Отговори
# 150
Здравейте, от кога е редно да се започне респивакс за дете на 3г. В момента не посещава детско заведение, а от 15.09 започва.

# 151
  • Sofia
Здравейте

Дали можете да дадете мнение за този пробиотик:

https://bibiotic.bg/product/postbiotik-bibiotic-imuno/

Адекватно ли е да се  очаква подсилване на имунитета с него? Производителите го препоръчват по време на вирусна инфекция или като превенция за децата в началото на учебната година.

# 152
Д-р Великова , здравейте.
 След преждевременно раждане се отключиха много проблеми при мен.
Родих 31 г с бебе 1460 кг мъжки пол след 14 часа поради силна инфекция почина.
След няколко месеца реших да се изследвам за ППБ и открих Микопалзма гениталиум, стафилокок и стрептокок.
Казаха че това била причината да се спука околоплодния мехур и бебето да се роди силни недоносено , увредено и неиздържливо.
Първо лекувах Микопалзма. Гениталиум , с 3 курса ДОКСИЦИЛКИН -60 таб след нея направих дисбиоза и БВ.
От 1 година нито мога да оправя вагинозата , нито да заселя лактобацили и във влагалищен секрет имам една след друга бактерии.
Лекувах венозно в болница Ентерокок, Е. Коли, Клебсиела и сега за капак имам S. aureus. Полов контакт нямаме умишлено заради тези неща и някак сама се пресамозаразявам….. нямам идея вече как.
Леченият бяха все венозни - Ампицилин, Пиперацилин, Метронидазол, Колистин.
 Всичко стана след раждането и епизотомията.  
Хронична вагиноза и цистит.
Махам една бактерия и се настанява друга.
14 антибиотични курса имам и на всичко съм резистентна. Това е най- лошото защото няма и с какво да се лекувам.
Сега след Колистина имам Ауреус ,но вече няма какво да пия защото резистентността пречи и смятам, че не мога в тази върлежка и порочен кръг до края на живота си да пия антибиотици.
Всичко от аптеката като АБ съм изпила и също така локално съм слагала. Всякакъв вид глобули и в момента в който спра , вагинозата и новата бактерия се настаняват. Така направих и хроничен цистит.
Всички лекари , които посещавам АГ, уролог, нефролог ме посъветваха да потърся имунолог защото може би има нещо нарушено в имунитета и пречи да заселване на лактобацили и възстановяване на флората.  
Имам също така псориазис на скалпа , 4 пъти прекарани КОВИД и 4 ваксини.  
Също така след раждането развих алергия към полени, котки, кучета и всилко около мен ме кара да кихам. Преди да родя не съм имала никакъв проблем, дори съм доброволец и осиновявам и спасявам животни също така вкъщи имам и никога не съм имала алергия към тях. След раждането не мога да се доближа до тях , ходя с маска кихам , кашлям и имам сърбеж в очите.
Цялостна промяна на организма 😔, която много пречи на ежедневието и начина на живот.
Искам да намеря къде е проблема и защо всичко реагира и се промени.
Моля за вашето мнение и препоръка към изследвания , към които да се насоча.
Да открием проблема и успешно да се оправя и да имам живо дете.
Благодаря 🍀

Последна редакция: сб, 23 авг 2025, 16:57 от Bella-dona

# 153
Имам син на 4г с мнохо слаба имунна система. Всеки месец е болен , дори лятото при продухване на много лек вятър. Какво можем да направим освен  всеизвестните сиропи?

Общи условия

Активация на акаунт