Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да изчисля датата на термина си?
Какви са обичайните симптоми по време на бременност, особено в ранните етапи?
Какви са препоръките за хранене по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да изчисля датата на термина си?
-
Какви са обичайните симптоми по време на бременност, особено в ранните етапи?
Симптомите на ранната бременност включват подуване и болка в гърдите, повишен апетит, умора, гадене, често уринниране, промяна в апетита и настроението. Обичайните симптоми по време на бременност могат да включват повишено кървене без мирис и цвят, коремна болка, болки в кръста, повишен глад , повишена умора и други подобни състояния. Някои жени съобщават за разлики в усещанията - от сутрешно гадене до следобяд или вечерно неразположение. Разликите зависят от индивидуалната реакция на организма към хормоналните промени.
-
Какви са препоръките за хранене по време на бременност?
Препоръките за хранене по време на бременност включват консумация на разнообразна и балансирана диета, богата на фолиева киселина, желязо, калций и други основни хранителни вещества. Важно е да избягвате определени храни като суши, сурово месо и морски дарове без термична обработка поради потенциални рискове за здравето.
-
Какви упражнения се препоръчват по време на бременност?
-
Как да избера лекар за проследяване на бременността си?
всяка сутрин гадене, иска ми се да повърна- не мога, не ми се яде нищо от това което ядях преди, хапвам нещо, след минута ми се гади при мисълта за него, дояждат ми се само странни за мен неща, успявам да пия само вода с лимон, а досега пиех с литри чиста водичка
, всеки ден съм изморена, нищо не ми се прави, кисела съм и всички "страдат" около мен
знам, че може и по- лошо да е, но нямам търпение да мине този период.. и все пак някой някак да се справя с това ? Или просто чакаме да мине