Отговори
# 180
  • Варна.
Честито на Криско професията, да му носи парички и да е хубавец!

Браво и на оздравелите и на зъбоизвадилите!
Калина от няколко дни проявява интерес към купичката, иска да я държи и да се храни сама, вчера й дадох една кутийка с млечна салата(много я харесва) и лъжичката, ние с таткото си вечеряхме отстрани, такова омазване не беше правила - главата, косата, цялата блуза, панталона, целия стол и пода. отдолу кучето дебне нещо да падне, че и тя много яде краставици. като я отнесохме в банята събличането се осъществи трудно и то от двамата, във ваната да опазим къщата. ако така цапащо е научаването май ще го отлагаме за по-нататък. днес пак посегна към купичката, а аз като опарена дръпнах назад, като си спомних снощната сцена, ъ-ъ.

# 181
  • welcome to the Jungle
Привет на тайфата   bouquet
Като чета Яна какви ги пише за Дидко-Бандитко и ми става жал за нея. Всъщност мъката и страданието са си на теб, ЯНче  Tired, но след като си поела по пътя на лечението и търсенето на изход - сигурна съм, че ще преодолеете този проблем. Защото този проблем никак не е малък - той е проблем не само на теб, на Дидо, на Поли, а е проблем на цялото ви голямо семейство. А освен това е проблем от бая отдавна, та се моля час по-скоро да намерите вярното решение и  Дидо да папка с охота и настървение  Peace Peace Ако сте попаднали на добри професоналисти - успехът е сигурен  bowuu. Щастието -  Hug също.

Честито на Криско!!! Браво на момчето, добре се е ориентирало  Peace! Хубав празник по хубав повод е било.  Heart Eyes

Да ви се похваля - снощи обявихме официално на цялата рода за предстоящите перспективи за намаляване на отрицателния прираст в най-новата страна-членка на ЕС (  preggo).
Любо покани лели, баби, дядовци, сестра ми и де-що се сетим за някого от родата, накупихме уиски, манджи и само каза на всички, че ги чака, че има да почерпи за нещо. Майка ми и сестра ми се скъсаха да ме разпитват - АМА ЗАЩО.....ама какъв е повода, а аз, нали съм дубльорка на Ивето-Хипо в Сатиричния, та съвсем се направих на тресната и очудена - Аджеба - що ше ни събира Любо  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Обаче направих увеличено копие на снимка от УЗИ от последния преглед и го нарязах като пъзел. Отделно напечатах едно стихче, в което се казва, че Оги не ще колички и камионче, а иска да сме здрави и да става Батко на бебонче  Joy и му го пъхнах в джоба. Народът насяда на масата, а аз тайно подпъхнах в салфетките по 1 частичка пъзелче. И като вдигнахме наздравицата и ВЪПРОСИТЕ ЗАЕХТЯХА в един глас - КАКЪВ Е ПОВОДАААААААА. Любо им вика - трябва да сглобите 1 пъзел.
Майка ми скочи, всеки си прерови салфетката и намериха частите, и всички загледаха опулено и невдяващо. Само сестра ми се усети на секундата, но запази самообладание и гък не каза  hahaha. Майка ми сглоби картинката и аха-да разпита, онемяла , та се смилих на над нея и й викам - който не се сеща - да види какво има в на Оги джоба. Тя на бегом тръгна към Ого, а той по подобие на Джери от Том и Джери хукна да бяга от Том/майка ми  Mr. Green. Щом докопа листчето , майка ми го зачете на глас и вече и на бабите, дядовците и лелите им стана ясно за какво иде реч  Blush Blush Blush Blush. Много се зарадваха всички, весело беше, ама какво ли разправям. Да отбележа, че уискито свърши, така, че си направете сметка за градуса на купона  Flutter Joy Whistlingbowuu

# 182
Асинка споко и мойто свеки е същата (при положение, че както вече казах и аз за мое успокоение давам по нещо за Т), но тя когато детето му потече носа е готова да му дава антибиотик ако може. Направо ме влудява с тези хапчета. За нищо си ги нямат, то бива, бива ама тя се улива направо.
А за кашлицата - Емчо вече от 1 седмица кашля и му давам сироп Мукосолван, а от петък вечер и по 1 лъжичка Вентолин. Не кашля постоянно и много, но като се закашля е чудо. До кога ще продължава тази кашлица незнам. Утре ще й звънна на педито да я питам до кога да давам сиропа, или да го спирам вече незнам. В петък нямаше влошаване като отидохме да го чуе, но и подобрение нямаше.
Хайде бързо оздравяване на всички болнички.
Вече отивам да си лягам.

# 183
  • Варна.
Краси, да не ставам досадна, но го махни вентолина ако видиш особени реакции, напр. предизвиква раздразнение и агресия. не ох-кай сега. аз също го имам в къщи, но като прочетох някъде за страничните ефекти го оставих за нас (ако спазим срока на годност).
Аси пожелаваме цяла нощ да ти виси на цицата да я натъпчеш с антитела и утре да се събуди здравичка!
И не на последно място - Страхотно парти на Лъвичката, стана ми много мило като четях. Пожелавам ти много подкрепа от близките ви, да гледат баткото, че да имаш време да почиваш с коремчето!

# 184
 Laughing Гале, пак ме смая  Hug

АЯ, а какво ще рече "психологичен пробле"? Как го обясняват, от къде се е появил и какво представлява? Всъщност какъв е проблема? Какво мисли или не мисли детето и как го разбраха? Много ми стана интересно, извинявай ако досаждам, знам, че доста разказа, ама...

Как е възможно да разбере един неук човек що е то "добър хомеопат"?

# 185
  • Пловдив
Гале, като четох се просълзих. И все се чудя как ви идват на акъла такива  интересни идеи за съобщаване на такива новини.  smile3501
А да питам защо ми се стори, че те видях току що по новините на БТВ в един дом за сираци. Или съм се припознала ... newsm78

Тази кашлица е много гадна работа почти 10 дена си я влачехме и при последния преглед в петък при нашата докторка, каза че гърдите му са чисти, но чува шум на сърцето. Първоначално доста се притесних, но после се поразрових и малко се самоуспокоих. Утре ще ходим на кардиолог и стискайте палци нищо да ни няма.
Странното е че досега никога не го е чувала  Thinking

Браво на Криско, явно с Ванката ще стават колеги, защото и ние хванахме първо мишката, а после линията и моливите.

# 186
Реших да прочета и аз за този цитросепт, че ми стана интересно обаче мен няма да ме огрее да се лекувам с него - имам проблеми с дванадесетопръстника, а цитросовите плодове са сериозни дразнители, та не става.
Lioness, много ми хареса как сте представили новия член на фамилията  Simple Smile
За боледуването на Ема - тя досега не е пила антибиотици, но доста сироп изпи, а като види капки за нос изпада в истерия. Но си дадох сметка че за последните два месеца и избиха 7 зъба, та може наистина това да е проблема. Хайде дано скоро спрат да го мъчат детето тия зъби.
Оздравяване пожелавам и на всички болнички!
 Hug

# 187
АЯ, а какво ще рече "психологичен пробле"? Как го обясняват, от къде се е появил и какво представлява? Всъщност какъв е проблема? Какво мисли или не мисли детето и как го разбраха? Много ми стана интересно, извинявай ако досаждам, знам, че доста разказа, ама...

Как е възможно да разбере един неук човек що е то "добър хомеопат"?

Психологичния проблем го определи психоложката след 3 посещения и обследвания, но аз се съгласих с нея, защото отдавна подозирам и ми прилича точно на това. Иначе току така не се съгласавам с никой лекар, първо тичам да чета как е по света и търся и др. мнения и в повечето случаи не се съгласявам и търся алтернативни методи, които за сега имат 100 % успех.
Проблема се окачествава като психологичен, в смисъл - всички физиологични са отхвърлени. И тъй като е започнал от както Дидо е бил на 2 месеца (а може би и по-рано), няма как да е насаден от мен,  Слава Богу, специално питах за това. "Диагнозата" е погрешно възприятие на храненето и храните като цяло. Отделно от това не може и не знае да дъвче и вместо да чакаме до 3 години да го израсте и да яде само пасирано, предпочитаме да се опитаме чрез терапия да го научим. Аз първоначално нямах никакви намерения да се занимавам с тях, но като ми обясниха всичко ми се стори много смислено и терапията - приятна и интересна и се съгласих. Като отхвърлим тези причини и всичко възможно, най-накрая ако има още недорешени проблеми (апетит) ще идем на хомеопат. До сега не му давахме хом. л-во за апетит, защото искаме да лекуваме причината, а не следствието и за това първо минаваме през всички възможни диагностики (това е съвета на хйомеопатичката).

Добър хомеопат се открива трудно, по препоръки, а дали не сме попаднали на некадърник, каквито са повечето в Бг разбираме, като четем много за хомеопатията в интернет, как трябва и не трябва да се изписват хом. л-ва, кое може и е допустимо и кое не, общо взето ставаме половин хомеопати и тогава може да имаме успех.  Grinning Има теми в хомеопатия на дир.бг, където всеки може да пуска теми с въпроси и да пита, там отговарят добри хомеопати. Тук също има тема с въпроси към класически хомеопат. (Александър) Има цели теми за избор на добър хомеопат, където доволните мами си препоръчват и дават координати. ("добър хомеопат" на търсачката)

Гале, само ти можеш да ги измислиш тия  интересантности! Няма да забравя подаръците от Оги за цялата рода миналата Коледа, колко бяха оригинални!   bouquet

Последна редакция: пн, 20 ное 2006, 00:36 от AQ

# 188
  • временно във Пицеландия
 добра седмица,мили момичета!
АЯ,направо си героиня,всичките тези преживелици с малкия и как спокойно го описваш....на твое място до сега съм луднала,каквато съм паника и нетърпелива.да знаеш че ви стискаме палци двете с Герито и много ви подкрепяме  Hug  Hug  сигурна съм че скоро ще се похвалите с добри резултати  Heart Eyes
 Гале,чудно представяне на новината  Grinning ще си открадна идеята когато дойде време за третото  Mr. Green 
 nadiagen  стискаме палци  Hug
 Сиянка бързо да оздравява,пращаме и на нея много целувки.
 ние сме на първата си официална родителска среща тази вечер  bowuu много отговорно ми звучи,а сякаш вера беше времето,когато самата аз си играех с куклите.иначе коремчето вече почва да ме изморява и да се задъхвам лесно,май ще почвам някаква гимнастика скоро...

# 189
  • София
Добре де, аз пак не разбрах, става ли ясно от какво е породно това "погрешно възприемане на храненето и храните" при Дидо? Всъщност той няма как да си каже - горкото дете, и на теб не ти е лесно, ама и на него не му е. Дано терапията да помогне!

Момичета, нещо за Коледа мислите ли?

# 190
Охо, тук било много интересно...
Първо - честито на Галя за мъничкото същественце Heart Eyes Наистина си страшна с идеята за съобщаване на родата Crazy
Честито и на децата с прощъпулници, да крачат уверено и успешно Wink

Ая, благородно ти завиждам за това, че си графичен дизайнер и можеш да твориш красоти. Каква магистратура караш? Поздрави на Дидо и дано те зарадва с добър апетит Grinning

Дики, и Лили става същата като яде млечна салата с лъжица. Още и още не мога да се примиря с клепането Confused

Нашата госпожица покашля и давам Проспан, защото това й бяха предписали преден път и това имам. Дано се оправи без допълнителни проблеми, както и останалите болнички дечица Rolling Eyes Ние бяхме на прословутия д-р Костадинов /един от най-добрите хомеопати във Варна/, но не останах много доволна. Всичко е станало супер комерсиално и никой нищо не ти обяснява Cry Предписаха на Лили дежурната Хамомила за зъбите, но положението й след два приема толкова се влоши, че я спрях. Знам, че не съм постъпила правилно/вероятно/, но нямах сили да слушам постоянните нощни ревове. Та нали от това искахме да се отървем... Та така де, засега сме на алопатия...

# 191
  • Варна.
Тони, за Костадинов и ние ходим там, аз имах мн.сериозен проблем и той ми помогна, затова водя и Калина. може би трябва да имаш повече вяра, може да е имала лечебна криза и да се "отпуши" след това. те не казват изобщо с какво лекуват,до колкото съм наясно е практика в хомеопатията, но сега в последните години някакъв закон ги задължи и пишат името на лекарството на пакетчето.
снощи имахме нощен екшън половин час сън на  2 часа будуване, включително по едно време сложих пантофите да си играе с играчките, имаше и смях и писъци, и два пъти я плеснах по дупарата, защото чисто лигавене беше, чудо направо. очаквах днес да съм парцал, но да ви кажа, заради кистата на венеца си взех едно саменто да изпия и някак си много енергитизирана се чувствам и с настроение.
а неспането може и да не е от зъбите, другия лекар при който водя Калина на частно от време на време да я оглежда (аз като онези дето палят по една свещ на господа и по една на дявола - където помогне) та ми каза, до 2годишна възраст детето е с накъсан сън, фазите не са оформени и после се израстват, а аз ако съм искала да си намирам причина мога да си мисля че са зъби, вероятно емоциите още много ги друсат и ги преживяват по нощите.

# 192
Дики, абсолютно вярно е това с емоциите. Сега са на фаза, в която възприемат всичко буквално, т.е. ако гледат филм с насилие възприемат всичко както си е. Сияна преди няколко дни плака от новините, когато даваха децата в Пирогов, дето майка им ги беше пребила Cry После спа много неспокойно. Явно преживяват всичко маймунчетата и на нас се пада честта и отговорността да внимаваме какво гледат Simple Smile

# 193
Добре де, аз пак не разбрах, става ли ясно от какво е породно това "погрешно възприемане на храненето и храните" при Дидо?

Не е породено, по-скоро е вродено, или неизрастнато. Не зацепва като огладнее, че ако яде, ще му мине. Реве от глад и бута храната, защото тя е нещо лошо за него. Ама тогава и солетите и хляба бута, които иначе слага сам в устата си, въпреки, че после изплюва. Ако много прегладнее, съвсем не дава нищо да му се опре в устата. И това от двумесечен, като тогава се влоши след ваксина, а иначе има съмнения, че е от раждането му. Много лошо реагираха, като казах как е роден - със система окситоцин и направо предизвикано раждане, казаха само че е много лошо това и не ми обясниха повече. Аз нали заради тези му хранителни смущения започнах да го кърмя с шише и така 9 месеца  Crazy

на твое място до сега съм луднала,каквато съм паника и нетърпелива.
Ама аз съм си луда вече, скоро може и да ме освидетелстват! Crazy Crazy Crazy
Много е яко да се ходи на гимнастика за бременни, ша знайш! Не знам при вас дали има, но аз се чуствах прекрасно докато ходех, а като спрях, имах абстиненция!

И Дидо преживява някакви емоции на сън много, последните месеци. Редовно плаче на сън и много смешно прехлипва и понякога ако е по-дълго го поразбуждам леко, за да му мине, обаче той ме поглежда, заспива пак и продължава. Също има случаи и да си говори на сън, "хъмка", или се смее много забавно и тогава го оставям и му гледам сеира и се смея заедно с него.  hahaha
Освен това спи с полуотворени очи, като мен и се вижда как се местят некоординирано в различни посоки.  Laughing

# 194
Много лошо реагираха, като казах как е роден - със система окситоцин и направо предизвикано раждане, казаха само че е много лошо това и не ми обясниха повече.

Уау е това пък какво общо има? И при мен раждането изцяло беше предизвикано. Нали така или иначе дори и да тръгне раждането по нормолен път, пак включват система понякога със окситоцин? Казаха ли ти какво може да причини това на детето? Или по скоро че това което е при Дидо може да се дължи на това, така ли?

Емчо също хлипа на сън, и съм се опитвала да го будя, но почти не успявам, а дори и да се събуди, щом си затвори повторно очите пак започва, и ми е много гадно като го слушам как се мъчи на сън. Но и ми е много странно какво толкова може да преживява, за да плачетака? Много са ми странни бебешките сънища.

Общи условия

Активация на акаунт