Египет /Тема 12/

• 52 668
  • 739
  •   2
Отговори
# 645
Здравейте, кои фирми продават пакетите на Абакс ( кацане в Кайро, прибиране Хургада)? Благодаря предварително Simple Smile

Екватор.бг - ние бяхме с тях и имаше опция едната седмица кацане в Хургада и излитане от Кайро /какъвто беше и нашият пакет/, а другата седмица е кацане в Кайро и излитане от Хургада - редуват се.
Доволни ли сте от обслужването на място от  екватор .Бг,от техен представител имам предвид

Екватор нямат представител на място. Туроператорът, т.е. тези, които осъществяват на практика пътуването са Абакс. На този етап смятам, че те имат най-сериозен екип в Египет. Говорим за български, лицензирани екскурзоводи, а не просто представители и преводачи.
По е е се посочва ,че имат представител и ме интересува дали сте доволни!

# 646
  • Beyond the Frontiers
MG18,  Екватор нямат представител на място. Те са агенция. На място туристите се обслужват от туроператора Абакс и неговите екскурзоводи. Аз лично смятам, че са най-добрите.

# 647
Абакс мисля си партнират на място с Травко или нещо от сорта. Освен с Бг екскурзовода, през повечето време с нас беше и гид от Травко - уникален, завършил Египтология в университета в Асуан, ходеща енциклопедия, говореше английски и руски перфектно. Супер приятелски настроен, постоянно му задавах въпроси и ми разказваше всичко - не само за историята, а и за съвремието и бита на хората в Египет. Препоръчвам 1000%

# 648
Добре, че беше гида от Египет. ( и все пак трябваше да питаме постоянно на английски, тъй като цялата информация я изнасяше на руски, а превода на български беше 1/3 от това, което разказваше) Изобщо не съм доволна от екскурзовода на Абакс.

# 649
  • Beyond the Frontiers
Добре, че беше гида от Египет. ( и все пак трябваше да питаме постоянно на английски, тъй като цялата информация я изнасяше на руски, а превода на български беше 1/3 от това, което разказваше) Изобщо не съм доволна от екскурзовода на Абакс.
Моля да уточните с кой гид сте били. Всички екскурзоводи на място на Абакс са лицензирани такива.
Превод има при Емералд, Онекс и Тез тур.

Абакс мисля си партнират на място с Травко или нещо от сорта. Освен с Бг екскурзовода, през повечето време с нас беше и гид от Травко - уникален, завършил Египтология в университета в Асуан, ходеща енциклопедия, говореше английски и руски перфектно. Супер приятелски настроен, постоянно му задавах въпроси и ми разказваше всичко - не само за историята, а и за съвремието и бита на хората в Египет. Препоръчвам 1000%
Да, точно Травко е. Те обслужват и туристите на ТУИ.

# 650
  • В средата на времето
Могат да се срещнат и двете крайности в мненията. Ние пътувахе по програма на Абакс и сме много доволни от нашия гид - Сергей, както и от представителите на Травко, които пътуваха с нас.

# 651
Екватор продават пакети на Абакс в България. Когато отидеш на място в Египет те поемат хората на Абакс. Там няма представители на бг агенции, поне на Екватор. А ние пък от екскурзоводите на Абакс - Теодор и Пресиян сме супер доволни - и двамата са млади момчета /чудех им се как им се занимава, защото обикновено младите са вятърничави/, много търпеливи и знаещи. С Теодор бяхме в Луксор, а с Пресиян - последния ден на пирамидите - все дълги дестинации и достатъчни като време за придобиване на впечатления от двамата.

# 652
А какво мислите за програмата на Бохемия за круиз по река Нил и вътрешен полет до Асуан? Някой има ли отзиви? Това програма на Абакс ли е ?

# 653
  • Beyond the Frontiers
А какво мислите за програмата на Бохемия за круиз по река Нил и вътрешен полет до Асуан? Някой има ли отзиви? Това програма на Абакс ли е ?
Не. На Онекс е. Моите отзиви са шарени. Иначе от гледна точка на удобство - факт, по-добре е така.

# 654
  • Варна
Дъщеря ми загуби картуша си, доста се разстрои.. Едва ли някой в момента е в Египет, или му предстои преди есента, но все пак ако има, пишете ми на лично. В България не бих могла да й поръчам никъде, нали?

# 655

Екватор я предлагат с Абакс.
Кацане в Кайро, вътрешен полет до Асуан, круиз до Луксор и трансфер до Хургада. Или обратно Хургада/Кайро. Тежка екскурзионна програма, но много хубава по мое мнение.

# 656
На Екватор е с влак. Трябва ми круиз с вътрешен полет,защото ще сме с моите родители,които са на по 65 години и не са от най-физическите активните,но им е мечта да посетят Египет

# 657
  • Beyond the Frontiers
На Екватор е с влак. Трябва ми круиз с вътрешен полет,защото ще сме с моите родители,които са на по 65 години и не са от най-физическите активните,но им е мечта да посетят Египет
Ако имат проблем с придвижването, круизът категорично не е вариант. Разлика дали сте в самолет или в спален вагон....е само във времето на самото пътуване.

# 658

Има програма и със самолет, редовен полет на египетските авиолинии, върнах се наскоро Blush

# 659
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Дъщеря ми загуби картуша си, доста се разстрои.. Едва ли някой в момента е в Египет, или му предстои преди есента, но все пак ако има, пишете ми на лично. В България не бих могла да й поръчам никъде, нали?

в Кайро съм, не си спомням някъде около нас да има бижутерии или магазини, в които да се купи/поръча.
в тази жега няма да тръгна към Хан Халили, но ако видя някъде по моловете мога да питам за цена. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт