Наглостта на един брат

• 5 927
  • 67
  •   1
Отговори
# 15
Аз изобщо не изповядвам догмата,, той ВСЕ ПАК ти е брат, тя ВСЕ ПАК ти е сестра и прочие. Ние все пак се предлага, че сме разумни хора. Брат ви е токсичен използвач и голямо актьорче. Оставете вдичко да потъне в миналото и зарежете разправии с него. Както схващам не ви е било лесно с баща ви. Но всичко е свършило вече. Има си механизми в социалните мрежи, които да са в защита на потребителя, проверете ако толкова е непреодолимо това, което прави той. Няма какво да делите. За напред контакт с такъв човек замо би ви бил в ощърб. Гледайте си семейството и го зарежете. Не се оставяйте некачествен човек да ви съди и вменява вина. Вие сте с чиста съвест. Човек, който да живее като кърлеж, без да носи отговорност, обикаля като цветарка по жени и се облагодетелства.. От позицията на какъв по-точно излиза и реве по фейсбук?! Самия факт, че прави такова деяние достояние в фейсбук, говори че нещо не е у ред. Така не се разрешават проблеми, това не е постъпка на голям, разумен мъж, който,, жали,, за нелеката съдба на починалия си роднина. Приключвай с тоя човек.

# 16
  • София
Цялото семейство не сте стока.
Но да се изпокараш с брат ти, понеже е заминал да живее в чужбина, да злословиш за него с познати, с бившите му жени и по форуми. И най-вече да не му съобщиш веднага за смъртта на баща ви, за да има време да се сбогува, да дойде на погребението и т.н. Отвратително.
Той какъвто и начин на живот да има, сам го е избрал. Да живее в чужбина, да сменя жените си и да тегли кредити е негово решение. И той си носи последиците от това. Реално ти пръв (по твоята логика) си оставил баща си и брат си, когато си се оженил. Нормално е възрастни хора да си търсят късмета и брат ти също го е направил. И от там ти си се тръшнал, че не си е стоял в България,а заминал в разрез с твоите планове. И затова реши да го накажеш, заради което не можа веднага да му съобщиш нещо толкова значимо в живота на един човек като загубата на родител!?

# 17
Ако братът редовно се интересуваше за състоянието на баща си и поддържаше връзка с него щеше да разбере, че е болен и нямаше да се налага да го издирват по социалните мрежи да му съобщят тъжната вест. Явно толкова го е било грижа. Разбира се, авторът е трябвало да го намери веднага, а не след месеци, но тези отношения си имат предистория.
Така или иначе това не са ползотворни братски отношения и е по добре авторът както досега да стои настрана. Освен всичко друго никак не е малка и вероятността да бъде въвлечен в някакви финансови далавери, които да донесат загуби на семейството му.

# 18
В колко форума ще разнасяш брат си? На какво се надяваш?

Последна редакция: вт, 01 фев 2022, 07:49 от black_pearl_30

# 19
Гледам, че някой е минал да разчисти.

Аз пак не разбирам темата с каква цел е.

Не си казал на брат си, че баща ви е починал? Тоест, казал си, ама месец по-късно. Не е много ок. Скарани сте, хубаво ама сигурно е искал да го изпрати в последния му път.

Това дали е в Германия, Украйна или Уганда и колко често си сменя жените е негова работа.

Според мен никой от вас не е стока. Баща ви е бил пияница, никой не е искал да се занимава с болестите и дълговете му.
Той живее в Украйна нелегално с изтекъл паспорт и с кола с немски номера с изтекла ГО от Германия. Преди ходел до Беларус, на 6 месеца и пак се връщал в Украйна. След като му е изтекъл паспорта няма как да мине границата, а очевидно и той не желае да си го поднови. Това го знам от баща си преди да почине. Така, че и да иска няма как да дойде до България. Всичко останало граничи с фантастиката.

Относно в колко форума ще го разнасям, не е болка да го напиша в най-големия български форум, при това без имена и снимки, не както той ме изтипоса пред общи приятели със снимка и да ме нарича "изрод" и да въвлича жена ми.

Идеята да публикувам този съкратен вариант на историята, защото ако се изпадне в големи подробности може да се намери човек, който да разпознае някой от хората, беше да видя до колко мога да намеря единомислещи хора. Относно тези, които писаха по-горе какъв е смисълът от тази история, тогава трябва да се запитаме защо гледаме сериали с битовизми.

И да историята си има предистория, а това е след 2010 година, преразказана накратко. Иначе реших да спестя момента, че т.н. "брат" по думите на бившата му жена имал черен печат за Италия,каквото и да значи.

Последна редакция: вт, 01 фев 2022, 08:15 от Хубавен

# 20
тези отношения си имат предистория
Така е, едва ли емигрантът ще отсвири всички, понеже са идеално семейство. Крушата не пада по-далеч от дървото. То голямо злословене, голямо чудо. Ето, гледам, че авторът пак дава подробен отчет за детайли, които първо нямат съществено отношение към историята и второ - не би трябвало да ги знае. То е очевадно, че въобще не си е направил труда да потърси брата, нещо го е накарало и не е братска обич. Ей сега се върнах да прочета, то си го пише - брат му е разбрал от други хора, че бащата е починал, и е поддържал връзка с бащата, но рядко, защото се трупа сметка на бащата.
Отделно от това, такова внимание към детайла ме кара да изпитвам известни съмнения какво е било отношението към емигранта и особено към портфейла му.

# 21
  • София
Бащата явно не е бил добре със здравето и е бил алкохолик много преди братът да замине. И всеки ден да се е обаждал, пак смъртта на близък обикновенно е неочаквана. Двете неща нямат общо.
След последното пояснение, явно бащата и братът са се чували редовно, споделяли са и са били достатъчно близки. И не граничи с фантастика човек да има право навреме да научи за смъртта на баща си. И с изтекъл паспорт човек може да се прибере. И границата може да мине.
Авторке, грозно впечатление прави, че си очаквал нещо от батко ти. Не стана ясно какво, но то не бива да включва да си стопира живота (независимо дали по твоите критерии е хубав или лош), докато ти явно си живееш твоя (отделил си се, създал си семейство, но не смяташ, че брат ти има право на това).
ГО от Германия не е необходима в Украйна. Явно с много неща не си наясно. И нямам предвид за живота на брат ти, а за живота изобщо. Много си странен, меко казано.
Ако цялата работа е, че искаш брат ти да ти даде половината пари за погребението или за грижите, или за нещо друго, вземи му кажи на него, а не го разнасяй по форуми като някоя стрина от пейките в кварталната градинка.
Темата ти е повече от грозна!
И пак да кажа, за мен ти си по-кофтият брат,защото не си казал навреме за смъртта на баща ви. Оправданието е, че си блокирал брат си. Направо като в детската градина.
Нарциса, то е явно, че цялата работа е за парите на баце, дето я ги има, я ги няма.
Ирис, как точно братът би го вкарал във финансови далавери, без да има съгласието му? Та те явно дори общо наследство нямат, освен май някакви дългове.

# 22
Откъде да знам? Нали е искал да отидат да живеят заедно забравих къде. Братлето явно е далавераджия и не живее от честен труд, в се носи из Европа и върши мизерии, малко ли са такива. Авторът поне има някаква стабилност и доколкото може се е погрижи л за баща си.

Спри да се занимаваш вече с брат си, авторе и не го обсъждай с бивши, сегашни и бъдещи. Ясно, брат ти е, интересува те, но по-добре на тоя етап да нямате никакви връзки.

# 23
  • София
Авторът се обосновава с клюки и догадки, повечето научени от човек, обичащ чашката и други пороци, както и от обидена и озлобена бивша. Та не се знае къде е истината.

# 24
Хаха, честен труд срещу далавери Grinning
Авторът си пише, дертът му са парите. Не е получил достатъчно. Ама се мъчи да го изкара, все едно съвсем нищо не е получил, което от така разказаното е в най-добрия случай недоказуемо. На мен ми звучи точно като тия мизерни души, дето като чуят чужбина, си представят легло от пачки по стотачки и почват да се сърдят, че тоя в чужбина не им помага.

# 25
  • гр. Варна
Нямали пари и продавали някаква клапа от изкуствено сърце или поне аз така разбрах
Явно с много неща не си наясно. И нямам предвид за живота на брат ти, а за живота изобщо. Много си странен, меко казано.

И пак да кажа, за мен ти си по-кофтият брат,защото не си казал навреме за смъртта на баща ви. Оправданието е, че си блокирал брат си. Направо като в детската градина.

# 26
  • София
Голям човек да се вълнува кой какво бил написал във ФБ.... Смехория, но много хора го възприемат като алтернатива на реалния живот. След като държавните ръководители се изявяват там по сериозни въпроси, какво да очакваме от останалите.
Авторе, с какво брат ти въвлича теб и жена ти? Че писал нещо - пиши и ти, ако толкова държиш да му го върнеш. Както пишеш на нас, така и коментирай неговия пост.

Укоряващите го - ако братът редовно се чуваше с баща си, щеше да разбере какво е станало или да се притесни, че баща им не вдига телефона. Единият се занимава с погребения и жилища, другият от заетост дори не опитва да се свърже с някой роднина.
Зная, че всички тук са заможни и опрощават дългове ей така, но наистина е неприятно хем да не даваш пари, хем да наглееш и командваш. Самият автор явно не изкарва кой знае колко, а може и жена му да дудне къде си дава парите

Последна редакция: вт, 01 фев 2022, 15:02 от Cuckoo

# 27
  • София
Ама той братът боб ли да хвърля, че авторът харчи пари за погребение и уреждане на жилището, когато дори не е знаел, че бащата е мъртъв.
Пък може да е звънял, но бащата стана ясно е алкохолик и надали си вдига редовно телефона. Пък и нали имало драма, че при разговор се трупат пари на сметката на бащата и може да не смее да го товари с разговори.
За никокво опрощаване на разходи не става дума, а за това, че авторът не може на собствения си брат да звънне и да каже в прав текс: "Тате умря. Прати пари."
Че и фин го раздава. Да не разстрои брат си на празник, затова не му казал.

# 28
Да, и всяка грешка, която авторът прави, я гарнира с може да не съм прав, ама то брат ми и без това е боклук, слушайте сега какво още е направил.

# 29
  • ☀️София / London🌂
Познажам братя , които никога не са се понасяли, при среща на улицата единият минаваше на другия тротоар. Когато родител почина обаче, този който се грижеше за тях първо с брат си се свърза именно защото е недопустимо да научиш за смъртта на един от родителите си от чужди хора. Чрез познати /приятели го издири и дори отиде лице в лице, защото подобни новини не е за по телефона. Изчакаха с погребението за да може и други роднини да се върнат от чужбина. Така е редно, когато се стигне до погребение, загърбвате омразата и поне за ден си затваряте устата за да може всички да се сбогуват. После се мразете колкото искате.
Та авторът може да си измисля оправдания колкото си иска. Който иска намира начин, който не иска само си търси причина. Можел си да кажеш, и не месеци по-късно. Непростимо е !

Общи условия

Активация на акаунт