Октомврийски бебета 2022

• 45 244
  • 734
  •   1
Отговори
# 585
Относно витамините пия само фолиева и биозин мама, все още не съм изследвала витамините, може би на следващия преглед. Купих си преди две седмици на палмърс масло за корем и се мажа с него, мирише мн приятно, но не попива, а лепне дори след няколко часа.

# 586
Кокосовото масло също е много добро за мазане. Иначе аз имам и на Палмърс някакъв лосион. Надявам се да съм като предния път без стрии.
Абе, момичета, ужасно ме боли коремът от вчера. Вече не знам от запека ли е, контракции ли са, матката ли нараства. Някой друг боли ли го повечко? Аз съм в 9 та седмица.

# 587
Здравейте! Отдавна не съм писала, но нищо ново. Да се включа по обсъжданите теми:
За витамин Д ако сте в дефицит аз препоръчвам на Better You спрея. Миналата година лятото бях в страхотен дефицит (17), след като започнах да използвам спря сега е 57.
Относно мазането - аз започнах, защото съм втора бременност и корема ми расте доста по - бързо от първия път. Взех олиото за бременни на Hipp. Миналата бременност с него изкарах, нямам стрии. Ще видя дали по - нататък друго ще взема.
Записах се за фетална морфология в клиниката на Марковс. Миналият път бях много доволна от проф. Марков, сега пак при него съм се записала. Ще бъда в 12г.с. и 4 дни на прегледа.
За сега това от мен. Лека вечер !

# 588
Аз съм на Pregnancy Oral Spray на Better You и по препоръка на хематолог заради таласемия допълнително 2 на ден Абофолик Мета + Витамин Б12 от 1000мг. Аз още не смея да тренирам (не че и преливам от сили, де), защото АГ-то забрани, но се надявам тази забрана да отпадне във втория триместър, защото както съм слаба, ще стана съвсем "skinny fat" Scream
Здравейте! Отдавна не съм писала, но нищо ново. Да се включа по обсъжданите теми:
За витамин Д ако сте в дефицит аз препоръчвам на Better You спрея. Миналата година лятото бях в страхотен дефицит (17), след като започнах да използвам спря сега е 57.
MSA_19, ти кой точно спрей си ползвала "Pregnancy"-то или някой само с витамин Д? В моя пише, че има 75 μg / 3000 IU витамин Д3.

Последна редакция: пн, 14 мар 2022, 19:27 от Catalina Rosa

# 589
И аз съм 8с. 3дни. Относно гаденето, аз лично пия сода ( михалково) с лимон, просто върши чудеса. Относно умората, установих че в дните, в които се опитвам да ям по- здравословно т.е с по-мало въглехидрати и тогава нямам сили и се чувствам уморена. Преди една седмица сготвих пиле с ориз, което ядох и за обяд и за вечеря и това ми беше най-страхотния ден, все едно не бях бременна, чувствах се перфектно 😀 като гладуваме или не ядем въглехидрати и ни пада кръвната захар и оттам е чувството на умора. И аз ям през 2-3 часа иначе почва да ми се гади. Стартирам в 8 сутринта и последно ядене към 6, заспивам в 9 и малко преди лягане ябълка, за да не заспивам на празен стомах. сега вече в една кутийка на нощното шкафче си държа нарязана ябълка, за да може като се събудя в 5 сутринта и ми се гади да хапна и така мога да поспя още час. Засега не съм повръщала, моля се и да не ми се случи, само имам киселини основно и като пия разхлабително тогава почва и да ми се гади много.

Момичета, да ви питам какви витамини пиете? Аз пия Елевит, но по препоръка мисля да го сменям с по-натурален, този е много синтетичен.
Аз съм в тая седмица и нищо не са ми дали да пия. А и скоро си правих лаборатория и витамините са ми в границите.
Кои витамини се излседват?

# 590
Момичета , привет и от мен 🙂 От месец ви чета,но днес реших вече да се включа .В 10г.с. и 1 ден съм вече ,термин 12.10 ☺️ Това ми е трета бременност ,имам син на 17 и дъщеря на 14 години от първия си брак.

# 591
Само фолиева и вит Д са ми назначили след седмица като отида и по касата да се запиша и ми пуснат изследванията ще пусна пак желязо, вит.Б12.(тях ги попълвах преди бременността).
За мазане първия път не се мазах, излезе ми 1 стрия отстрани на ханша от напълняване, не от бременността пряко сега нз дали ще се мажа.

# 592
Аз пия метилирана форма на ФК, Вит Д и Омега 3(без съдържание на Вит К). Ще си изследвам и Вит б12 и ще започна по всяка вероятност и него. Не съм фенка на комбинирани витамини, без обяснима причина.
За мазане по препоръка на една фейсбук група взех кремът на Palmers (в Софармаси беше 19лв, а в Лили 26 почти 🧐)

# 593
момичета, покрай всички паранои и страхове, винаги като отида до тоалетна поглеждам тоалетната хартия и водата в тоалетната чиния… сега видях някаква частица като от лигавица, прозрачнорозова на цвят, нямаше кръв, нямам и болки в корема, само кръста ниско долу ме боли… Дали мога да съм спокойна при липса на кървене? Случвало ли ви се е?

# 594
Discipline, как така част от лигавица??
Спокойно. При бременност е нормално да има засилено течение без мириз и цвят. Може би това си видяла.
Сигурна съм, че всичко е наред и излишно се шашкаш.
Преди бях решила, че ще съм спокойна, за да мога да се насладя на бременността и мога да кажа, че ми се получи. Две години по-късно искам да си наложа същото.

# 595
m-angel, благодаря за подкрепата!

И аз по принцип се владея и внимавам с мислите, но не приличаше на течение, ако е било, приличаше на засъхнало течение, което е отпаднало и се рее във водата…не знам как да го опиша най-точно и честно казано, дано не виждате  подобни неща, аз също искам да мисля, че е било просто нещо непритеснително. Успокоявам се, че няма кръв, но ще следя.

# 596
HarlequinN, понеже и двете сме с тромбофилия, да питам сигурна ли си за омега 3 понеже мен и с миналата бременност, и сега, ми казаха категорично след 12гс. Не знам причината дали е вит. К, просто ми казаха, че не се пие в ранна бременност.
Аз онзи ден имах нещо като зацапване, а АГ е отпуска. Не знам дали ще я до чакам или ще отида другаде на преглед, но ми е притеснено. Имам си и болки. Пия но шпа, но си ги има..

# 597
Здравейте и от мен, реших да се включа и аз най-сетне🌟Yellow Heart  с термин 04.10, след два прегледа при д-р Надежда Стивасарска МЦ Феникс и предстоящ скринин на 23.03. Тогава и ще ми се запише вече бременността, след което мисля да уведомя работодателя си, но да си работя, колкото е възможно повече, тъй като съм в офис и не е натоварена позицията ми. Даже много ме разсейва от киселините, прилошаването, за сега с малки изключения на повръщане и се раздвижвам така. Чухме и двата пъти сърчицето Hug като мисля да си запазя час и в Марковс при д-р Елена Павлова за ранна фетална. Още е рано за раждането, но обмислям Шейново, нямам познати или препоръки за там, а си е моя идея, не знам дали е правилно, има време до тогава.  Благодаря ви за отделеното време и желая на всички здраве и спокойна бременност! HugFlowers Four Leaf Clover

# 598
m-angel, благодаря за подкрепата!

И аз по принцип се владея и внимавам с мислите, но не приличаше на течение, ако е било, приличаше на засъхнало течение, което е отпаднало и се рее във водата…не знам как да го опиша най-точно и честно казано, дано не виждате  подобни неща, аз също искам да мисля, че е било просто нещо непритеснително. Успокоявам се, че няма кръв, но ще следя.
Щом нямш кръвен съсирек е окейй

# 599
Belinda7, аз миналия път раждах в Шейново, сега АГ при която се следя пак работи там.

Общи условия

Активация на акаунт