Октомврийски бебета 2022

• 45 425
  • 734
  •   1
Отговори
# 165
И аз го отмених, отменихме и едно пътуване до Африка, намалих фитнеса и общо взето малкото сакче рязко влезна с промени 😂😁 но каквото- такова, важното е да се роди живо и здраво бебенце . Има ли мами които тренират с тежести тук или леко бягане? Аз понамалих, но не съм спряла, спрях бягането само Simple Smile)
Здравейте бъдещи и настоящи мами Simple Smile) от около 10 дни съм с + тест , онзи ден бях на първи преглед - сакче отговарящо на 5+2, но по сметки на док. трябва да отг на 5+6 , не ми каза нищо повече, дали има нещо притеснително в това? Мерила съм БТ и овулацията ми е била с няколко дни по- късна, отдавам го на това 🤷🏼♀.
И още нещо- следващите дни сме на спа с мъжът, което аз няма да ползвам, но все пак по съвсееем малко дали би било опасно?
Леко бременеене
❤🤰🏼❤

Честито и лека бременност! Тъй като аз също имах резервация за СПА другата седмица, се консултирах с гинеколожката ми и ме посъветва, ако е топла вода, да не се задържам повече от няколко минути, а за сауни, джакузита и хидромасажни вани абсолютно забрани. И аз реших, че не си струва да дадем една торба пари на Спа и само да гледам моя мъж отстрани 😁 Но ако внимаваш и не стоиш дълго, или във вода над 35-6 градуса, не би трябвало да е проблем.

# 166
Здравейте, момичета.

Връщам се от преглед.
Чух и видях сърдечната дейност на бъдещото човече. В момента според ехографа съм 6 г.с. + 3 дни с ембрион 6,29 мм.
Вървя според мен с една седмица назад, тъй като последният ми цикъл беше на 26/12/21. Но аз не съм с цикъл на 28 дни, а е доста дълъг, което предполага, че може да съм с късна овулация.
Изписа ми витамити, дуфастон 2х1, заради киста в единия яйчник и фолиева киселина.

Да питам според вас дали мога да ходя на народни танци или ще трябва да се откажа временно? Според докторката няма проблем, но ми препоръча да не ходя, за да избегна вирусите и струпването на хора на едно място.

# 167
Относно гаденето, това което на мен ми помага е бяло саламурено сирене и препечена филийка. Сега си спомням, че май предния път първите месеци ги изкарах на сирене. Чудя се дали нямам дефицит на калций мисля да го проверя.

# 168
Panda, включвам се, понеже питаш за тренировките с тежести, а съм състезателка и мога да споделя следните съвети: ако тренираш с много тежест (над 40-50кг), трябва да намалиш до към 15 за упражнения с лост, ако тренираш по-леко, до към 10кг е окей, с повече повторения. Най-препоръчително е са замениш с ластици или тежести за крака. Аз замених тичането с ходене по наклонена пътека продължително време (40-60мин), като ако се усещам по-енергична, взимам 2 гирички в ръце и си ги държа (3-5кг). Повечето ми приятелки продължиха да си тренират през цялата бременност, просто намалиха интензитета. В дните, в които съм без много тонус, правя разтягане или си пускам музука и си танцувам леко. Според мен, реши каква да е тренировката според това как се чувстваш в даден ден и ако не ти е добре, просто си почивай или направи лека разходка. Аз мислех, че ще имам угризения заради разликата в режима, но сега не ми е гузно никак да пропусна 2-3 дни, ако не ми е добре. И още нещо забравих, не прави упражнения, които да напрягат долната част на корема.

# 169
Може би, нещо средно като тежест са били тренировките ми Simple Smile) благодаря за съветите, ще си мина на 10 кг лостче и няма да си позволявам повече тежести.
Panda, включвам се, понеже питаш за тренировките с тежести, а съм състезателка и мога да споделя следните съвети: ако тренираш с много тежест (над 40-50кг), трябва да намалиш до към 15 за упражнения с лост, ако тренираш по-леко, до към 10кг е окей, с повече повторения. Най-препоръчително е са замениш с ластици или тежести за крака. Аз замених тичането с ходене по наклонена пътека продължително време (40-60мин), като ако се усещам по-енергична, взимам 2 гирички в ръце и си ги държа (3-5кг). Повечето ми приятелки продължиха да си тренират през цялата бременност, просто намалиха интензитета. В дните, в които съм без много тонус, правя разтягане или си пускам музука и си танцувам леко. Според мен, реши каква да е тренировката според това как се чувстваш в даден ден и ако не ти е добре, просто си почивай или направи лека разходка. Аз мислех, че ще имам угризения заради разликата в режима, но сега не ми е гузно никак да пропусна 2-3 дни, ако не ми е добре. И още нещо забравих, не прави упражнения, които да напрягат долната част на корема.

# 170
Здравейте, момичета.

Връщам се от преглед.
Чух и видях сърдечната дейност на бъдещото човече. В момента според ехографа съм 6 г.с. + 3 дни с ембрион 6,29 мм.
Вървя според мен с една седмица назад, тъй като последният ми цикъл беше на 26/12/21. Но аз не съм с цикъл на 28 дни, а е доста дълъг, което предполага, че може да съм с късна овулация.
Изписа ми витамити, дуфастон 2х1, заради киста в единия яйчник и фолиева киселина.

Да питам според вас дали мога да ходя на народни танци или ще трябва да се откажа временно? Според докторката няма проблем, но ми препоръча да не ходя, за да избегна вирусите и струпването на хора на едно място.
Здравей. Би ли споделила с какъв ехограф те прегледаха, вагинален или коремен?

# 171
Здравейте, момичета.

Връщам се от преглед.

Здравей. Би ли споделила с какъв ехограф те прегледаха, вагинален или коремен?

Прегледаха ме с вагинален ехограф.

# 172
Здравейте, дами Simple Smile
Записвам се и аз в тази прекрасна тема да следя и споделям радости и болка с вас.
Ще ставам на 37 години тази година и хич не вярвахме с мъжа ми, че от един опит ще забременея, ама ей го на.
Положителен тест от 14.02., потвърдено с преглед от вчера. Бременна Simple Smile
Имам едно момченце на 9 години, та всичко съм забравила Grinning.
Обичам плановете, макар че точно за това е трудно човек да прави план, но в момента най-вече съм фокусирана в избора на следящ гинеколог.
Тъй като имам аборт по медицински причини преди първото си раждане и не особено хубави спомени от раждането в Майчин дом, реших, че единствената друга болница, която разполага с такава неонатология, е Токуда.
Та... Избрах Токуда (хич не ми се коментира колко пари трябва да се дадат). Избрах и лекар...По отзиви уж - д-р Анна Богданова, обаче явно не съм дочела всички и сега чета, че пък била много дръпната, карала се тук-таме на хората и се чудя дали не съм сбъркала с избора, но...в крайна сметка имам час на 18.03., все ще придобия някакво впечатление, пък ако не е ок, ще се насоча към друг и това е.
Някой тук случайно да е бил при нея някога?

# 173
Записвам се и аз в тази прекрасна тема да следя и споделям радости и болка с вас.
Ще ставам на 37 години тази година и хич не вярвахме с мъжа ми, че от един опит ще забременея, ама ей го на.
Положителен тест от 14.02., потвърдено с преглед от вчера. Бременна Simple Smile
Обичам плановете, макар че точно за това е трудно човек да прави план, но в момента най-вече съм фокусирана в избора на следящ гинеколог.
Тъй като имам аборт по медицински причини преди първото си раждане и не особено хубави спомени от раждането в Майчин дом, реших, че единствената друга болница, която разполага с такава неонатология, е Токуда.
Та... Избрах Токуда (хич не ми се коментира колко пари трябва да се дадат). Избрах и лекар...По отзиви уж - д-р Анна Богданова, обаче явно не съм дочела всички и сега чета, че пък била много дръпната, карала се тук-таме на хората и се чудя дали не съм сбъркала с избора, но...в крайна сметка имам час на 18.03., все ще придобия някакво впечатление, пък ако не е ок, ще се насоча към друг и това е.
Ех, все едно слушам себе си Simple Smile Аз съм на 38 и с две чертички от 14.02 .Детенцето ми е на 8 и също всичко съм забравила. Разбира се ясно помня кошмарното раждане и не особено любезните лекари... Ще си бъде малко предизвикателство за мен!

# 174
mimka2012, ще си бременеем заедно, да сме живи и здрави Hug

# 175
Здравей! И честито за прекрасната новина! Преди 2г родих в Токуда и точно при Ани Богданова.
Напоследък и аз прочетох страшно много негативни коментари по неин адрес.
Моите впечатления са страхотнк- винаги се е държала много мило, професионално и винаги е била насреща при нужда. Относно раждането- беше до мен през цялото време. Раждането бешв много трудно и продължително. Родих естествено, много голямо бебе-4.210кв. Ако не беше Д-р Богданова да ме подкрепя и да ми дава насоки в тежките моненти не знам как щях да се справя. Така че относно Токуда и д-р Богданова, мога само да изкажа моите благодарности, прекрасно отношение и професионализъм! Simple Smile

# 176
Момичета, знаете ли как стои въпроса със пиенето на обезболяващи и по точно хапчета за  глава? Чак в понеделник съм при АГ за първи преглед и ще питам, но ме цепи цял ден главата, та се чудя.. Confused

# 177
Момичета, знаете ли как стои въпроса със пиенето на обезболяващи и по точно хапчета за  глава? Чак в понеделник съм при АГ за първи преглед и ще питам, но ме цепи цял ден главата, та се чудя.. Confused

Здравей. От предишния път помня, че може парацетамол. Онзи ден пих. Не ми помогна много, аз предпочитам Нурофен за глава, но не посмях да рискувам, макар да пише за Нурофена, че е проблем в трети триместър.

# 178
И аз раждах в Токуда и съм мн доволна, но моят аг вече не е там и ще избера друг.

# 179
  • София
Записвам се в темата с втора бременност 🙂 В момента имам бебок на 8 месеца и всичко от към бременност и новородено ми е прясно,прясно. За това ако имате въпроси може да ми ги задавате,ако не се чувстване сигурни за нещо 💋

Общи условия

Активация на акаунт