Октомврийски бебета 2022

• 47 821
  • 734
  •   1
Отговори
# 405
Момчета осма седмица наистина е малко по тежичка откъм неразположения поне при мен. Въпреки че не смея да се оплаквам защото не повръщам А като знаме колко по-зле има! Тук докторите в Белгия ми казаха при гадене да пия по-малко Кола и да ви кажа като че ли има ефект. Просто реших да ви споделя ако някой иска да изпробва.

# 406
За колата за първи път чувам, но често препоръчват срещу гадене швепс тоник, заради наличието на хинин в него

# 407
Аз също се интересувам от зебрите и имам същите опасения. Те са в Света Анна и предлагат пакет за проследяване, та предполагам си правят нормалните изследвания.

Аз лично на 9ти март съм на преглед при препоръчана АГ, която работи с НЗОК и ако съм доволна ще споделя за нея.
Здравейте мами, вчера бях на преглед Simple Smile видях и чух сърчице❤- много вълнуващо! Бихте ли ми дали препоръка къде ( при кого) да следя бременноста си? В момента ходя в Щерев при д-р Милчева , не съм особено очарована... , в петък имам час при "Зебрите", като тях ги следя отдавна и живот и здраве бих родила с тях, но пък те са акушерки и съответно не могат баш баш да следят бременноста с всичките изследвания (или поне така мисля де) Sweat Smile Чудя се още дали има смисъл от НЗОК или горе - долу излиза същите пари? И дали знаете някъде където биха пуснали и таткото, забелязвам, че заради пандемията не се допускат изобщо в кабинета Sad ? Всяко мнение би ми помогнало. Благодаря ви
Те са в Св.София, а не в Св.Анна.
Аз се записах за проследяване на бременност там при д-р Илияна Мазнейкова , живот и здраве искам в екипа си и Зебрите.

# 408
Това с кока колата го знам и аз, пробвала съм го и ме помага, най-вече в цикъл като сйм първи и втори ден 1 бутилка си я изпвам  през останалото време не пия

# 409
  • София
Цяла бременност си карах с кола и да ви кажа киселини не съм имала изобщо . Да вредно е и то доста,но какво да се прави .

# 410
Здравейте на всички! Малко по-късно, но се записвам и аз в темата с надеждата, че ще остана докрай. Живея в Австрия и тук не те преглеждат до поне 8г.с., така че утре ми предстои първият преглед. Честно казано си умирам от притеснение, Октомври месец първата ми бременност завърши с мисед аборт в 9г.с+3, силно се надявам, че сега всичко ще е наред. От 6г.с. ми се гади непрекъснато, по цял ден, сутрин имам и нещо като температура, но за щастие не повръщам. Много трудно си намирам нещо за ядене, от което не ми се гади. Яйца и месо не мога да приемам, въпреки че последните дни усещам леко облекчение и успях да включа поне мляно месо в менюто за малко протеин. Приемам всичко за добър знак, защото с първата бременност нямах никакви оплаквания с изключение на чувствителни гърди и предполагам, че хормонът не ми е нараствал правилно. Терминът ми по калкулатор е на 12.10. Стискайте палци утре да чуем сърдечен ритъм! Пожелавам успешна и безпроблемна бременност на всички!

# 411
Здравейте момичета, вчера бях на преглед, чух и видях сърчице, пораснали сме доста и изглеждаше всичко наред. Планирала съм пренатален тест за 18.03, и записахме час за БХС на 31.03. Вече съм в края на 10 г.с. и не ми е толкова лошо, колкото беше в 8 и 9, надявам се да не се завърне пак 😃.
И честит трети март!

# 412
Момичета, дядо ми е много зле. Чакат го.... видях го последно преди седмица. Много ми е мъчно. Баба ми казва, че не трябва да ходя дори сега, камо ли на погребението. Аз плача много, много го обичам, и хем искам да отида поне до у тях, хем ме е страх. Но така не е ли егоистично?
Гузно ми е. Знам, че ако е с акъла си би ме разбрал, баба дори ми каза, че не било редно сега да ходя..... не знам как да постъпя.....

# 413
Момичета, дядо ми е много зле. Чакат го.... видях го последно преди седмица. Много ми е мъчно. Баба ми казва, че не трябва да ходя дори сега, камо ли на погребението. Аз плача много, много го обичам, и хем искам да отида поне до у тях, хем ме е страх. Но така не е ли егоистично?
Гузно ми е. Знам, че ако е с акъла си би ме разбрал, баба дори ми каза, че не било редно сега да ходя..... не знам как да постъпя.....

Елза, аз бях в много сходна ситуация, когато дядото на съпруга ми, който от месеци е на легло, се влоши, а настояваше да ме види за последно. Съпругът ми не ми разреши да отида (защото прецени, че няма полза за никого да го виждам в това състояние, още повече че не се знаеше дали ще улучим момент, в който да е адекватен). Също така не отидох и на погребението впоследствие, което беше миналата неделя. Но пък и все пак не е моя собствен дядо и нямам такава връзка с него. Представям си обаче ако беше моят дядо, който ме е гледал като малка и към който бях много привързана (той почина преди почти 20 години)... Може би в тази ситуация бих отишла да се простя с него, но не и на погребението.

# 414

Сестра ми пометна близнаци в 4 месец , защото свекърва и умря в ръцете й. Мисля до си направиш изводите. Живота срещу смъртта.

# 415
Благодаря момичета!

# 416
Момичета записах си час за биохимичен скрининг на 25-ти март. От клиниката ми предложиха пренатест и И аз искам да си направя Предложиха ми две фирми Ако някоя от вас е по-наясно с пренатестовете Ще помоля да ми даде съвет коя фирма да избера

# 417
Момичета записах си час за биохимичен скрининг на 25-ти март. От клиниката ми предложиха пренатест и И аз искам да си направя Предложиха ми две фирми Ако някоя от вас е по-наясно с пренатестовете Ще помоля да ми даде съвет коя фирма да избера

Преди няколко дена четох коментари по темата, Оказа се че във Варна, в генетичната лаборатория на университетската болница Св. Марина се взимат проби за пренатест, което не е учудващо, но ме впечатли разликата в цената - там пренатеста излизал около 300 лева. Ще прикача два скрийншота, където се вижда телефон на лабораторията и какво включва пренатеста.  

# 418
Stanimira, аз съм се насочила към Нифти. Даже още по-подробния. Знам, че още от началото ги правеха те тези пренатални тестове и основно затова избирам тях. Мисля само тест да си правя, защото замества БХС, но разбира се и ранна ФМ. За теста пише, че трябва да имам 10 навършени седмици. Мисля някъде към 21 март да го правя, когато ще съм почти в 11та, че да излязат резултатите до две седмици и да отида с тях да ми направят и ФМ.
Много ми се гади днес Sad Миналата бременност ми беше перфектна. Нямах никакви симптоми, а сега... Помага само ако се наям здраво, а не искам да ставам 100 кила, ама хич. Аз по принцип не ям много и сега направо не знам на кой свят се намирам. Предната бременност като ми беше добре, се хранех нормално и качих 9 кг. Сега имам чувството, че ще са сто.

# 419
Здравейте, аз съм с предполагаем термин 10.10.2022, но последният ми цикъл беше в декември, после много късна овулация явно в януари и сега съм с ембрионче на около 6-7 седмица. Имам следният въпрос - вие записвайки си тест - скрийнинг, след това кой го разчита - гинеколога Ви или в болницата, в която го правите след теста го разчитат? Също кои са препоръчаните пренатални тестове и къде в София се правят?
Благодаря много за съветите и информацията:)

Общи условия

Активация на акаунт