Отговори
# 90
За вечерята - Ники яде в 19.30 някаква супа и в 21 часа, след банята, изпива към 210 мл. адаптирано мляко. Иска ми се млякото да го пие от чашка, за да мога след това да му измия зъбките, но той си търси шишето.
За гърнето - в къщи не даваше въобще да го слагам на гърне, но откакто е на ясла няма проблеми. Но в гърнето само пишкаме. Другото се прави само в памперса. Ако случайно го видя, че ще ака и го сложа на гърнето, веднага спира да ака. При нас проблема е друг - не дава да му слагам памперс. Само докато го сложа да легне и започва да реве или се извърта и бяга. Днес съм купила гащи на Памперс, да видим как ще е довечера.
За падането - вече ходим доста стабилно и почти не падаме. Новото е, че като излезем не иска да върви. Прави десетина крачки, естествено без да го държа за ръката (нали е много голям  Laughing), изправя се пред мен, вдига ръце и иска да го нося. А доскоро да върви сам му доставяше голямо удоволствие. Така че предпочитам да излизам с количката.

# 91
Ние закусваме в 8.30, обядваме в 12.30, следобедна закуска към 16.30 и вечеря (супата от кухнята) към 20.30. През деня обаче яде непрекъснато. Освен всичките тези неща през деня изяжда 1 банан, 1 ябълка, едно малко пакетче мини кроасани (7 days), 2 вафли (Фокус) и 2 филии хляб за деня. Дори следобедната закуска (десерта от кухнята) го яде с хляб  Crazy

Това е положението, Мая непрекъснато яде, а иначе пък не дебелее, да се чуди човек  Thinking То не че се спира де Simple Smile

Млякото го отказахме в деня в който се преместихме в новото жилище Simple Smile

# 92
  • София
Благодаря ви за подкрепата, момичета Hug Слава богу след тези две кризи при събуждане, досега няма трета... Rolling Eyes Дано така останат нещата. При първата нощна агресия му давах Нурофен, защото си мислех, че зъби му растат ( имаме кътници, следват кучешки - досега трудно с много безсъние и крясъци посреднощ му растяха) След като му бутнах в устата Нурофена от пипетката се започна. Втория път му дадох капките - Виброцил. Не зная какво съдържат, защото педиатърката му ги предписа още преди много време за хремичка при никнене на зъбки и други подобни леки вирусчета, и не пазя упътването. Днес разбрах, че били силни тези капки и една от майките в градинката, а после и аптекарката ми препоръчаха някакви капки за очи - Макситрол, които стават и за нослето и били по-изчистени. Купих му ги и сложих преди лягане, че не може да диша докато спи и се буди. Струват ми се слабички, защото бързо им мина ефекта, но щом са по-добри - хайде!
Иначе за агресията, зная че още не му е укрепнала добре нервната система и ще реагира раздразнено на различни стимули, но не очаквам чак такива пристъпи. Stop Ще го наблюдавам още известно време и ако се повтори ситуацията, ще се консултираме със специалист. Иначе и ние открихме сезона на ходене по болници - така жестоко си префапа езика, че на косъм му се размина шиенето, и то само защото лекарят видя какви паники са родителите му, като чуха за пълна упойка #Crazy Вие миете ли зъбките вече?
Извинявайте за дългописа! и още веднъж - Благодаря ви! Hug

# 93
На Емчо също не му давам вечеря. след следобедната закуска, която е към 17ч. (давам му или кремче, бисквитена торта, грис, мляко с ориз), след това чак към 21ч. 250мл кисело мляко за заспиване. И аз се чудя кога да му въведа вечерята. Нещо не ми се иска, защото яденето ни е такъв кошмар - яде си всичко детето, но трябва да се правиме на цирк 10 човека, да пееме, да му извадя поне 10-ина интересни играчки, които бързо да ги сменявам когато загуби интерес къъм първата и така, по тази причина предпочитам сутрин да му давам мляко с бисквити в шише  Embarassed. просто е жив кошмар, а пък ако не си е в столчето за хранене, вече ни трябва поне 1 час да се гониме, за да се наяде, и почти никога не си изяжда яденето. Сега като ходиме през деня при майка ми, и там нямам столче и е ужас.
А на разходки и ние ходиме с количката, освен ако не излезнеме само за малко по улицата, и да се прибираме. Защото тръгнеме ли на по-дълга разходка трябва да го нося почти през цялото време. А не че седи много в количката, но поне като ми омръзне и успея да го набутам в количката и да поседи за малко, след което се извъртва по корем, изправя се и тръгва да слиза, което ни се случва и в движение (доскоро поне докато се возеше си кротуваше, но вече няма и така спокойствие), и го свалям и той ходи и си бута количката. Абе цирк голям сме по улиците.

# 94
  • Пловдив
Нашия режим е 9 - 9,30 ч закуска (попара, овесени ядки с мляко, мюсли с мляко, кифла, кроасан и др. тестено) 13 ч обяд (от кухнята) 17 ч - десерта от кухнята. И ето тук идва проблема - не иска да вечеря  Rolling Eyes, преди ядяхме супата от кухнята, но вече почти месец не иска да я опита. Мляко съм казвала, че не иска да пие под каквато и да е форма. Единственото нещо, което вечер може да сложи в устата е сух хляб с кашкавал или принцеса с кашкавал - това е. Много често просто си ляга гладен. И нищо не ми идва на акъла какво да му дам  newsm78. От нашето ядене пак не ще.
За гърнето сме на кота нула. Въобще не иска да седне на него, даже се чудя дали да не купя ново  Thinking  да е нещо различно и да почнем да се учим пак.
За ходенето ходим стабилно, но и ние си падаме от време на време, но честно казано си мисля, че е нормално и въобще не се притеснявам.

# 95
Ритка  Crazy уби ме... Описаното от теб количество Виктор сигурно изяжда за цяла седмица... Направо си мечтая за всеядно дете, много е трудно като е злоядо, да знаете... Имам чувството, че никога няма да огладнее... Като започне да избутва храната с езика и направо полудявам. Направо си е лъгане всяка хапка.
Наде, а какво ще стане, ако на обяд му дадеш супата? Така за вечеря остава основното и може да го хапне. Ние вече не сме на кухня, много е еднообразна храната и само се ядосвам. Е, така се чудя какво да има всеки ден, но сък по-доволна.

# 96
  • Пловдив
Тони наистина не съм пробвала да дам супата на обяд, но той вечер и манджа не иска да яде. Колко пъти съм го пробвала с наше сготвено, той маха с ръка и казва НЕ. Яде само сухия хляб и голям кеф. Confused

# 97
  • welcome to the Jungle
Оги сутрин - към 8 закусва каша.Аз още му купувам и той с удоволствие си похапва. После до към обед може да погризка солети или банан, но не редовно. Обявда към 13 ч. и ляга да спи. Към 16 се буди върло гладен и хапва следобедна закуска - някакво нишесте, грис, мляко с ориз, кисел (каквото дават от детската кухня), след това до към 20 ч. гризка отново каквото си издрънчи от масата на баба и дядо, бананче, вафла, солетки и т.н. Вечеря супичка (обикновено постна - от кухнята) и баба му го глрези, след супата и половин чашка кисело мляко да хапне. Преди сън момчето си чака около 100 мл. АМ. НЕ давам по повече, защото памперсите не издържат до сутринта, а и да не свиква с такова количество (200 мл), че след време трудно ще го отбием.

Наде, и Оги обожава хлябче. Даже е като партизанин - играе, играе и току се затърчи и грабне хляба на някой на масата и летейки се скрива да си го ръфка. Човек остава с впечатлението, че целия нарязан хляб по масата е само за него  Joy.

# 98
И аз както гледам сме от по- злоядите.....Вики сутрин пие мляко към 7.30 - 8 ч., после към 9.30 си хапва най-често попарка и след това заспива, после гризка солети, бисквитки или саламче и чак след като се събуди от следобедния сън (напоследък към 6 и нещо) евентуално хапва яденето от кухнята, но много по-често кисело мялко или част от печен сандвич и чак към 9 и нещо вечерта пие пак мляко и заспива.........

Lioness, кажи нещо повече за подаръка от подписа ти, че веднъж вече минах покрай разбрала-недоразбрала Embarassed

# 99
Дари яде към 9-9.30 попара или филийка с нещо. Обядва към 13.30ч, като между храненията не давам нищо за похапване. После яде към 17.30 пюренце на Ганчев-млечните каши, или нишесте в къщи приготвено, или грис. От тук нататък може да позволя бисквитки, зрънчо, солети или ябълка, банан. Вечеря супа, мляко с банан и бисквитка, нещо от сорта, към 21.30. Пие около 240мл адапте към 23ч като си ляга.

Вчера й сложихме ДТК-то, през нощта вдигна висока Т-39, на сутринта пак-38.1. Следобяд беше без, но преди малко я усетих, че пак вдига. Доста съм притеснена, надявам се до утре да се оправи, че иначе сме на лекар. Повече от 48часа не е нормално да има Т, а те изтичат утре на обяд Cry Стискайте палци.

Гале, не се скътавай, а си признавай за подаръчето. Hug Heart Eyes Hug

# 100
Гале, признавай си без бой, че наскоро без да искат някои момичета те обельосаха за нещо, а ти се измъкна, че си цитирала нещо, да не стане гузен - негонен бяга Wink  Laughing.

# 101
Ние с гърнето сме добре - започнах да го слагам още като беше на 6 мес и нещо, абе, когато започна да седи стабилно. Първо проплакваше, но сега разбрах, че е било защото му е било студено от първия допир, залъгах го бързо и така...от тогава си акаме на гърнето. Е, стават и произшествия, но общо взето си акаме на гърне. Чишкаме си на пампата и ще се отучваме като се стопли, че сега с тези панталони и чорапогащи ooooh!
Първоначално го слагах преди и след спане и разходка и след хранене. Така беше докато не установих кога му се ака и сега го слагам 3 пъти , но пак стават бели. Е, така ще е докато не започнат да си казват Rolling Eyes

# 102
  • welcome to the Jungle
 Joy Joy Joy мдаааа, изловихте ме  Joy Joy Joy. А аз тъкмо си виках как това малко надписче няма да бъде забелязано от никой  Mr. Green Ама сте опасни  Hug!

Иви, онези смешни изказвания не бяха мои и съвсем случайно попадах на тях  Mr. Green ама и тогава си бях за честитка  Whistling. Та не исках да изпадам в обяснения, защото докато не мине първия триместър - направо не се броя за бременна. Всичко може да се случи, а да тръгна да се хваля и после да се жалвам - реших да го спестя на всички. И съм суеверна Crossing Arms. Данни към момента, средата на  12 г.с. съм  bowuu, термин 1-3 юни  Praynig.

# 103
Ами тогава вече може да получаваш честитки Гале. Желая ти напълно безпроблемна бременност и да се радваш на предстоящите ти месеци бременеене. Да се роди една жива и здрава принцеска Hug

# 104
Данни към момента, средата на  12 г.с. съм  bowuu, термин 1-3 юни  Praynig.

Бравоооо!  smile3501 smile3501 smile3501 Честито!  newsm51
Имало, значи, за какво да си вреш носа при бременюшките и да им четеш бисерите!
Хайде  след 4 седмици да кажеш брат ли е, или сестра!
Поздрави на майстора!

Аз с това гърне нямам грам време да се занимавам и си правя големи оглушки. Нали съм студеНКа и все бързам за нещо. Сутрин като стана форсирам моментално да оправя падналата от вечерта бомба, да хукна за кухнята и да се прибирам да правя проекти. Преди се пробвах няколко пъти сутрин да го слагам без ефект, само веднъж се изака, че да му пляскам, показвам и да се радвам на акото, че да разбере за какво иде реч. Иначе в момента знае, че гърнето служи, за да му върти топката на дръжката, а на музикалното без дружки не го слагам, защото става от него - определено трябва да се държи някъде. Бабите го гледат 4 дни в седмицата по половин ден, гърнето си седи в стаята и не виждам и те да имат амбиции в това отношение. И понеже преди си държах малко по-фриволно из къщи, сега съм се спретнала, защото се редуват 2-те да го гледат и ме е срам да оставя разхвърляно. Даже  когато ще е майка ми повече подреждам, защото само тя ми прави забележки... Crazy Така, че ако не съм на лекции подреждам ли подреждам сутрин, обед, вечер и все е разхвърляно. smile3511

Отделно за това гърне съм изчела безброй спорни теми из форума и по статистиките стигнах до извода, че майките, които започват да учат на гърне от 6 месечно детето, го учат в продължение на година, а тези, които започват на 1г и 6 мес. общо взето успяват за седмица да научат детето, в повечето случаи, така че ще се правя на ударена още 2 месеца поне. После вече много ще ме хване срам и няма да имам избор  Joy hahaha

Общи условия

Активация на акаунт