Фенове на тениса - тема 7

• 32 293
  • 745
  •   1
Отговори
# 495
Пф...как, че му се полага победата...точно обратното изразява - “как я направих тази глупост”. То си личи и като си клати главата наляво-надясно, че е в недоумение.

# 496
  • София
Гледах малко от мача му с Рамос и особено, когато нещата бяха тежки. Адски здраво удря топчето, покрива целият корт и печели от невъзможни ситуации. Има по-различна осанка от останалите хлапета, които се появиха през последните 5 години да речем. Бойното му кръщение ще бъде на 1/2 финалите. Ако спечели, после няма да има спирка на финала. Не вярвам да има проблеми срещу Зверев.

# 497
  • София
Пф...как, че му се полага победата...точно обратното изразява - “как я направих тази глупост”. То си личи и като си клати главата наляво-надясно, че е в недоумение.
Хоуп, може и така да се тълкува, пак не ми харесва. Друга реакция предпочитам при "как направих такава глупост"
Ще гледам с интерес мачовете на Карлос Алкарас за сега.
Мачовете на Надал понеже не го харесвам ги гледам само ако е с Новак или друг, на когото съм фен.

# 498
  • София
Долната половина ще излъчи слаб финалист. Циципас отново с доста ядове в своя мач. Накрая на майтап Данчо дето хич го няма на клей, а и претърпя операция, ще се намърда там.

# 499
Доколкото разбрах, Рафа цял живот си играе с тази си контузия (Мюлер-Вайс). Контузията винаги се обажда, когато се пренатовари, и той мн често е с болки. Най-вече на твърди кортове заради настилката. Поправете ме, ако греша. С времето получава болки при по-малки натоварвания и му става по-трудно да се възстановява, но той е спечелил колко купи на мускетарите контузен? 13? Така че Рафа аз не го отписвам за каквото и да е било.

Четвъртфиналът е нощен мач заради тв правата. Тогава е най-голямата гледаемост. Ще отиде отново до посред нощите, особено с тези двамата.

# 500
За съжаление Синер се отказа срещу Рубльов заради трамва в коляното. В първия сет беше повече от убедителен, а някъде в средата на втория сет по време на едно разиграване болките се обадиха, което довече до медицински таймаут, загуба на втория сет, изоставане с пробив в третия и окончателен отказ. Ужасен сезон за това момче с много контузии, болести и какво ли още не. Дано скоро стъпи на краката си, защото ще е поредният провален талант и то не заради резултатите си.

# 501
Руне би Циципас. 🙂
Голям кеф.

Швьонтек имаше много проблеми днес. Имам усещане, че няма да успее да грабне титлата. Напрежението взе да си казва думата - 32 поредни победи и 5 титли вкупом с длъжността “абсолютен фаворит” на РГ започват да ѝ тежат. Дано намери начин да се събере, защото от мача с Ковинич насам грешките се множат лавинообразно.

Нощната сесия на мен ми харесва. Не мисля, че дава предимство на Джокович или Надал. През 2020 есента пак играха на затворен корт, лампи, висока влажност и с тежки топки - Надал върза поничка на Новак в тези условия. Миналата година при сходни условия (пролет, но по-късно вечерта), Новак би. Който играе по-добре ще спечели мача.

# 502
  • София
Точно се чудех кой ще е по- добрият  при Синер / Рубльов, жалко че с контузия завърши двубоят. Така ми се искаше китайката да я елиминира Ига, но не й стигнаха силите, дано полякинята загуби и не вземе шлем.
Супер, че Циципас е аут. Сега почва Медведев.  За него съм.

# 503
Долната половина ще излъчи слаб финалист. Циципас отново с доста ядове в своя мач. Накрая на майтап Данчо дето хич го няма на клей, а и претърпя операция, ще се намърда там.

И Данчо (😆) излетя. Чилич му видя сметката за 97 минути в три еднопосочни сета. Въобще в долната част на схемата е пълно с изненади - коренна противоположност на горната част. Игра изненадващо добре предвид несполуките в последните 3-4 години.

# 504
  • София
Рафа/Ноле/Карлос/Саша vs Рублич/Чилич/Руне/Каспър

Кака Моресмо добре е наредила схемата Grinning

# 505
  • София
Медведев изобщо не показа игра. Може би дългото прекъсване и операция си казват думата.  Чилич само се правеше на велик, говорейки, че играе най- добрият си тенис и мачът бил на високо ниво с един отсъстващ съперник.

# 506
Рафа/Ноле/Карлос/Саша vs Рублич/Чилич/Руне/Каспър

Кака Моресмо добре е наредила схемата Grinning

Моресмо е уважила желанията за дневна/ нощна сесия на Джоко, Зверев и Алкараз (заради тв излъчването, на за друго), на Рафа не.  И Карлос Моя днес с гръмки изказвания в испанската преса в стил "Рафа е институция на РГ, каквото Рафа поиска, Рафа трябва да получава" Grinning

Но не мисля, че това разпределение е решаващо за изхода на двубоите. По-добрите и адаптивните ще победят.

# 507
  • София
Четох го изказването на Моя, което е малко странно. Но не е по-различно от това на Горан през 2020, когато казваше, че Ноле ще спука от бой Надал на финала Grinning През 2018 доиграването на 1/2 финала на Уимбълдън трябваше да е на открито, но оставиха покрива. По-лоши условия са това за Надал. Друг финал в Париж си спомням леко валеше, от което Рафа се оплака и спряха мача. Ноле тогава не беше съгласен, защото обръщаше мача. На другия ден Рафа не му остави никакви шансове. Съперничеството им е велико. Довечера искам битка и 5 сета.

# 508
Винаги условията устройват някого повече. Малко вятър да духне и променя динамиката на мача. Великите затова са велики, защото надделяват въпреки трудните за тях условия.
ОК, вечер при студено и влажно време на РГ, топ спинът на Рафа може да не е толкова ефикасен, колкото през деня, ударите му да не отскачат толкова, но не може да свеждаме Рафа само до един топ спин Simple Smile Ще си измисли стратегия, сигурна съм. И аз очаквам с нетърпение срещата. Скритият финал според мен.

# 509
  • София
Сега идва другият момент, че организаторите са сложили всички мачове на централния корт Grinning Първият при дамите беше 3 сета, Гоф-Стивънс не върви бързо. Ако Карлос и Саша откарат 5 сета, може да не започне в рамките на 31.05 Grinning Ето това имам предвид, че франсетата не струват. Видяхме ги и на финала за ШЛ по футбол. Палиме свещи Алкарас да извади наказателната акция и експресна победа.

Общи условия

Активация на акаунт