Любители на кучета - 126

• 31 540
  • 757
  •   1
Отговори
# 465
Поуспокоихте ме Grinning днес нещата са по-добре, слушка доста, идва като я викнем по име . Правихме една дълга разходка, но доста я е страх от колите. Дава любов на всички кученца, дето види Grinning
За наградките пробвахме с гранули и сухи наградки на Брит , ама нещо не ги хареса и пробвахме с кашкавалче, одобри се то.

# 466
  • Пловдив
Еха! Как хубавко са опаковани и подредени. Щастлив е Саско с толкова храна.

Аз днес беснея яко. Сутринта излязохме на дъъъълга разходка, срещнахме едно кученце, потичаха, поиграха. Рила всеки път идваше каъо я извикам. И изведнъж по средата на полето намери цял хляб. Изяде го. Тръгвам аз да си ходя, че дано и кучето дойде. Тя пък взе, че намери втори хляб.... Къде да я гоня. В такива моменти ми иде да седна на зрмята и да ревна от безсилие.
Сега известно време ще ходи само на повод. Наказана!
Храната е и за котката. Много лесно се изкушвам ако видя нещо доста намалено и така се стигна до тези запаси. Innocent
Лютиче, много ми е познато това усещане на безпомощност - трудно осъзнавам, че кучето не е дете. И да го навикаш, и да го набиеш -няма да разбере. За това Шошото не яде бой,  а не че не е заслужава. Позитивното възпитание при мен не е довело до големи напредъци, но поне съм мирна със себе си, че не го шамаря безмислено. Той е абсолютен темерут, говориш му- той гледа в земята, няма ли стимул - не очаквам реакция. Уж мина двете години - все такъв тиквеник си седи, а напоследък и по - зле става.

Но пък за неговия собственик умира. Платих  разрешение за бонус час на компютъра за тази снимка на двамата карантинирани. Днес последен ден.

# 467
  • Бургас
иланг, направо като в бомбоубежище за атомна война сте:) Аз като ни тресна първия локдаун през март 2020, поръчах така храна като невидяло - викам кой знае кога с тия затворени граници ще дойде, ще умрем от глад!
Лютиче, нас ни спасяват топките за тенис или други важни топки. Т.е. такива, които по друго време не се вадят. Давам й топка, тя я носи и не се сеща да яде боклуци, пренебрегва ги от страх да не изпусне топката. Един руски кучелог много известен, с голям опит, беше писал в книгата си, че след всякакви опити само това помагало - да научиш кучето да носи играчка или нещо друго. При нас това работи. Ако е на повод, работи и строго "остави" и "пусни". Ако не е на повод, не работи. Само гоненето на топката върши работа.

# 468
  • София
Къпем Арес 2 пъти в годината, ако много се изцапа може и допълнително. Даже не мога да си спомня кога беше последното. Лапичките му според мм миришат на царевични пръчици. Той редовно го гушка и  душка. А косми има целогодишно. Не ми пречи, все пак куче гледам.

# 469
  • София
Пак тя, все едно за нашия дом говориш Simple Smile
Единствено ме е яд, че Буба се гипсира всеки път като я къпем, понеже се случва толкова рядко. Но пък директно на плочките и с ръчния душ май все пак й понася доста добре.
Малко сме като виц: колко човека са нужни, за да изкъпят едно 4-килограмово куче Grinning И не че кучето нещо създава ядове, ама голямо суетене му се суетим ние с хавлиите, шампоана и душа - като хирурзи за операция се подготвяме Grinning

# 470
Ние в момента имаме само вана и е голяма мъка. Тя не иска да влезе сама, трябва да я вдигаме. После се хлъзга вътре, страх я е, иска да избяга, пада, става, паникьосва се. Като иска да излезе задължително пада. Голям ужас е и всеки път ми става жал. Да не говорим за чистенето на кал от вана...
Та сега решихме да направим просто голям душ и да може от вратата направо сама да си отива под душа.

# 471
Лапичките на Джини мием на мивката, само с вода, след всяко прибиране. В началото се съпротивляваше и всичко ставаше в пръски, но вече си го "изтърпява", без проблем. Даже батко ѝ е измислил начин по който се забавляват- запушва мивката, сипва малко вода и топят лапите вътре една по една. Къпем я във ваната- стъпила вътре и подпряна на ръба, като един полива с душа, друг- държи вратлето, че да не напълним ушите. В началото се опитваше да избяга, но сега май вече се кефи. Шампоан слагаме от време на време, но по-скоро като противопаразитна грижа...Иначе тя обикновено мирише на парфюм( на какъв, зависи кой от нас последно я е гушкал), а като е студено времето- на пушек, че може да сме градски, ама наоколо има доста отопляващи се на твърдо гориво.

# 472
Ние в момента имаме само вана и е голяма мъка. Тя не иска да влезе сама, трябва да я вдигаме. После се хлъзга вътре, страх я е, иска да избяга, пада, става, паникьосва се. Като иска да излезе задължително пада. Голям ужас е и всеки път ми става жал. Да не говорим за чистенето на кал от вана...
Та сега решихме да направим просто голям душ и да може от вратата направо сама да си отива под душа.
И ние сме с вана , ако имате гумена постелка може да я поставите отдолу да не се хлъзга и може да намажете някъде кокосво/ фастъчено масло някъде , така поне доброволно влиза . Аз лиглата я къпя относително редовно , на около две седмиц , но само повърхностно за по- дълбоко почистване я водим на фризьор.

# 473
ЗдравейтИ в този слънчев и топъл ден 🌞🐶

# 474
  • тук-там
Лютиче, приготви и наградки по време на процедурата. Поощрявай да не мърда и нахраждавай.

# 475
  • под тепетата
Преди много време една потребителка показа едни кофички, в които мие краката на кучо. Не знам доколко ще вършат работа, но във ваната за мен също би било трудно.
http://iskambg.com/domashni-lyubimci/2476-1588-%D1%87%D0%B0%D1%8 … D0%B5%D1%86.html#

# 476
Билянче аз аз 😅
Аз ползвам такава чашка,върши превъзходна работа.
Ама си я купих от Джъмбо за 5-6 лв преди година някъде и знам,че имаше и по-малки размери,за малки лапички.

# 477
Има един голям буркан с фъстъчено масло за нея и всеки оът го давам. Обапе добтоволно във ваната не влиза. Иска буркана, но седи и скимти. Grinning
Тия кофички са за кучета, които ходят по тревичка и асфалт, а не дивеят из локвите. Аз личбо мия вътре и отвън лапата и после всеки нокът по отделно, защото са пълни с кал от ровене.
Миналата седмица мих лапите в леген до вратата. Всичко точно, ама не е каъо с душа. Водата става чисъо черна. Кучето само от нея иска да пие. Предлагах и чиста вода, ама вече не я искаше Grinning

# 478
  • под тепетата
Мери, ще пробвам и аз като сме в градски условия. Извинявай, не помня, особено след 2-ия К19 Sweat
Лютиче, мъча се да ти измисля по-лесен начин Wink

# 479
Биляна, недей. Още седмица сме в това жилище и мъките приключват  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт