Октомврийски бебета 2022

• 45 238
  • 734
  •   1
Отговори
# 555
Знам, че болките са нормални, просто тези са някак различни, не са в корема, а отдолу и ми беше чудно има ли и друг такива…

За слънцезащитата - аз смених цялата си козметика, като съобразих всяка съставка да е безопасна повреме на бременност. Слънцезащита взех от Зоя на Mossa 30 фактор, като с изненада открих след като пристигна, че има и лек цвят, което на мен ми харесва, понеже сега избягвам фдт и така лекичко изравнявам все пак тена.

# 556
Аз ползвам на Avene b fluid 50 фактор, има лек цвят, който се напасва към цвета на моята кожа и е за чувствителна кожа без вредни съставки за бременни. Но количеството е малко, така че го дебна на промоция 😊😊😊

# 557
Момичета, усещам едни доста странни болки(тежест/придърпване), но не ниско в корема, като тези при менструация, ами сякаш отдолу, самото влагалище, ако мога така да се изразя… все едно нещо тежи и ще изпадне. Не са от скоро и досега всичко е наред, но просто се чудя дали има други с такова усещане, защото леко ме притеснява сякаш.. Знам, че тези наподобяващи предменструални са нормални и не ме тревожат, но тези се чудя дали са нормални.
Във форума намерих и други такива оплаквания, но те са в по-късен етап на бремеността и уж са от разтягане на малкия таз.

Пиеш ли но шпа?

В моменти като този приемам по 2 таблетки. Без индикации не го взимам

Магнезий дадоха ли ти да пиеш?

# 558
Във вторник съм на преглед и ще ги изкоментирам с АГ. Не ми е давала на този етап магнезий, все си мислех и че няма, защото до колкото ми е известно го изписват против контракции, а на този етап май е малко раничко. Въпреки че май не е изключено, все пак матката контрахира цял живот

# 559
Аз съм вече в 10+6 дни и моите гърди почти не ме болят вече. Само зърната на допир са чувствителни. И аз се притесних , но явно е нормално до колкото четох. Някой жени не ги болят въобще през цялата бременност. Индивидуално е. Аз например нямам никакви симптоми на бременна. Само гърдите и никакви други неразположения. Но си е нормално, всичко е наред за сега.
А относно слънцезащитата, имам петно на челото и около очите. И се мажа с 50 фактор целогодишно. И мисля да сменя крема с някакъв с по-добри съставки. Четох че трябва да се избягват някакви съставки, но забравих какви точно.

# 560
И аз се чудя каква слънцезащита да си взема, защото досега ползвах Anthelios на La Roche, на сайта им пише, че са ок за бременни, но май и на мен ми се ще да се огледам за нещо, което да е специално формулирано за бременни - ако въобще има такова чудо в слънцезащитата.

# 561
Къде проверявате козметичните съставки за безопасност при бременност?

# 562
Майките, които имаха гадене и умора дали не откриха начини за подобрение Open Mouth аз съм в 9 г.с. и един ден съм добре, два дена съм супер уморена и ми е лошо.
И с храната съм го закъсала, месо и яйца не искам и да помириша, не знам по цял ден какво да ям, а в крайна сметка само вредни неща хапвам и не съм никак доволна, чудя се трябва ли да проявя воля или да се оствя по течението и да внимамвам с количеството. Нямам търпение този 3 - ти месец да минава Sunglasses Hug

# 563
Единственото, което съм открила е постоянно си мия зъбите и дъвча дъвки да ми се освежава устата, донякъде ми помага. И аз нямам търпение да минава. Поспомен предния път обаче ми се гадеше до 5ти месец Grinning но последното повръщане беше точно края на 3ти месец.

# 564
Майките, които имаха гадене и умора дали не откриха начини за подобрение Open Mouth аз съм в 9 г.с. и един ден съм добре, два дена съм супер уморена и ми е лошо.
И с храната съм го закъсала, месо и яйца не искам и да помириша, не знам по цял ден какво да ям, а в крайна сметка само вредни неща хапвам и не съм никак доволна, чудя се трябва ли да проявя воля или да се оствя по течението и да внимамвам с количеството. Нямам търпение този 3 - ти месец да минава Sunglasses Hug
Здравейте, все едно ми описвате живота в момента. Аз не просто не съм намерила спасение от гаденето, ами започнах и всеки ден по няколко пъти да повръщам. За месо и яйца дума да не става, само като го напиша и се давя.
Все пак имам следните наблюдения: успявам да хапна месо, ако му е много добре прикрита миризмата (мусака, пълнени чушки с ориз и кайма). Така усещам повече миризмата на подправките и зеленчуците, а и като е мляно месото, не ми е така натрапчиво. Като се прибирах веднъж от лекар минах покрай един китайски ресторант и много ми се дояде патешко с ориз, но отново миризмата на самото месо като че ли не се усещаше, миришеше ми на ориз и сос. Та така се излъгах да хапна малко протеин.
Като количества така или иначе не мога да ям големи (преди ядях по 2 чушки на ядене, сега ям една на три пъти). Ям по малко на често, защото от храна ми се гади, но като ми е празен стомаха става по-зле. Изобщо не се замислям колко ми е здравословна храната, ако я изям и не я върна съм доволна.
Моля се на всички Богове да не съм като майка ми, на която ѝ се е гадело през цялата бременност и се надявам скоро да свърши.

# 565
  • София
Не знам ,но ако един ден съм супер на следващите съм като препарирана. Надявам се по-бързо да отмине защото едвам се справям с отглеждането на голямото бебе ❤

# 566
[/quote
Аз съм в 6г.с и 6 д. от една седмица се чувствам ужасно само ми е лошо и повръщам не съм ставала от дивана, пак че работя хоумофис. Нищо немога да ям освен таратор, препечена филия, солети и ябълки. Смуча джинджифилови бонбони, хомеопатични капки и нищо не помага. Не се издържа искам да минава това чудо по-бързо, чувствам се супер зле нямам сили и желание за нищо😔

# 567
# 568
Момичета, Има ли скрита / тайна фейсбук група?
Има
[/quote
Има две групи за октомври, също ние от Варна си направихме чат.

# 569
  • София
Ще бъде чудесно ако имате възможност в самите групички да пуснете анкета коя мама от къде е.Защото ще ви бъде по-лесно да се опознаете и след време живи и здрави заедно да разхождате бебетата в близкият парк ❤

Общи условия

Активация на акаунт