? Благодаря Ви:)

# 81
  • София
Здравейте,

и аз се включвам в питане за хотел на Хургада, с деца, които искат да има пързалки, ние искаме хубав пясък и хубав плаж, да е чисто и храната да е хубава. Искаме за априлската ваканция (много хитро са вдигнали цените за периода....), и да е около 3500 за 2 възрастни и 2 деца. Харесахме Голден бийч, оценката в букинг е добра, но ми се струва малко старичка базата?

# 82
  • София
Здравейте отново
Някой бил ли е на екскурзия и круиз в Египет в края на април
Дали ще бъде доста горещо от 20.04 на екскурзия със всички забележителности + круиз по Нил
Още се двоумя за дата

# 83
  • Beyond the Frontiers
По брега има постоянен бриз, който през зимните месеци е причина за по-хладно усещане, а през топлите месеци прави температурата поносима.
Маршрута на круиза е във вътрешността, там е топло...в края на май вече е към 43 градуса в някой дни. За това и програмите спират.
Март, април са си чудесни за круиз.

Последна редакция: нд, 13 фев 2022, 21:47 от Galactic Voyager

# 84
Здравейте отново
Някой бил ли е на екскурзия и круиз в Египет в края на април
Дали ще бъде доста горещо от 20.04 на екскурзия със всички забележителности + круиз по Нил
Още се двоумя за дата
Тук може да видите какви са били температурите в Луксор през април 2021г.:
https://www.accuweather.com/en/eg/luxor/130201/april-weather/130201?year=2021
А ето и температурите в Асуан през април 2021г.:
https://www.accuweather.com/en/eg/aswan/127358/april-weather/127358?year=2021
Например в Луксор най-високата температура през април 2021г. е била 42 градуса, а през март е имало дори 44 градуса. Като промените годината ще видите и прогнозата за 2022г. За март месец се предвиждат по-приемливи температури, отколкото за април, но изглежда могат да се очакват от 25 до 40 градуса, въпрос на късмет.Smiley

# 85
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
миналата година, началото на април (ваканцията на учениците Wink ) в Гиза/Сакара/Кайро/Мемфис/Александрия беше 35-40.

местните ходеха с парки и дебели якета, ние по къси ръкави.
издържаше се.

# 86
  • Plovdiv
Здравейте! Планирам пътуване до Египет в края на март. Спряла съм се на програма от 26.03.2022: Екскурзия с полет до Кайро, пътуване с влак до Асуан, круиз по Нил и мини почивка в Хургада. Програмите на Аполо и Абакс са почти еднакви.
Препоръчайте ми коя от офертите да избера. Thinking

# 87
За началото на март какви дрехи да носим. Като гледам температурите ми се струва, че една жилетка е максимума връхни дрехи, които могат да бъдат необходими. Ще бъдем на круиз, малко в Хургада и Кайро.

# 88
Здравейте! Планирам пътуване до Египет в края на март. Спряла съм се на програма от 26.03.2022: Екскурзия с полет до Кайро, пътуване с влак до Асуан, круиз по Нил и мини почивка в Хургада. Програмите на Аполо и Абакс са почти еднакви.
Препоръчайте ми коя от офертите да избера. Thinking
Погледнете и програмата на Онекс:
https://www.onextour.bg/tour/luksozen-kruiz-po-reka-nil-i-pochiv … -na-cherveno-more
Разликата е в пътуването Кайро-Асуан. Вместо 12 часа с влак се лети час и нещо със самолет. Освен това цената е по-добра - само 1505 лв. за круиз по Нил с вътрешен полет. Вариантите са два и се редуват всяка седмица - единия е с пристигане в Кайро и връщане от Хургада, а другия обратно - първо Хургада, накрая Кайро.

# 89
  • Хасково
Може ли да споделите впечатления за природен резерват Шарм Ел Нага и по-конкретно за програмата организирана от Аладин Травел?
Ползвали ли сте услугите на Аладин Травел или ще ми препоръчате друг за Хургада за еднодневни екскурзии. 

Общи условия

Активация на акаунт