Октомврийски бебета 2022

• 45 242
  • 734
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
Всичко ще е наред, стискам палци! Simple Smile

При мен първият преглед мина на 8-ми март. Ембрионът отговаря на седмицата си.
Но…. имам много голяма киста на левия яйчник. Засега няма да предприемаме нищо. Ще чакам до 12 седмица, за да видим как се развиват нещата и ако не е започнала да се смалява, сигурно ще се наложи да я отстранят.
Неприятното е, че ми причинява дискомфорт- тежест и опъване, както и изглеждам подута в корема. Надявам се да няма усложнения. Честно казано ми е притеснено, но каквото- такова.

Стискаме палци да почне да се смалява! На мен в 15та седмица предишния път ми премахваха полип и също ми беше много притеснено, но мина без проблеми. Твоето е различно, но все пак съм сигурна, че всичко ще е наред. Heart

БХС не е само кръвни изследвания  и статистика.Преди тях гледат бебето на ехограф и изчисляват нухалната гънка и евентуални други проблеми ако има. След излизане на резултатите ги получаваш от генетик и може да обсъдиш с него евентуален проблем ако има.
Поне в Майчин дом е така,нямам идея дали навсякъде е така.
Слънчогледка, благодаря за разяснението! Simple Smile

# 541
Момичета, много ви благодаря за информацията.
Сега бих искала да ви попитам дали имате проблеми с ходенето по голяма нужда? При мен е голяма мъка, ходя с мелилакс микроклизма. Пия ли разхлабитлелни и посред нощ се будя от силно гадене. Знам, че трябва да ям много храни богати на фибри, но от тях много ми се раздуват червата и почва да ми се гади. От това не ходене и качвам много бързо, +3кг за 1м, та малко ми действа подтискащо това, ама... Каквото е това е. Надявам се тези неразположения да са само в първия триместър.
Напълно те разбирам. Имах тези проблеми до онзи ден. Пробвах какво ли не, ядох сини сливи, пих топла вода с мед,  взех си сироп лактулоза и го пих 2 дена без желания ефект. Коремът ми се изду като на бременна в седмия месец. Бях + 1,5кг на кантара! На петия ден си купих една тарелка киви, въпреки забраната за плодове заради повръщането, изядох 3, повърнах след час и се отчаях съвсем. Вечерта изпратих ММ за мелилакс, мислех си че има супозитории за възрастни, но когато той се върна с клизма, набързо си обелих и другите 5-6 кивита 😅 след около 3 часа имаше най-накрая ефект. Тази сутрин съм само + 0,7 кг от началото на бременността Simple Smile. Така че, пробвайте с киви, много киви Simple Smile.
Преди най-много ми действаше овесена каша накисната от вечерта + киви. Но сега да не видя овесени ядки, опитах се тази сутрин, със зор изядох половината. Сега само кивита мога, но се почва едно гадене (досега не съм повръщала) и затова и тях ги избягвам. Лактулоза мип ми помогна още на първото пиене вечерта, сутринта имах позив и всичко беше супер, без напъване, но през нощта беше ужас, и сега мисля да го пробвам да го пия сутрин.
Ако след кивитата изпиеш и 500мл вода..... Ефекта ще е уау, но може и да ти се доповръща още повече. Успех! 🙂

# 542
Здравейте, не пиша , но ви следя. Като отворихте тема за пренаталния тест, вече не мога да не пиша, тъй като при мен е на дневен ред. Вече предполагам повечето сме около 10та седмица и поне според моя доктор сега е момента да се направи този тест. Знам, че не е задължителен, но осигурява ценно спокойствие. Разбира се цената е доста висока. Вие момичета ще правите ли?

# 543
Здравейте, не пиша , но ви следя. Като отворихте тема за пренаталния тест, вече не мога да не пиша, тъй като при мен е на дневен ред. Вече предполагам повечето сме около 10та седмица и поне според моя доктор сега е момента да се направи този тест. Знам, че не е задължителен, но осигурява ценно спокойствие. Разбира се цената е доста висока. Вие момичета ще правите ли?
Здравей. Аз лично смятам да направя БХС и първата ФМ и ако всичко е наред с резултатите, дай Боже, няма да правя пренатален тест.

# 544
Аз ще правя задължително пренатален тест, но ще изчакам може би 11та седмица. Ако се направи по-рано, има риск да няма достотъчно материал в кръвта. Ще се консултирам в петък, когато съм на преглед, за да подберем най-подходящия момент. Цената е много висока, а аз ще правя и възможно най-подробния, но имам еднин аборт в 20 седмица заради доказана тризомия 18 преди 11 години, а и съм вече на 36 и не мога да рискувам.

# 545
И аз ще правя пренатален на 18.03, чудех се, но можем да си го позволим на този етап и решихме да го направим.

# 546
Момичета, усещам едни доста странни болки(тежест/придърпване), но не ниско в корема, като тези при менструация, ами сякаш отдолу, самото влагалище, ако мога така да се изразя… все едно нещо тежи и ще изпадне. Не са от скоро и досега всичко е наред, но просто се чудя дали има други с такова усещане, защото леко ме притеснява сякаш.. Знам, че тези наподобяващи предменструални са нормални и не ме тревожат, но тези се чудя дали са нормални.
Във форума намерих и други такива оплаквания, но те са в по-късен етап на бремеността и уж са от разтягане на малкия таз.

# 547
Засега и аз мисля да правя пренатален, но при мен е рано, от днес влизам в 9та седмица. Но със сигурност първо ще мина през ФМ. За пренаталния, мисля да търся тези, които работят с американска лаборатория ( доколкото знам се изпраща проба до Щатите и след 10дни резултат)

# 548
Момичета, от вчера гърдите ме болят по-малко, а днес изобщо не ме болят. 7с. и 6 дни съм днес. При вас случи ли се? Трябва ли да се притеснявам? В понеделник съм на преглед.

# 549
Момичета, от вчера гърдите ме болят по-малко, а днес изобщо не ме болят. 7с. и 6 дни съм днес. При вас случи ли се? Трябва ли да се притеснявам? В понеделник съм на преглед.
При мен първата една седмица бяха по-болезнени , сега са на приливи и отливи. Не мисля ,че е нещо притеснително. И аз като теб се чудех да се шашкам ли като намаля болката ,но всичко е наред и вече съм в 10та седмица! ☺️

# 550
Момичета, усещам едни доста странни болки(тежест/придърпване), но не ниско в корема, като тези при менструация, ами сякаш отдолу, самото влагалище, ако мога така да се изразя… все едно нещо тежи и ще изпадне. Не са от скоро и досега всичко е наред, но просто се чудя дали има други с такова усещане, защото леко ме притеснява сякаш.. Знам, че тези наподобяващи предменструални са нормални и не ме тревожат, но тези се чудя дали са нормални.
Във форума намерих и други такива оплаквания, но те са в по-късен етап на бремеността и уж са от разтягане на малкия таз.

Пиеш ли но шпа?

# 551

Пиеш ли но шпа?

В моменти като този приемам по 2 таблетки. Без индикации не го взимам

# 552
harlequiN На мен АГ ми каза, че в следващите седмици болките са нормални и да пия но-шпа, явно самия плод расте всичко се променя там вътре и си е нормално да боли. Ако продължи дълго и се притесняваш звъни на АГ Blush

# 553
На мен ми дадоха 3х2 но шпа дори в момента да нямам болки.

# 554
И аз нямам болезнени гърди, малко по-чувствителни са, през първата бременност също бързо отшумяха неразположенията в гърдите, така че това не е симптом за нещо лошо.

Дами, да попитам един малко по-страничен въпрос- каква слънцезащита ползвате? Със сина ми ми се появиха пигментни петна по лицето и беше неприятно. Иска ми се да го избегна този път, особено с наближаване на пролетта и лятото. Засега ползвам слънцезащитен крем на Биодерма с 50 фактор, но се чудя за Меласкрийн на Дюкре, има и един крем на Биотрейд, но не съм се замисляла има ли нещо в състава, което да избягваме при бременност, специално при слънцезащитата.

Общи условия

Активация на акаунт