Египет /Тема 12/

• 52 734
  • 739
  •   2
Отговори
# 525
  • Beyond the Frontiers
Pemi , много благодаря за подробната информация . Ние миналата година пак бяхме в Хургада , но в друг хотел , който за жалост тази година нашите агенции  не го предлагат . В него всичко беше на много високо ниво , а храната беше много разнообразна и супер вкусна. За това исках да разбера в този , който ще сме сега как стоят нещата.Още веднъж благодаря за отзива !
Бихте ли споделили в кой хотел сте били?

# 526
Бяхме в хотел ,, Jaz Casa Del Mar Beach ,,

# 527
  • Beyond the Frontiers
Бяхме в хотел ,, Jaz Casa Del Mar Beach ,,
Онекс го имат. Гледам го за дата 7.05 в момента наличен.

Иначе, храната му е много добра наистина. Desert rose си е супер, но след Джаз, най-вероятно няма да ви допадне.

# 528
Galactic Voyager , сега погледнах офертите на Оникс , но аз виждам да предлагат само ,,Jaz Casa Del Mar Resort ,, това е друг хотел , който е на втора линия и е 4 звезди. Те ползваха нашия плаж.

# 529
  • Beyond the Frontiers
Galactic Voyager , сега погледнах офертите на Оникс , но аз виждам да предлагат само ,,Jaz Casa Del Mar Resort ,, това е друг хотел , който е на втора линия и е 4 звезди. Те ползваха нашия плаж.
Имат JAZ CASA DEL MAR RESORT, които е 4 звездния, но и JAZ CASA DEL MAR BEACH, които 5 звездния. Но принципно за Джаз, винаги може да се пита при Абакс...все пак е  хотел на техните партньори.
Нищо де...сигурна съм, че ще си изкарате добре... Desert e активен хотел, много жив.

# 530
Ние вече си резервирахме пътуването. Надделя Jaz Bluemarine, защото по почти същото време ще бъдат и наши познати с техните деца. Аз се бяй настроила за steigenberger aqua magic, но може да го пробваме друг път.
Разбрах, че нашият хотел не се предлага в България, но все пак разбрах разликата с Jaz Aquamarine, ползват се всички съоражения на двата хотела, за гостите на Bluemarine не са включени алакарт ресторатните, а се заплашат 15€ на човек. Но пък ни излизаше 500€ по-евтино, та можем и всеки ден да платим за ресторант, ако решим. С децата обаче ме се виждам.
Какви екскурзии ще препоръчата. Ходили сме в Египет без деца, та не е задължително да ходим до Луксор или пирамидите. За големият ще е интересно, тъкмо ги учиха в училище, ама малкото чудо не го виждам да издържи, освен да се разделим и аз да остана с него в хотела. Екскурзия с корабче вероятно ще му хареса.

# 531
Ние бяхме скоро с деца и ни хареса разходката с подводница. Видяхме много интересни риби. Освен подводницата бяхме и на една лодка със стъклено дъно. Виждат се коралите и е интересно също.
Ходихме и на излет с гмуркане при коралите и беше много хубаво преживяване. Има жилетки, за който не може да плува. Имаше и деца. Нашите също се потопиха.

# 532
  • Beyond the Frontiers
Аз лично съм силно скептична към цялата концепция с a-la-cart ресторантите...Но моето е професионално изкривяване...
Тествах Индийския ресторант в Jaz Aquamarin - факт, добре се справиха.
Ако искате нещо обаче, резервирайте още първия ден, при рецепция на таблетите.

Луксор и Кайро като допълнителни екскурзии са си доста сериозна програма..имайте предвид, че са тежки, близо 20 часови екскурзии. На другия ден няма да сте в кондиция за ранно ставане отново и за активни занимания на друга екскурзия - тип гмуркане например.

Лежерна е разходка с лодка с прозрачно дъно.

# 533
Със злояди деца и малко чудо, което не може да си седне на четирибуквието, не сме за никакъв ресторант, но на мен ми се иска да пробвам ориенталски ресторант, ако има такъв. Ще резервирам тогава веднага при пристигането веднъж, повече няма и да се пробвам.
Луксор или Кайро вероятно няма да направим, освен ако големият не реши, че иска и ще го пратя с баща му.
Но това с корабчето звучи добре, гледах във фейса и някакви екскурзии до близки острови за гмуркане.
В самите хотели ли се предлагат екскурзиите или трябва да търся туристическа агенция?
При предишното ни пътуване бяхме ходили и в някакъв музей за папируси, но не помня дали е било наблизо или част от дялечните екскурзии.

# 534
  • Варна
За резервацията на алакарт ресторанта, опитвайте упорито, в първия ден нямаше места за италианския за времето на престоя ни, опитвах от време на време, успях в края на втория ден.
Ще пиша по-подробно впечатления утре като се приберем Simple Smile
Разходката ни до Райския остров беше много приятна, имаше поне 6-7 малки деца, даже им сложиха жилетки и момче от персонала влезе с тях с един пояс да ги разходи да видят коралите.

Последна редакция: сб, 30 апр 2022, 09:59 от Alexandra

# 535
  • Beyond the Frontiers
Sawson, на предната страница съм коментирала местната фирма, която ползвах.
Морски екскурзии има няколко: Paradise Island - цял ден на остров, като има няколко водни атракции, храна, напитки, чадъри...
Orange island - 2 пъти шнорхелинг или дайвинг, 2 часа плаж на острова, обяд на лодката, воден банан... Пак е цял ден.
Абу Дабаб - цял ден, на 250 км. е, плажа с морските костенурки.

# 536
Ние си букнахме разходка до Orange Island от хотела, тръгнахме от нашия плаж, бяхме сами с моторна лодка, трябваше да спрем за шнорхелинг, но сме с дете на 4г и преценихме , че само за баща му - няма смисъл да спираме. Бяхме половин ден , не цял, което си беше напълно достатъчно за малко плаж, снимки, коктейлче. Така че и на място в хотелите е опция да се буква и преценява.
Иначе сами отидохме с юбер до аквариума в Хургада, излезе ни нещо от сорта на 4-5 долара пътя до там в посока. Бяхме в хотел Jaz Casa del mar Beach, който беше на 10-15 мин от аквариума.

# 537
  • Beyond the Frontiers
В момента излъчват много интересен филм по National Geographic.

# 538
Останахме потресени от мръсотията и мизерията в Египет, а хем нямахме големи очаквания. Кайро е може би най-грозният град, който съм виждала. Влакът е откровено гнусен, корабчето по Нил мръсно и захабено. В Хургада бяхме в Гравити - вехти и мръсни стаи, общите площи стават.
Много жалко - страхотна древна история и абсолютна ужасна съвременност. Навсякъде местните са много нагли и настъпателни, чак да ти се отще да си купиш каквото и да било.
Не бихме повторили повече.

# 539
Останахме потресени от мръсотията и мизерията в Египет, а хем нямахме големи очаквания. Кайро е може би най-грозният град, който съм виждала. Влакът е откровено гнусен, корабчето по Нил мръсно и захабено. В Хургада бяхме в Гравити - вехти и мръсни стаи, общите площи стават.
Много жалко - страхотна древна история и абсолютна ужасна съвременност. Навсякъде местните са много нагли и настъпателни, чак да ти се отще да си купиш каквото и да било.
Не бихме повторили повече.

Много е грозно да пишете подобно мнение в тема, в която пишат много хора, на които тепърва им предстои пътуване до Египет.

Общи условия

Активация на акаунт