Октомврийски бебета 2022

• 48 005
  • 734
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте бъдещи мами, не знам вие как сте, някъде по- горе бях питала иронично " като съм бременна да не съм болна?!... е сега ми се връща Joy всяка сутрин гадене, иска ми се да повърна- не мога, не ми се яде нищо от това което ядях преди, хапвам нещо, след минута ми се гади при мисълта за него, дояждат ми се само странни за мен неща, успявам да пия само вода с лимон, а досега пиех с литри чиста водичка Heart Eyes , всеки ден съм изморена, нищо не ми се прави, кисела съм и всички "страдат" около мен Sad знам, че може и по- лошо да е, но нямам търпение да мине този период.. и все пак някой някак да се справя с това ? Или просто чакаме да мине

# 226
Здравейте бъдещи мами, не знам вие как сте, някъде по- горе бях питала иронично " като съм бременна да не съм болна?!... е сега ми се връща Joy всяка сутрин гадене, иска ми се да повърна- не мога, не ми се яде нищо от това което ядях преди, хапвам нещо, след минута ми се гади при мисълта за него, дояждат ми се само странни за мен неща, успявам да пия само вода с лимон, а досега пиех с литри чиста водичка Heart Eyes , всеки ден съм изморена, нищо не ми се прави, кисела съм и всички "страдат" около мен Sad знам, че може и по- лошо да е, но нямам търпение да мине този период.. и все пак някой някак да се справя с това ? Или просто чакаме да мине

Чувствам се по абсолютно същия начин. Направо не се понасям.Толкова съм изморена, че имам чувството че ще се разпадна някъде :Д
Относно храната- буквално се чудя какво да хапна за да не ми е лошо. Гади ми се почти от всичко. Апетит нямам. Общо взето единственото което понасям за съжаление е тесто. Сутрин закусвам някакъв сандвич( не че не ми с егади след като го изям) , но все пак някакси успявам. Вода не ми се пие( и от нея ми се гади). Направо отвратителен период, нямам търпение да мине.

# 227
Здравейте, да се включа и аз. Вчера видях тупкащото сърчице, още е малко да се чуе. В седма седмица съм, с термин 12.10. Радвам се, че има с кой да обменяме мнения и опит. Ще ми е първо бебе.

# 228
Аз сега бях на преглед, но не разбрах тези гестационни седмици как се смятат, на мен последната менструация ми беше на 11 януари и календарчето ми показва, че трябва да съм в 6 седмица, но доктора ми каза, че сака отговаря на 5 седмица.

Когато му казах, че според календара трябва да е 6 седмица, той каза, че ако трябва да съм в 6 седмица, а сака е 5 седмица, значи бремеността изостава, което не било добре Cry

В крайна сметка нищо не разбрах от прегледа, не чух и не видях сърце, дори не разбрах има ли някой в този сак...

Направо се паникьосах и взех да се притеснявам.

# 229
  • София
Кукличе би трябвало при самият преглед  агто да те осведоми за всичко.Според мен по-добре го смени.
Доколкото за мамите който не могат да ядат. Ви препоръчвам попара с чайче ,масло и сирене . Заедно с моята бебка закусваме и да ви кажа това което на нея й правя и на мен ми действа добре и не го повръщам . Направете си диета с лека храна

# 230
Кукличка, А какво е написано в амбулаторния лист?
И на мен ми се гади  нон стоп даже през нощта ако нещо се разбудя пак ми се гади. А от вода с лимон повърнах няколко пъти Grinning Sad

# 231
Моето повръщане не се влияе от храни и напитки. Ям каквото видя и после повръщам само вода.🤷🏼♀🤷🏼♀ Пробвах всички бабини дивитини, деган, капки и осъзнах, че няма смисъл да му се противопоставям толкова и сега си лежа в нас и при нужда ставам да си повърна, след това си хапвам и пак чакам 😄😄😄

# 232
Не ми дадоха амбулаторен лист, прегледаха ме и ми дадоха снимка от прегледа, на която се вижда сака

Много се надявам бременността да не изостава, иска ми се всичко да е наред.

Явно ще трябва да ходя пак на доктор, защото този прпеглед вместо да ме зарадва само ме притесни.

На мен не ми се гади, но ако съм в 5 седмица предполагам е рано.

# 233
По въпроса с гаденето и повръщането .. от миналия понеделник много ми се гадеше ама не повръщах, но от събота е страшно 🤢 Събота и неделя повръщане по цял ден и не можех да стана от леглото. Вчера само до обяд, но после излезнах и бях цял ден на въздух та по-добре ми беше. Днес се чувствам като парцал и повръщам откакто съм станала. Откакто почна да ми се гади нямам апетит, а от събота направо не мога да ям 🤐  Мога да ям само някакви немиризливи храни и портокали и то след обяд ... до тогава нищо и ям супер малко. Утре съм на преглед и се надявам да чуем сърчице ❤ И дано да поспре това повръщане, че се чувствам много зле.

# 234
Абе това с последния месечен цикъл и седмиците не е ли все пак една идея относително? В крайна сметка то се взима за база, ама ти може да не си забременяла в ден с овулация, а след това, не е невъзможно. Не съм сигурна, че е коректно така да се заключава, че изостава бременността. Освен това само лекичко да трепне ръката при измерването и оп, по-малък или по-голям плоден сак. Според мен хич не трябва засега да се взема присърце, Кукличке. Така или иначе наистина трябва пак да идеш на преглед след две седмици примерно да се види сърдечна дейност. Изчакай тогава за мнение. А и другото. Аз съм с ПРМ 13.01. и броих точно и съм 5 седмица и 5ти ден. т.е. ти трябва да си 6 та точно, ама току що започваща. Той като казва 5та, трябваше да каже 5.0 ли, 5.1 ли, 5.5 ли...Все пак има разлика.

Последна редакция: вт, 22 фев 2022, 11:25 от blasphemy

# 235
kukli4ka същото като при мен. Календара ми показва 6+4 г.с, а АГ каза 5+4. Успокои ме, че става дума за късна О. Така че.. И при теб може да е това, смятам, че трябва да вярваме повече на специалиста отколкото на календар на телефона. И все пак иди за второ мнение.. Hug

# 236
Аз сега бях на преглед, но не разбрах тези гестационни седмици как се смятат, на мен последната менструация ми беше на 11 януари и календарчето ми показва, че трябва да съм в 6 седмица, но доктора ми каза, че сака отговаря на 5 седмица.

Когато му казах, че според календара трябва да е 6 седмица, той каза, че ако трябва да съм в 6 седмица, а сака е 5 седмица, значи бремеността изостава, което не било добре Cry

В крайна сметка нищо не разбрах от прегледа, не чух и не видях сърце, дори не разбрах има ли някой в този сак...

Изобщо не се притеснявай. Изчакай следващия преглед, който да е след седмица. Тогава трябва да се види и сърчицето.
 Аз също бях като теб - според календар в 6 седмица, а по ехограф в 4 седмица.
Тогава много се притесних, но се надявах всичко да е наред, тъй като се предполага, че моята О е късна, защото М ми е на 35 дни средно.
И на следващата седмица се видя и чу сърце - вече бях според ехограф в 6с. + 3 дни точно една седм. след 1вия преглед.

# 237

Не се притеснявай, а се опитай спокойно да изчакаш следващия. Знам, че не е лесно, но хубавите неща изискват време. Аз бях на преглед и според ехографа тогава бях 6 гс и 3дни, но се видя само плоден сак, нищо повече. Живот и здраве другия понеделник съм на преглед и се надявам вече да видим ембрион и сърчице. Мен ме гледа с коремен ехограф.

# 238
Момичета аз съм на преглед в четвъртък, вече съм в 9 гс. С храната положението и при мен е много трудно. Карам главно на тесто и плодове, лошо ми е непрекъснато и просто стискам зъби и се моля да мине по-бързо. Мисля да излизам болничен 180 дни от другата седмица, защото работата ми не е подходяща за бременна. Стискам палци на всички да сте добре и дано по малко ни е лошо и скоро да се чувстваме по-добре! Голяма утеха сте ми!

# 239
Момичета, на кой преглед ви насрочиха изследвания първи или втори, като се чуе вече сърчицето. Моята АГ нищо не каза на първия преглед, та ми е интересно..

Общи условия

Активация на акаунт