Египет /Тема 12/

• 52 805
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
Много ми допадат параванчетата на плажа. Не ги видях по други плажове в Египет 🤔

В нашия хотел също ги имаше

# 376
Здравейте,
Имам нужда от съдействие- летим утре с полета в 16.00 часа, направихме антигенен тест сутринта в 9 часа и сега от агенцията ни казаха, че трябва утре да го направим,  защото са повече от 24 часа. Ще имаме ли проблем по летищата или да измислим как да правим тест утре в София?

# 377
Здравейте,
Имам нужда от съдействие- летим утре с полета в 16.00 часа, направихме антигенен тест сутринта в 9 часа и сега от агенцията ни казаха, че трябва утре да го направим,  защото са повече от 24 часа. Ще имаме ли проблем по летищата или да измислим как да правим тест утре в София?

Не са ли 72часа преди полета?
Септември беше до 72 часа преди полетa, но беше пср де.

# 378
Здравейте,
Преди 2 седмици на летището в Кайро изобщо не ни погледнаха нито тестовете, нито сертификатите. Една жена само събираше здравните декларации. Подаваш декларацията и минаваш. При нас беше така, но не знам дали има значение на кой служител ще попаднете.

# 379
Пътувайте спокойно. Антигенният е 48 часа валиден, другият 72. А и никой не ги гледа - факт!

# 380
Пътувайте спокойно. Антигенният е 48 часа валиден, другият 72. А и никой не ги гледа - факт!

А ваксинационния паспорт гледат ли от коя дата е? Дали ще важи ако повече от 6м?

# 381

А ваксинационния паспорт гледат ли от коя дата е? Дали ще важи ако повече от 6м?
При нас хвърлиха по едно око без да гледат имена, паспорти и каквото и да било, и ни благодариха:) важно е нещо да покажеш!

# 382
  • в 1001-та нощ
За ваксинираните няма срок на валидност на сертификата. Нашите са от май 2021 г. и няма проблеми за Египет. Проблемите са на влизане в България 😞

Декларациите се предават на стюардесите на слизане от самолета, а сертификатите ни искаше ТА в хотела.

# 383
  • Beyond the Frontiers
Египет нямат срок за ваксините.
Искат тест 72 часа преди влизане - бърз антигенен или PCR.

На сайта на външно пише друго...но това не е изненеда.
На сайта на IATA - пише 72 часа - https://www.iatatravelcentre.com/world.php

# 384
Благодаря много на всички Simple Smile

# 385
И ние се завърнахме /Izida, с теб май сме били в една група 😉/. Времето беше идеално, въпреки че водата в морето беше една идея по-студена. За подаръчета разни препоръчвам мол. Ние имахме малко свободно време и обиколихме мола в Кайро - купихме чай от каркаде на цени в пъти по-евтини от тези, които предложиха екскурзоводите; купихме много добре опаковани /и много вкусни/ фурми в шоколад. Вече ако говорим за магнитни и други сувенири - пазари много. И да похваля маслото от лотос, което взехме от фабриката, където ни водеха - идеално е за дифузери и като парфюм е много трайно.

# 386
В кой хотел почивахте и как беше плажът?

# 387
Вчера се прибрахме от нашата ваканция в Египет - Хургада, круиз по Нил, Абу Симбел, влак от Асуан до Кайро, излитане от Кайро.

Бяхме с Аполо и екскурзовод Гергана. Препоръчвам горещо.

Изживяването беше невероятно, страшно наситено с впечетления, постоянно се случваше нещо ново и интересно. Организацията беше на високо ниво. Египетският екскурзовод също /археолог по образование/. Лукс нямаше /освен може би последната вечер в хотела в Кайро/, но местата за нощуване и хранене бяха прилични.
Единственият минус ми е пътуването с влак 15 часа. Ако знаех, че е толкова неприятно щях да доплатя, да пътуваме със самолет до Кайро и да нощуваме още една вечер в хубавия хотел. Но не е чак толкова голяма болка - минава и се забравя.
А хубавите спомени остават!

Благодаря за чудесната разходка в този така различен свят! Още не знаем на кой свят се намираме! Гмуркане в рифове с екзотични риби, наблюдаване от прозореца на каютата на великата река и нейните брегове, великолепните храмове и още и още и още...
Не се колебайте ако планирате пътуване!

Само дето може би вече става доста горещо за разходки. При нас първата седмица на април вече имаше дни, в които леко ни прилошаваше от жега из обектите. Може би на плажа е различно.

# 388
  • На планетата Земя
Гарганела, радвам се за хубавите ви емоции! Ние мислено все още сме си с Гери в Египет. Прочетох още няколко специализирани книги, изгледах още безброй документални филми. Прекрасно е!

# 389
Да препоръчате хубави филми, които биха запалили интереса на по-малкото ни дете (на 10 год) към Египет и да го запознаят с основните важни събития и места? Баткото (на 12год) много чете и много знае, вкъщи имаме безброй енциклопедии и книги за Египет, но малкия е "бос" в тази материя, книгите ги чете по диагонал, запомня много малко, не прави връзка между събитията... Днес си мислех да търся филми, видях в Youtube поредицата "Изгубените съкровища на Египет", не съм ги гледала, мислех тази вечер да започваме Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт