ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 6

• 40 854
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
Аз мислех, че тази забрана е само за русенския мол 😂 просто лишиха тийновете от кино. Как пък няма да дам още 20 лв и 3 часа от драгоценното си време да гледам като придружител някакъв марвел...
На набора брат му си влиза навсякъде в софийските молове без сертификат, без придружител, евентуално показва ученическа карта.

# 376
  • София
За мен това е пълна глупост да им забраняват да ходят в МОЛ-а, но както и да е и на това му се вижда края. Моите деца заради метрото ходят в Парадаиз. До сега не са им правили проблем. Аз пък посещавам главно Сердика, той ми е най - уютен и в него са всички магазини от които пазарувам. Вчера и днес ми се наложи да го посетя и имаше много деца около 6 - 7 клас без придружител. Младежи на около 16 - 17 като че ли не видях.

# 377
  • София
Моят ходи преди седмица с приятели на кино. Само са им поискали сертификати и не е имало проблем. Гледали “Петя за моята Петя”. Сами го избрали, че даже го хареса и го препоръчваше. 😀

# 378
  • София
В национален мащаб няма изискване за пълнолетен придружител. Наборът си ходи със съучениците и на кино и в Парадайз и на билярд в НДК като беше по-студено. Сестра му, която за нейно съжаление е пълнолетна - никъде не ходи. Има определени обекти в самия мол, в които не са ги пускали, въпреки, че имат сертификати (явно и хората вече не знаят кое правило важи в даден момент)
В Пловдив около извънредната ваканция имаха решение за областта да изискват придружител.

# 379
  • София-Младост
Потвърждавам и аз думите на magi_sveta. Това е и "нашия" район, НДК, билярд, Парадайс...

# 380
  • Пловдив
Да, в Пловдив е така.
Даже, в близкия МОЛ са ме питали това дете с мен ли е... ако нещо сме на 2-3 метра разстояние.
Поне миналата седмица беше така.
В МОЛ Марково тепе е по-лежерно, охраната просто си седи на едно столче и гледа какво му се показва.
Докато в МОЛ Плаза - двама, изправени, минаваш между тях, сканират...Mask
Там, всъщност, има и шатра до входа за антигенни тестове на по 10 лева, та, може би за да осигурят
оборот на лаборантите, или пък, защото има наличен бърз вариант за достъп, ако толкова напираш за МОЛ, а нещо не си изряден....
Наборът откри наскоро на "Гладстон", до нас, един клуб COOL DAWN - плащаш 5 лева на входа и вътре може да играеш на карти, Активити, джаги, други настолни, имало и консумация...(срещу допълнително заплащане, де;-) ) Та, това е Новото Място (а като помня навремето каква чалгатека беше това подземие.... леко ми се изправя косата!!!)
И покрай още едно такова място минавам, на тротоара OFF line се казва, на "Данаил Николаев" - винаги са му пълни масите с набори, с карти в ръце... Оставам с  впечатление, че е модно.

# 381
  • София
Момичета, спомням си, че обсъждахте книгите на Юлия Спиридонова /Юлка/ и доста поръчахте - харесаха ли ги тийн-овете? Кое беше издателството/сайтът, който ги има всичките, и кои книги всъщност влизат в четирилогията?
Тина и половина, Графиня Батори... другите кои са? Виждам, че има и нова книга - Сянката на щуреца - отзиви за нея?

# 382
Olive, https://kragozor.com/sjankata-na-schureca.html , https://kragozor.com/tina-i-polovina.html - от линка на Тина излизат и останалите три книги, Макс и Кронос, Графинята

# 383
Привет,
Купих си последната книга на Юлка и я изчетох бързичко. Фаворит ми остава Кронос. Но и тази много ми харесва. Тийнката още не е стигнала до нея. От поредицата е чела за Тина, графинята и Макс.
Жестока тема е засегнала авторката, не знам дали помните случая с момчето от Пловдив, вербувано от ИДИЛ и с открити материали за бомба в мазето...
Девойката има вече сертификат за преболедувал, но пък няма никакъв мерак да ходи по молове.
Вторият срок май върви прилично...
Мен ме завъртяха домашни тегоби и изпуснах пиленцето от зоркия си поглед.

# 384
Фаворит ми остава Кронос.

И на нас с тийна. Но за да я оцениш напълно трябва да прочетеш трите преди това.

# 385
  • Пловдив
...ще взема и аз да ги прочета...

# 386
В момента в Озон има промоция за книги  "4 за 3"
https://www.ozone.bg/instantsearchplus/result/?q=%D1%8E%D0%BB%D0 … D0%BE%D0%B2%D0%B0

# 387
  • София
Момичета, за дебитна карта на тийнейджър освен родител и копие от акта за раждане трябва ли още нещо?

# 388
  • София
Самият тийн също трябва да е там заедно с лк, ако е над 14.

# 389
Не. Това е достатъчно.

Общи условия

Активация на акаунт