Египет /Тема 12/

• 52 795
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Нашето пътуване по стъпките на фараоните е на 20.04
Но още не казват дали ще има увеличаване на горивните такси и не сме превели останалата сума по резервацията.
Знае ли се вече каква ще е цената?
От тур оператора ме успокояват че всичко ще е ок....но след 2020 имам право да се притеснявам
Тази дата мисля даже вече от седмица няма места...

Да така е, няма места -ние сме платили първоначалната такса- оставаше доплащането до 01,042022-
Вече ми изпратиха сумата- надявам се да пътуваме

# 361
Здравейте,

1.       Бях решила да пътувам с travel24 от Хургада до Луксор, но като се вгледах в програмата видях, че липсва долината на царете. Та в тая връзка искам да попитам на какъв език говори екскурзовода на  ALADDIN TRAVELS и дали сте доволни от техните услуги. Има ли и други местни агенции.

2.       Съвет за транспорта с такси от Desert Rose Resort до Хургада и Sahl Hasheesh, от къде да хванем таксито, цени…

# 362
Днес посетихме Хургада Гранд Аквариум. Много ни хареса! Поръчахме си и книжка с наши снимки за спомен.
Та, препоръчвам.

# 363
Здравейте,

1.       Бях решила да пътувам с travel24 от Хургада до Луксор, но като се вгледах в програмата видях, че липсва долината на царете. Та в тая връзка искам да попитам на какъв език говори екскурзовода на  ALADDIN TRAVELS и дали сте доволни от техните услуги. Има ли и други местни агенции.

2.       Съвет за транспорта с такси от Desert Rose Resort до Хургада и Sahl Hasheesh, от къде да хванем таксито, цени…

Canary Tours Egypt ни дадоха оферта за private tour до Луксор, но за 8 човека на бг език, 95 долара на човек. Но нямаше как да ги ползваме, защото нямаше откъде да намерим още хора. Всяка сряда е този тур. А иначе имат и групови, 40-50 човека но не са на бг език, 65 долара ни казаха. В крайна сметка за групово си взехме тура от агенцията.

Но иначе с Canary Tours направихме Paradise Island и те ни организираха и полу-подводницата, seascope или semi-submarine...не знам в крайна сметка каква е разликата и с glass bottom boat..

# 364
Благодаря за отговорите Simple Smile
Galactic , за кой Шарм говориш от двата? Като гледахме и видяхме , че пред хотелите май има корали и се влиза през понтони, а там вече ми изглежда дълбочко. Не знам дали можем да си влезем да се плацикаме през плажа (така да се изразя) В Хургада ми изглеждаше по-пясъчно... Надявам се ми разбирате странните обяснения Grinning Иначе откъм хотелска база, четох мнения за Rixos - ите, че едва ли не не били като минали години, имало пропуски в хигиена, храна, обслужване и т.н.
За Steigenberger много ни грабна освен базата, че има много зеленина, много дървета. Хотелите споделят една територия и GM потвърди, че може да ползваш различните басейни и т.н. А при Rixos -ите има хотели между тях.
Това за остаряването го четохме наистина, но четохме ,че има и обновени стаи - ако някой знае кои са , моля да сподели Grinning А общата база и тя ли е овехтяла?
С две думи - започнах да се двоумя и обърквам Grinning

# 365
Здравейте. Предстои ми пътуване на почивка в Хургада и връщане от Кайро. За първи път ще е посещението ми в Египет и имам следните въпроси /дано не са смешни за по-опитните/ :
1. Какво да взема като малки подаръчета за приятели и роднини ?
2. Има ли алкохолно питие, което да опитам вместо бълг. ракия , освен тяхното вино или бира.
3. От храната им има ли също нещо, което трябва задължително да се пробва.
Благодаря предварително за съветите. 

# 366
  • София
Както писах в началото на май ще сме в Хургада. Мислим да наблегнем на екскурзиите. Колебаем се между островите Утопия, Райски остров и Orange bay. Кой от трите бихте препоръчали? Останалите екскурзии, които планираме са супер сафари, Ел- гуана (египетската венеция), Луксор, Шарм ел Нага. Дали това е добър избор? Има ли нещо по-интересно?

# 367
И ние плануваме пътуване до Египет началото на м. май, 4-11 май, Кайто и Хургада, може да се засечем на някои от екскурзиите, но ние мислим само за Ел Гуана, Луксор и Сафарито, за други няма да имаме сили. А и искам и някой друг ден на плаж за почивка.

И аз се чудя какви подаръчета и откъде да взема за роднини и откъде.

# 368
  • в 1001-та нощ
Има много магнитчета, някои са много красиви, не като масовката, много красиви фигурки - пирамиди, Нефертити, котката - не съм питала, но предполагам е Бастет и др. Някои са бели, други декорирани, трети, като нефритени и светят в тъмното, папируси има, също светещи в тъмното, ароматни чайове, козметика с камилско мляко. На място ще Ви се предложи и ще си харесате.

# 369
  • Beyond the Frontiers
Mecha, Риксос Премиум имам предвид. Той има дати със супер цени.
Пясъчен е плажа и входа във водата. Иначе до края на рифа са понтони - да.
А Титаник Роял? В момента партньорката ми е там и е просто във възторг от всичко.
Аз много харесвам Щайгенберегер Хургада, страхотна територия и обслужване, нищо че е малко остарял. Държи ниво. Миналата година имах една група февруари и сега ще повтарят. А са супер капризни.

Сувенири: аз съм си взела едни дървени и ръчно изрисувани африкански животни...Папируси от 3-4 евро нагоре. Магнити от 1 евро нагоре. Шалове от египетски памук. Подправки. Картуш - от 5-6 евро нагоре според това дали е сребро или злато.

# 370
  • в 1001-та нощ
Много ми допадат параванчетата на плажа. Не ги видях по други плажове в Египет 🤔

# 371
Лелеее, аз се притеснявах дали няма да е хладно Rolling Eyes

Вчера се прибрах от Хургада. Там бе супер 29-32 гр, но в Луксор и Гиза бе +43гр. Не ми се мисли какво ще е май-юни.

# 372
  • В средата на времето
Много ми допадат параванчетата на плажа. Не ги видях по други плажове в Египет 🤔

Ние бяхме в Джаз Аквамарин в Хургада и там също поставяха подобни параванчета, а когато хората си тръгваха, ги сгъваха и прибираха.

И аз се чудя какви подаръчета и откъде да взема за роднини и откъде.

При всеки туристически обект има пазар, през който се минава и който няма как да заобиколите. Simple Smile
От другата страна на улицата, където се намира входа за храма в Луксор има един голям покрит базар:
Скрит текст:
На панорамната площадка при пирамидите също има много търговци, които продават магнитчета, фигурки и други щуротии.Simple Smile

# 373
Днес "морето" пред нашия хотел /Sunrise garden/ беше просто чудесно Scream

Не посмях да си потопя и малкия пръст.
Добре, че хотелът има прекрасни отопляеми басейни и аква парк, които компенсират ужасната морска вода.
Анимацията също е на ниво. Не ни оставят да скучаем въобще. Доволни сме Simple Smile

# 374
  • София
Поздрави от Шарм! Тук сме в хотел не много популярен сред българите- шарм Гранд плаза. Прекрасно е всичко, с изключение на леко амортизираните бани. Плажът е страхотен, имаме си собствена лагуна (или как да обясня, във водата има място, което е като басейн- пясъчно и по-дълбоко до гърдите горе долу, не много голямо, но достатъчно да релаксираш и поплуваш) пред хотела, където е пясъчно дъно и топла вода. Даже от съседния Rixos идват при нас Simple Smile има и коралов риф до който се стига от кея (там се и гмуркат). Много вкусна храна, чисто и поддържано. Като цяло няма много хора, което е страхотно Simple Smile градусите са 34-38 градуса, водата само първия ден беше студена, сега в нашата лагуна е чай Simple Smile и най-якото- дори при отлив пак си е пълна с вода Simple Smile само да кажа, взехме допълнителните екскурзии през партньора на Емералд- направо е пладнешки обир в сравнение с другите фирми… ама късно, за следващ път ще знаем, че на място е ок и в пъъъти по-евтино! Обикалят хора от хотела и предлагат едни и същи екскурзии на доста по-добри цени. Живи здрави Simple Smile като не сме свикнали е така Simple Smile  

Последна редакция: пт, 08 апр 2022, 03:03 от malka maimunka

Общи условия

Активация на акаунт